Прескочи до съдържание

На море около Палермо септември/октомври

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:

Уиз пуснаха полети до Палермо, а още никой не е писал за плажни преживявания в района. 🙂Оглеждам се за кратко море в края на септември, началото на октомври. Не ни се бута в Палермо, търся нещо на брега в квартали или селца наоколо, с хубав плаж. Ако може да е с удобен транспорт от летището ще е супер, кола под наем няма да се взима. 

Виждам че има страхотни плажове около града, но ако някой има преки впечатления ще ми е много полезно. Резервен вариант е да хванем автобус до Трапани, но са само 4 на ден и не съвпадат особено удобно с полетите. 

П.п Винаги ще се радвам на спам, самата аз имам талант да създавам такъв 🙃, така че спокойно може да приемете темата като походяща за споделяне на всякакви вълнуващи идеи за тази нова дестинация, дори несвързани с море. ☺️ 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не беше плажна почивка , но януари бяхме за 3 нощувки в Мондело - мястото е прекрасно.Плажът само го гледахме за красота.Може би е пренаселен в сезон и предполагам в уикендите до октомври.Бяхме с кола , но би трябвало да върви градския транспорт до Палермо

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Уиз пуснаха полети до Палермо, а още никой не е писал за плажни преживявания в района. 🙂Оглеждам се за кратко море в края на септември, началото на октомври. Не ни се бута в Палермо, търся нещо на брега в квартали или селца наоколо, с хубав плаж. Ако може да е с удобен транспорт от летището ще е супер, кола под наем няма да се взима. 

Виждам че има страхотни плажове около града, но ако някой има преки впечатления ще ми е много полезно. Резервен вариант е да хванем автобус до Трапани, но са само 4 на ден и не съвпадат особено удобно с полетите. 

П.п Винаги ще се радвам на спам, самата аз имам талант да създавам такъв 🙃, така че спокойно може да приемете темата като походяща за споделяне на всякакви вълнуващи идеи за тази нова дестинация, дори несвързани с море. ☺️ 

Кои автобуси гледаш? Аз бях в Палермо в края на юли и проверявах автобусите за Трапани. Има през един час от летище Палермо до гара Трапани. На Segesta Autolinee.

https://booking.segesta.it/?departure_stations=172&arrival_stations=158&departure_date=23/11/2026&arrival_date=27/11/2026&pax=1,undefined,undefined&t=0&keyword=TPL_NEW_HOME&nohf=1#/home

Така и не отидох,защото не обичам да ходя на плаж,а само за разходка беше прекалено горещо.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мондело и Чефалу бяха много пренаселени, но ние сме били в средата на юни в брутална жега. На Мондело хич и не слязохме, стори ми се и че има много водорасли. От Мондело ходихме пеш до Капо Галло. Там е скалисто, но морето е чисто и няма хора. На мене такива места ми харесват, особено за залез се получаваха едни чудесни композиции с магарешки тръни на морски фон. При Чефалу морето ми се стори още по-мръсно. 

За мене идеалната комбинация от пясъчен плаж с чисто море и красива природа наоколо е Сан Вито ло капо. Кеф ти цивилизация, чадъри, шезлонги и мнооого хубава джелатерия, особено сладоледът им с вкус на черница (gelso) още ми е в челото на класациите. Кеф ти разходки по залез до фара, кеф ти и още по-далеч по скалист, но равен бряг към Гротта деи кавалло. Националният парк Дзингаро е само на няколко километра. Малко тегав е за стигане, но може да си организирате такси, а и стопът върви (проверено).  На няколко километра в другата посока, около Макари има много хубава поредица от малки плажчета със скалисто дъно и чиста вода. Насреща е Монте Кофано. ако има мераклии, качването му е доста предизвикателно. Към 900 метра е висок, ама се почва практически от нулата...

В самото Трапани не сме били. Автобусът ни за Трапани преди да отиде към центъра и пристанището, ни спря на долната станция на лифта за Ериче. Той пък не работеше заради силен вятър. Има някакви автобуси до селото, ама са нарядко, та и там бяхме на стоп.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ходил съм в Палермо и Чефалу в средата на септември и се усещаше като край на сезона, въпреки че беше горещо. Плажовете не бяха пренаселени.

В Трапани и разходка до Фавиняна за един следобед в края на септември си имаше вятър, облаци, дъждец...та не беше много плажно.

Та съветът ми е щом искате плаж да е преди края на септември.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

В Палермо и Чефалу бях в края на ноември преди няколко години. Не ставаше за плаж чак, но беше доста топло. Може би затова съм останала с впечатлението, че района е подходящ за море до ранна есен. 

Публикувано:

Както се случи годината. Трета седмица на октомври през уикенда игла нямаше къде да хвърлиш на Чефалу. 

Сан Вито ло Капо е страхотно място, но за без кола нямам идея. 

Преди две години съм сигурна, че имаше автобус от Палермо, сега потърсих, но излиза само информация, че има такова нещо, но нито разписания, нито нищо. Дори и не за септември-октомври, ами за тези дни не намирам. Autoservizi Russo ги изпълняват/ха. 

• Харесвам 1
Публикувано:

До края на септември излизат курсове на сайта им.

(Италианците и зимата са на плажа ако е ясно времето, ама това е друг въпрос.)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.