DimitarYanakiev Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Здравейте! Ще пътувам до Грузия в началото на септември и се колебая дали да наема кола, с която до обиколим основни забележителности като пътя до Казбеги в Кавказ; Мцхета, Уплисцихе и Гори; Кахетия с винарните. Интересува ме как е шофирането. Какво е състоянието на пътищата? Наистина ли карат толкова рисково и опасно? Ще се радвам да чуя мнения от някой който е наемал рент а кар в Грузия. Винаги съществува варианта за еднодневни турове с местен туроператор, но колата дава повече предимства. Благодаря предварително!
Alexander Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Чак мнгоо опасно, не е много по-зле от тук. Просто се виждат в движение коли пред разпад 30-40 годишни жигулита и до тях мерцедеси. Пътищата също не са по-зле от нашите. 1
stanimir Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Абе местните са си луди кавказци.Иначе вече Тбилиси - Кутаиси е нова магистрала и дори някога калния път до Ушгули е с нова хубава настилка.До Казбеги също е ок , преди година строяха и тунел под планината който да съкрати разстоянието с петнайсетина километра , но не знам кога ще е готов.Просто пътищата се променят много по-бързо , отколкото манталитета и поведението на хората.Заслугата е на Китай , който инвестира ударно в инфраструктурата за прословутия си пояс чак до Батуми на Черно море. 1
Alexander Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Аз съм карал на много места и Грузия не е нещо особено. Да речем като Турция макс, ама няма много движение. Много по-зле е в Йордания примерно, а топа на всичко видяно от мен е Иран. 1
Polina Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Аз ще добавя да спазвате ограниченията, защото и полицаите си глобяват. Особено покрай туристически забележителности. Не се препоръчва опит за рушвет. 1
chandni Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Джигити са си - засичат, паркират където им дойде, не ползваха много мигачи. Трябва да си нащрек. Веднага след като минахме границата с Турция започнаха да изскачат отвсякъде пред колата амбулантни търговци ли бяха - хора с огромни багажи, торби, чували, суетят се във всички посоки, много на брой едри бездомни кучета, бусове маневрираха, хора крещяха, пълен хаос. Виждайки всичко това си казах: "Боже, къде попаднахме?!". Очаквах всеки момент половинката да изригне с кой акъл съм го замъкнала там (идеята беше моя). В Сарпи търсихме къде да паркираме, валеше дъжд, трафикът не беше толкова див в сравнение с онова, което ни посрещна на границата, но все пак беше натоварено. Видяхме свободно място за паркиране с локва в дъното. В момента, в който паркирахме се чу силно стъргане, бяхме пропаднали в локвата и се нанизахме на някаква отрязана тръба от метално колче. Ни напред, ни назад. Мъжът ми тръгна наоколо да търси мъже, които да помогнат да изкараме колата. През цялото време треперих да не се наложи в този район да търсим сервиз и да се ремонтираме, за щастие Тойотата се размина само с поражения на предната броня. Така че внимателно ... 1
Яничка Публикувано: 22 юли Публикувано: 22 юли Зависи какъв шофьор си. Мъжът ми е доста спокоен човек, но аз съм нервак. Мен примерно ме изуми как с наближаването на Тбилиси, идвайки от малките населени места, няколко коли ни засякоха и изпревариха супер рисково една след друга, както и как някъде по пътя ни се случи кола да излиза от бензиностанция и да се влива в движението, включвайки се директно пред нас, вместо да изчака трафика да намали, съответно рязко набихме спирачки и беше предпоставка за ПТП, имайки в предвид трафика зад нас. Той, за щастие, не се афектира. Така че имай едно на ум, не е супер зле шофирането там, но бъди с повишено внимание. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега