Прескочи до съдържание

Евровизия 2027

Иван Попов

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отварям нова тема за Евровизия 2027 год. 🙂

Вече е официално – Бургас ще бъде градът домакин на „Евровизия 2027“! Градът беше избран пред София и догодина конкурсът ще се проведе на българското Черноморие.

Полуфиналите ще бъдат на 11 и 13 май, а големият финал – на 15 май 2027 г.

Предполагам, че тепърва ще излиза много информация около организацията, залата, билетите, участниците и всичко останало, така че нека събираме новините и обсъждаме конкурса тук. 😊

На мен лично ми е много интересно как ще се справи Бургас с домакинството на толкова голямо събитие. 

Бургас ще е домакин на "Евровизия" 2027

След дни на трепетно очакване Бургас беше избран за град-домакин на песенния конкурс "Евровизия" 2027. Той беше предпочетен от екипа пред основния си конкурент София. 

"Имам удоволствието да ви съобщя, че Бургас е избран за град-домакин на "Евровизия" 2027 г. Конкурсът ще се състои през май, но от утре имаме много работа съвместно заедно. Имаме датите, които имаме удоволствие да ви съобщя. Двата полуфинала на "Евровизия" ще се състоят съответно на 11 май и на 13 май, като дни от седмицата това са вторник и четвъртък. Традиционно финалът на "Евровизия" е събота. Финалът ще се състои на 15 май, събота, в град Бургас. Феновете ще имат възможност и за още шест предварителни шоу програми, за които ще могат да закупят билети, информация за което ще се даде поетапно, когато бъде готово," каза шефът на БНТ Милена Милотинова.

Тя допълни, че ще има официални платформи, на които ще може да се намери допълнителна информация за "Евровизия". 

Победата на DARA даде шанс на България да домакинства "Евровизия" догодина

Междувременно стана ясно, че организаторите на песенния конкурс са променили правилата за 2027 г., като победителят "автоматично няма да може да е домакин", ако страната му участва "във въоръжен конфликт" или е в "чувствителна геополитическа ситуация", предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Кметът на Бургас Димитър Николов и шефът на БНТ Милена Милотинова

За повече инфо тук.

• Харесвам 8
Публикувано:

Някой хора в София ще режат вени.Цените които заложиха бяха минимум х5 и нагоре за почти цялата втора половина на месец май.Дори датите се оказаха изненада.Около Бургас има огромна леглова база в нисък сезон и няма изобщо да се усети тарапаната.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Честито на Бургас! 

Опитвам се да намеря място за настаняване в Бургас за 14-16.05.2027, но поне в Буукинг вече няма налични. Иначе и тук наблюдавах спекулиране на цените - имаше апартамент, който беше 67 евро, след като натиснах бутона за резервация и се отвори страницата му, стана 340 евро и след 5 минути вече беше разпродаден. 

Друг апартамент беше около 2000 евро, 10 минути по-късно беше към 3400 евро, а сега вече е 5100 :))))

image.png.b8d1806a75c42c07e4594edc15c05f56.png
ъпдейт на цената 😂:

IMG_6099.jpeg.d42472abb0666cc2498a5e16fc7af769.jpeg

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
7 minutes ago, r_nikolov1 said:

Честито на Бургас! 

Опитвам се да намеря място за настаняване в Бургас за 14-16.05.2027, но поне в Буукинг вече няма налични. Иначе и тук наблюдавах спекулиране на цените - имаше апартамент, който беше 67 евро, след като натиснах бутона за резервация и се отвори страницата му, стана 340 евро и след 5 минути вече беше разпродаден. 

Ти и да намериш апартамент на ниска цена дето собственикът още не се е усетил да я ъпдейтне-  с вероятносг от 99.99% ще я вдигне и няма да те остави.Търси хотел.Най-хубавото е, че в краен случай може и с кола на къмпинг и палатка 😁

• Харесвам 5
Публикувано:

Тъжно. Даже мисля да не опитвам да ходя. За града и областта ще е супер, доста ще трябва да се постараят. Според мен им го дадоха, за да може да подпомогнат сезона, само че тук е тънкият момент да се представят по най добрия начин и хората да се върнат, а не местните хотелиери и ресторантьори просто да си кажат, че имат гарантиран поток по рано. Мен ме притеснява логистиката. Не мисля, че ще пуснат полети, най много от София. Като човек без кола пътуването из България винаги ми е било трудно и само като си представя 6 часа влак на БДЖ до Бургас и направо се отказвам. А напоследък по магистралата имам чувството, че все някой агресивен ще излезе. 

Има и още нещо. Всеки си вика о супер плажна евровизия, бийч клуб, само че това се казва през август, а през Май времето може да е предизвикателство и със сигурност няма да пият коктейли по бански на плажа.

• Харесвам 6
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 минути , horus92 каза:

само като си представя 6 часа влак на БДЖ до Бургас и направо се отказвам.

Въпрос на предпочитания - за мен спален вагон в нощния влак си е много добра опция. Хем се спестяват нощувки, което в конкретната ситуация няма да е без значение. 

• Харесвам 7
Публикувано:
8 minutes ago, horus92 said:

Тъжно. Даже мисля да не опитвам да ходя. За града и областта ще е супер, доста ще трябва да се постараят. Според мен им го дадоха, за да може да подпомогнат сезона, само че тук е тънкият момент да се представят по най добрия начин и хората да се върнат, а не местните хотелиери и ресторантьори просто да си кажат, че имат гарантиран поток по рано. Мен ме притеснява логистиката. Не мисля, че ще пуснат полети, най много от София. Като човек без кола пътуването из България винаги ми е било трудно и само като си представя 6 часа влак на БДЖ до Бургас и направо се отказвам. А напоследък по магистралата имам чувството, че все някой агресивен ще излезе. 

Има и още нещо. Всеки си вика о супер плажна евровизия, бийч клуб, само че това се казва през август, а през Май времето може да е предизвикателство и със сигурност няма да пият коктейли по бански на плажа.

Ами същото важи за хората от Бургас и региона които биха искали да дойдат на Евровизия в София.Ще ми е интересно мнението на @Георги Матеев , защото има поглед над организацията на големи фестивали по морето. При всички положения легловата база е несравнимо по-добра спрямо София и ще "погълне" всеки който дойде.

• Харесвам 3
Публикувано:

За българите да. От всякъде за всякъде пътуването е ужас. Да нощният влак е супер, но доста лимитиран откъм капацитет. Евровизия има супер много фенове, които пътуват специално за това, за тях ще е още по трудно. София има по-добра леглова база само за града. Вече някакви чужденци запазват в Созопол и разпитават дали ще имат проблем със стигането до или от залата. В момента има ли автобуси след 12ч към околията. Ясно, че ще организират транспорт, ама знаейки как в България се организира случайният превоз, направо ми става лошо. Аз си мечтая на морето да има железница, свързваща всички места около Варна и Бургас, както е около Малага, но уви едва ли ще доживея. Аз вече се съмнявам, че ще доживея София Пловдив да е под 2ч.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Ти и да намериш апартамент на ниска цена дето собственикът още не се е усетил да я ъпдейтне-  с вероятносг от 99.99% ще я вдигне и няма да те остави.Търси хотел.Най-хубавото е, че в краен случай може и с кола на къмпинг и палатка 😁

Явно не сте запознати с къмпингите около Бургас и дали са налични. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Ще ми е интересно мнението на @Георги Матеев , защото има поглед над организацията на големи фестивали по морето.

Не искам да изпадам в детайли, тъй като това означава директно да обидя Бургас, но като цяло Евровизия там не е добра идея по десетки параграфи, особено от международна гледна точка. Добра леглова база и хубава зала са едва началото и са силно недостатъчни. Въпреки морската романтика решението е дотолкова нелогично и неразумно, че усещам политически натиск с цел реклама на туризма (особено след сегашния рекордно слаб сезон). БНТ със сигурност не са щастливи.

Интересно ми е и как ще се отразят често съвсем откритите анти-гей настроения из региона. Нека не забравяме, че поне 50% от евровизионната аудитория и участници са ЛГБТ. Надявам се да не влезнем в световните новини с пребити евровизионни туристи.

И още отсега чувам как бургаските таксиджии подострят брадвата...

Честито на бургазлии, но тепърва им предстои много, ама наистина много работа - дано вземат нещата насериозно. Евровизия няма еквивалент като събитие и организацията е кошмарно сложна.

• Харесвам 17
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Евровизия няма еквивалент като събитие.

Зависи за какво събитие говорим и от каква гледна точка няма еквивалент.

Иначе това решение е доста интересно, неочаквано и дори нелогично с голям мирис на опит за реклама на местния морски туризъм.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами ти елиминира май всичко освен човешкия фактор 🙂Ако аз съм чужденец на музикален фестивал в България -  със сигурност бих предпочел град на море спрямо столицата.Същото ако е в чужбина , да кажем Риека пред Загреб , или пък Ница пред Париж.И Сан Ремо е на морето😄

• Харесвам 8
Георги Матеев
Публикувано:
преди 23 минути , SteFanoV каза:

Зависи за какво събитие говорим и от каква гледна точка няма еквивалент.

От всякаква. Евровизия е най-големият музикален конкурс в света, продължаващ реално цели 2 седмици - показаното по телевизията не е дори 20% от всичко, което се случва. Това не са просто три големи шоута в зала, а стотици ежедневни събития, покрай които има драконовски мерки за сигурност. Като добавиш тежкия политически международен момент (мисли за отбора на Израел), задължителната гей тематика (а ние сме класически нетолерантни източно-европейци), както и ограничения транспорт и като цяло логистиката става адска. У нас просто не съществува организатор с подобен опит, дори за София не бях сигурен дали ще се справи изцяло. Предполагам ще внесат доста организационни кадри отвън, иначе има голяма вероятност да се осе*ем епично.

Не ме разбирайте погрешно, въобще не искам да съм лош пророк, дори точно обратното. Просто съм реалист и знам слабостите ни. Едновременно с това имам личен опит като участник в Евровизия и като организатор на големи събития и съм в рядката позиция да мога да погледна трезво от всички гледни точки едновременно.

• Харесвам 22
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

със сигурност бих предпочел град на море спрямо столицата.

Добре. Но как планираш да стигнеш до там?

Без да съм голям фен на столицата (като столичанин в повече), поне на мен изборът на Бургас пред София ми е крайно странен и както е споменато намирисва на "политическа поръчка". Дано Бургас се справи добре, но имам няколко на ум, знаейки как стават нещата в БГ и особено по морето... 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 14 минути , SteFanoV каза:

Иначе това решение е доста интересно, неочаквано и дори нелогично с голям мирис на опит за реклама на местния морски туризъм.

Решението няма нищо общо с местния туризъм според мен. Чисто политическо е с поглед към изборите 2027

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , jorocontrola каза:

Има летище и отделно не са лоши другите транспортни връзки. 

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Бургазлия съм и се радвам се, че родният ми град има този уникален шанс да проведе Евровизия 2027. Обаче отсега тръпна и се притеснявам как ще се червя пред колегите ми англичани, ако има някакви сериозни гафове. Единият ми колега е ултрафен на Евровизия, знае победители, участници, локации и пр. Като Евровизия енциклопедия е и е точно от ЛГБТ обществото (омъжен с две осиновени деца). Не ми се мисли какво ще го правя, ако ме помоли да му помогна с организацията за посещение към родния град... 😬

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 1 минута , Zlia каза:

Има летище и отделно не са лоши другите транспортни връзки. 

А колко полети има до това летище?

5ч с автобус от София или 6ч с влак? Сериозно...

• Харесвам 1
Публикувано:
9 minutes ago, jorocontrola said:

Без да съм голям фен на столицата (като столичанин в повече), поне на мен изборът на Бургас пред София ми е крайно странен и както е споменато намирисва на "политическа поръчка". Дано Бургас се справи добре, но имам няколко на ум, знаейки как стават нещата в БГ и особено по морето... 😉

Полет до Бургас / Варна , защо не и Истанбул ? От София - влак , автобус , рент--кар ... до Сан Ремо как ще стигнеш от София  ? 

• Харесвам 2
Публикувано:

Какви полети има до Бургас през май? Истанбул би било добре, ако не трябваше да минаваш шенгенска граница. Така че откъдето и да го погледнеш, все се изисква едно допълнително ниво на транспорт. Хомофобията също ще е интересен момент. Из реддит вече разни чужденци се изказват загрижено, защото Бургас бил писан доста хомофобски някъде.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

А колко полети има до това летище?

5ч с автобус от София или 6ч с влак? Сериозно...

Според мен ще пуснат полети или директни или вътрешни. Все пак става дума за две седмици и 50-100к човека. Не е свтовно по футбол или олимпиада за месец. Транспорта ще е най-малкият проблем. 
Като се сетя местните как мрънкаха покрай Джирото за 2дни, не ми се мисли колко ще реват сега 🙂

Да се оправят. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

до Сан Ремо как ще стигнеш от София  ? 

След замисляне от 1мин - с полет до Ница и влак за час и половина (който се движи на всеки час) или директно Фликсбус от летището.

Аз вече ще съм стигнал, а ти (чужденеца) още ще си в culture shock след сблъсъка със софийската гара/автогара 😉

• Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

От всякаква.

От всякаква не е. Пред организирането на Световно или Европейско първенство по футбол, Евровизия става просто някаква си Евровизия. Просто мащабите са много различни.

Но, да, за музикален конкурс, няма база за сравнение. Остава да стискаме палци на местни и чуждестранни организатори да се справят с предизвикателствата, които стоят на дневен ред пред Бургас.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.