Прескочи до съдържание

Самолетен билет до Париж през август


Препоръчани мнения

Здравейте. Да се включа с един въпрос. Нямам идея кое се води нормална цена за полет на Bulgaria air за Париж. Не съм пътувала досега с тях. Като цяло се бяхме насочили за двупосочен билет до Париж през август с Wizz air,  но доста им е солена цената (засега) за нискотарифна компания. Затова започнах да гледам и Bg air. Та въпроса ми е следния: Нормална ли е цена от 1017лв за двама за Париж (август) и има ли вероятност да падне? Да си знам просто, като дойде намаление на Wizz  да купувам (макар и да не ми е особено изгодно), а не да чакам по-добра цена от България еър? Ох, много дълго го обясни... <_<

Връзка към коментар

Париж е висок сезон, нито на Уиз, нито на БГ ер цените ще са особено ниски, особено ако търсиш в края на август. 

 

Но 500лв на човек със сигурност също не е ниска цена, така че според мен не трябва да се бърза с покупката, идните месеци ще излезе нещо по-подходящо, може да не е директно с България Ер, а с прекачване. 

 

Имай предвид, че Уиз кацат доста далече от самия Париж, в Бове, което е доста време път и едно 40 евро мисля двупосочен автобус. 

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Зная, че Бове е доста далече, затова (и поради други причини) се оглеждам за нещо друго на добри цени до Париж. Вариантите с прикачване на други авиокомпании не ме утройват, защото ще летим за първи път със самолет, иначе сме ходили в Париж, но с автобус. Цените си ги следя всекидневно :)  Просто много се надявам да излезе нещо изгодно с Bulgaria air, защото са директни, кацат на CDG, а и все пак багажа ми е включен в цената на билета ( за разлика от Wizz,, които ми искат 160 лв за един куфар двупосочно! Егати, все едно куфара ще се разполага на лична седалка до мен!)

 

П.С: Извинявам се, не исках да спамя предишната тема с мои работи. Накрая ще се ориентирам кога да пускам въпроси като отделни теми.  :rolleyes:

Редактирано от Mihaela
Връзка към коментар

Разгледай Луфтханза през Мюнхен. На случаен принцип намирам цени по 160 лв на отиване и 190 лв за връщане на човек, общо към 700-750 лв. А в Мюнхен летището е мечта дори и за първи полет. Прекачването е лесно и бързо. 

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Нищо сложно няма в прекачването, ако е на един билет. Аз два пъти се прекачвам при всяко пътуване до България, и все с няколко билета.

Връзка към коментар

Да, отказвайки се с лека ръка от прекачванията ще си платиш доста сериозно за лукс (директен полет), който не си заслужава особено. И през Мюнхен и през Виена има удобни връзки и прекачването е елементарно дори за начинаещ. 

 

Например в момента през август има билет за 182 евро до Париж, и за 200 евро с малко прекачване през Виена. Бонуса на директния полет със сигурност не струва 50 евро :)

 

В заключение, дебни си полетите на BG Air след като ти е притеснено за прекачването, възможно е да паднат цените до тогава, ако не паднат, почти сигурно ще имаш по-евтин вариант с прекачване, 250 евро на човек в момента е много и не бих го купил. 180 е по-нормална цена. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз ще препоръчам "Луфтханза" с прекачвания. Летели сме поне няколко пъти така до Париж и обратно - без куфари, с мноооого куфари, с бебе и количка и никога не сме имали проблеми, често пътуваме до там.

 

Преди две години летяхме така през Франкфурт на отиване и изпуснахме полета за Париж, заради забавяне в България и допълнително мотаене на летището там. Без никакви проблеми и без доплащане ни смениха билетите за полет след около 2 часа. Препоръчвам ги с две ръце.

Редактирано от jennie
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато летяхте за пръв път дали се прекачвахте в Мюнхен? :)

 

Аз бих избрала директен полет, макар и малко по-скъп.

Аз летях за пръв път зад океана на 21, сама. Прекачвах се във Варшава и прекарах цяла нощ на JFK в Ню Йорк, след което сама си намерих пътя до автогарата в центъра и оттам до града, към който бях тръгнала в Ню Джърси. Нямах интернет и мобилен телефон тогава. Нищо страшно няма, не си заслужава да се дават излишни пари, според мен.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Еми не е толкова сложно едно прекачване, па макар и за първи път. Горе-долу толкова сложно, колкото да не се загубиш в летището. Сега, ако спестяваш 20-30 евро, аз не бих се занимавал, но ако е повече... 

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

06-17.07.2013 година летяхме с БГЕър до Париж за 518 евро тотал за двама човека. Явно лятно време си им е толкова цената.

 

П.С. Аз също цъках редовно цената и тя леко започна да се повишава. Може би следят кой за какви дати проверява. Затова финалното купуване на билетите го направихме от друг комп с друго ИП на ниска цена.

Връзка към коментар

Процедурата е общо взето следната:

 

1. На летището в София ти дават две бордни карти, една за първия полет, една за втория. И на двете има отбелязан гейт и часът, в който започват да се качват пътниците в самолета. 

2. Слизаш от самолета, тук няма как да се объркаш :)

3. В един момент коридора се разклонява на две: Exit, Transfer Passangers. Тръгваш към Трансфер. 

4. Скоро след това ще има екрани, на които ще пише следващите полети от кой гейт излитат, намираш си твоя полет и си търсиш гейта. Вероятно ще е същия, който е отбелязан на втората бордна карта, но може да има промени. Да речем гейт D53.

5. Почваш да следваш една от многобройните табели, които ще посочват към въпросния гейт. Първо към D гейтове и после към D53. Табели наистина колкото искаш, през 10-20 метра, няма как да се объркаш. 

6. Стигаш си до гейта и така, качваш се на самолета, после си кацаш в Париж. 

7. В Париж вече следваш надписа Exit, чакаш си куфара и излизаш. 

 

Най-вероятно в междинното летище ще минеш паспортна проверка и проверка на ръчния багаж. Няма как да се объркаш там, буквално табелите те насочват къде да минеш. От цялата хава подозирам, че най-сложния момент ще е да излезнеш от летището в Париж, което се води доста по-объркано от Мюнхен и Виена :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря, чела съм ги вече :)  Като цяло пиша малко във форума, но затова пък чета доста - както тук, така и в Аеро хроники-те. "Откраднала " съм си съвети и мнения за доста места, които планирам да посетя.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

 

Mihaela, когато правиш нещо за пръв път обикновено си много внимателен и всичко става без проблем. Имам чувството, че с натрупването на някакъв опит човек като чели става по нехаен и е възможно допускането на грешки. Мога да ти дам съвсем пресен пример с мен самата. Често летя до Бергамо с Уиз и вече по навик правя всичко. Та така и днес гледам на кой гейт съм и си вървя обичайния маршрут. Стигнах до мястото от където винаги до сега съм летяла, като не обърнах внимание дали все пак това е обявения гейт. Естествено видах, че има време и започнах да цъкам в нета. Направи ми впечатление, че няма много хора, но реших, че просто самолета не е пълен. Да, ама не. В последния момент се усетих, че съм на гейт 6 вместо 11 и бях последната дето мина за качване в 3-тия автобус. Та с това искам да ти кажа, че ще се оправиш с прекачването, точно както и с директния полет. Със сигурност ще бъдеш много внимателна като за пръв път и имайки описанието на Георги ще се оправиш с лекота. 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.