Прескочи до съдържание

Мнения за нова търсачка за билети на Ryanair.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

В процес съм на разработване на търсачка за билети на раян (само, за сега) която търси по малко по-различен начин от всички други, на мен известни.

Идеята е да покаже всички еднопосочни билети от СОФ до всякъде, където летят, за определен период от време напр за 15 дни - 1 до 14 септ.

Това ще генерира 100ци полети сцени и може да се види кога и къде е най-евтино.

След това ще обърне търсенето и ще търси от всякъде до СОФ. Още стотици полети с цени ще бъдат намерени.

След това ще сметне коя е най-евтината двойка СОФ-някъде-СОФ и колко дни между полетите.

Понеже може да се избере от СОФ до къде да се лети като брой летища 1, 2, 3, 4,....всички, това може да се ползва и за доста умно мултисити. Напр на 2ри е най-евтиния полет от СОФ до Вроцлав за 10Е, обаче връщането е скъпо. Но пък има полет от Познан на 7ми за 12Е. Вроцлав - Познан е 2.30ч и става супер екскурзия.

Търся всякакви мнения дали си струва да се занимавам - бихте ли ползвали? И най-вече бихте ли платили за подобно нещо и колко на месец?

Публикувано:
преди 13 минути , rgu каза:

И най-вече бихте ли платили за подобно нещо и колко на месец?

Не, не бих платила нищо за подобна търсачка, възползвам се от наличните безплатни.

Публикувано:

Това, което си решил да правиш го има отдавна за уизер, предполагам от там ти идва идеята. Но тази платформа нещо не я подържат като хората и дава доста грешки при цени и часове. 
Не вярвам някой да плаща абонамент за подобно нещо, може би и поради тази причина тази за уиз не я подържат добре

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знаех за това за уизер. Какъв е сайта?

Иначе гледам примера с киви и определено поне в частта СОФ - навсякъде е еднаква. Не намирам навсякъде - СОФ там, но може и да има.

За плащането, мислех за безплатна версия и платена с повече екстри. Обаче като цяло не съм сигурен, че си заслужава усилието за общо ползване. Само за мен си става, даде ми доста насоки 🙂  

Публикувано:
преди 10 минути , rgu каза:

Иначе гледам примера с киви и определено поне в частта СОФ - навсякъде е еднаква. Не намирам навсякъде - СОФ там, но може и да има.

https://www.kiwi.com/en/search/results/europe/sofia-bulgaria/2026-10-01_2026-11-30/no-return/?sortAggregateBy=price

😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , rgu каза:

Не знаех за това за уизер. Какъв е сайта?

За плащането, мислех за безплатна версия и платена с повече екстри. Обаче като цяло не съм сигурен, че си заслужава усилието за общо ползване. Само за мен си става, даде ми доста насоки 🙂  

https://www.the1491club.com/search

Публикувано:
21 minutes ago, jorocontrola said:

Значи киви прави 99% от нещата, които мислих. Изключая автоматичното обръщане на посоките и може би по-малко прегледния резултат от това, което аз правя.

Явно топлата вода е измислена.

• Харесвам 2
Публикувано:
10 minutes ago, temporary said:

погледни и https://www.azair.eu/ преди години много се ползваше.

В последно време според мен най-добрата търсачка е prompt на AI.

p.s. аз не бих платила за търсачка

Знам я, но нещо дава цени доста различни от реалните.

То идеята принципно е ясна, разликата е представянето на резултата.

Публикувано:

Това са от най-евтините към най-скъпите полети о/в в 15 дневен период. Не са мултисити.

Само за теста, някой има ли желание да провери в киви или другаде дали ще получи резултата от прикачения пдф за периода 10-25 окт 2026. Линка book във файла не работи. Не ми дава да прикача екселски файл.

Интерено ми е ако получи нещо подобно като полети и цени, колко време би отнело. Да се генерира подобна таблица не е част от теста.

ryanair_all_return_combinations-from-sof.pdf

Публикувано:
6 hours ago, jorocontrola said:

Забелязах, че киви прави доста неприятно превалутиране от нееврови цени към евро - PLN, DKK, HUF и тн при полети към СОФ.

Само за инфо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, rgu каза:

Забелязах, че киви прави доста неприятно превалутиране от нееврови цени към евро - PLN, DKK, HUF и тн при полети към СОФ.

Само за инфо.

Аз билети не купувам от там. Просто търсачка за ориентиране. Пък после купуването е друга тема.

Относно идеята ти - това ,че хората в този форум, няма да платят, не е показателно. Има много други. Но въпросът е как да им се продаде идеята…

Публикувано:
5 hours ago, jorocontrola said:

Аз билети не купувам от там. Просто търсачка за ориентиране. Пък после купуването е друга тема.

Относно идеята ти - това ,че хората в този форум, няма да платят, не е показателно. Има много други. Но въпросът е как да им се продаде идеята…

Аз това за киви го казах само за инфо.

То моята идея е замислена като помагало/показалка за далавери, никога не е било на дневен ред да се купува през нея.

Иначе за монетизирането - най-вероятно няма да се случи. Как монетизират големите ОТА? 

Комбинация от следните

- (много) по-високи цени на багажи/екстри (при по-ниска базова цена понякога). Виждал съм чекиран/голям ръчен на 2на цена от РА/Уз

- по-гадни курсове на превалутиране към Е/$.

- продаване на безсмислени 'екстри' като 'ще върнем парите ако АК канселира полета'

- Комисионна от разни застраховки.

сигурно има и още.

Аз нищо от тия няма да правя, по-скоро идеята беше базова безплатна, разширена за една бира на месец.

Хората тук казаха, че за търсачка пари не дават, просто ползват безплатното. И аз така 🙂 само дето няма безплатно - всички ОТА са там да правят пари - и ги правят, пак от нас.

П.С. вече търси и за уизер и това покрива може би 70-80% от полетите от София 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

а, няма лошо, доста търсачки съм ползвал безплатни, пък като спряха да са безплатни ги спрях, други ползвам с ограниченията им (примерно 1-2 търсения на ден)

и аз не обичам да плащам, но тия неща си ги има все още, така че евентуално има хора да плащат

правиш го удобно и красиво, пускаш някакъв минимум безплатно да се хареса, после някакъв малък абонамент и така...

аз се канех да правя нещо, ама все ме мързи, за лични цели не пътувам (и търся) чак толкова много и се оправям с 90% ръчно търсене

тия дни пробвах и ИИ, ама за моите цели не става

Публикувано:
1 hour ago, neuromancer said:

и аз не обичам да плащам, но тия неща си ги има все още, така че евентуално има хора да плащат

Почти съм сигурен, че тия хора плащат крайна цена с багаж по-висока или поне равна на тая от АК. Просто не си правят труда да видят, че на сайта на АК билета е 100, багажа 50, а ОТА дава билет 90, багаж 80. 😉 

Публикувано:

Ами не мога да кажа, тук във форума конкретно се правят врътки с дестинации, където багажа е евтин и после се сменя дестинацията, тоест доста напреднало ниво.

За себе си мога да кажа, кефа е когато мислиш, че си прекарал системата (не е задължително наистина да си я прекарал, примерно ако не си се усетил, че си платил повече заради багажа си се чувстваш добре).

в крайна сметка никой не пътува с последните си сто евро, така че няма да фалира ако се е заблудил в цената...

Публикувано:

Е разбира се. Затова правя тая търсачка, ако мога да прецакам системата. Евтини полети винаги има, намирането им е играчката. 

Макар, че АК никога не возят на загуба 🙂

Публикувано:

Имам един доста дървен прототип вече. Цените почват от 30наЕ.

Моля за мнения, разцъкайте го и кажете дали има изобщо смисъл. Намирате ли лесно добри цени.

Всякакви коментари и въпроси са добре дошли.

Това е минимум функционалност само за леки тестове.

Намерете евтини полети с Rayanair ТУК

Публикувано:

Да помоля пак за мнения за прототипа по-горе 

On 9/6/2026 at 9:46 AM, rgu said:

Да помоля пак за мнения за прототипа по-горе.

За сега повтаря 1:1 azair, но моя връща 3-4, та и 5 пъти повече полети за даден интервал на пътуване и от-до дни. Това при еднакви търсения.

Имам доста други идеи за по-интереси търсения и функции - да стане малко като полуавтоматична търсачка за полети тип 'шантави' 🙂 които тук много се ценят. Затова имам нужда от мнения 🙏

Публикувано:

Аз сега виждам темата и може би малко неподготвена се включвам, но примерно аз търся по код на летището чак вече като съм навързала плана и знам, че ми трябва конкретно летище (примерно Станстед или Гетуик, а не Лутън или задължително Малпенса, а не Бергамо и т.н.). Иначе добре си го измислил, че е полезно да се обръща сериозно внимание на кода, защото от недоглеждане историята помни всякакви емоции.

За мен е абсолютно все едно с коя авиокомпания пътувам, търсене само за полети с Ryanair не би ме привлякло по никакъв начин да използвам това, а не скайскенер, киви или друго решение.

Публикувано:
15 minutes ago, Coo said:

Аз сега виждам темата и може би малко неподготвена се включвам, но примерно аз търся по код на летището чак вече като съм навързала плана и знам, че ми трябва конкретно летище (примерно Станстед или Гетуик, а не Лутън или задължително Малпенса, а не Бергамо и т.н.). Иначе добре си го измислил, че е полезно да се обръща сериозно внимание на кода, защото от недоглеждане историята помни всякакви емоции.

За мен е абсолютно все едно с коя авиокомпания пътувам, търсене само за полети с Ryanair не би ме привлякло по никакъв начин да използвам това, а не скайскенер, киви или друго решение.

Това горе е прототип само - после би трябвало да е по име на град-летище с показан код. За сега само от София и само раян. Имам нещо много базово и за уиз. Те двете са може би 80% от полетите от София.

Коя друга/и АК е добре да има за БГ/София.

Нямам ресурсите за всички АК, но то идеята е да се намират евтини цени преди всичко и да подсказва малко по нестандартни маршрути за възможно най-малко пари.

Публикувано:

има кодове за летища, които обхващат няколко летища, например LON за LHR, STN, LTN, LGW, LCY

наистина ще е добре да включиш няколко компании, най-малкото за да включиш отиване с една и връщане с друга

Easyjet например

• Харесвам 2
Публикувано:

Въпреки че не живея в България, ми е любопитно и пробвах алфа версията на търсачката. 🙂 Аз лично често търся точно "от къде да е до Лондон".

• Може да включиш да търси не само от София, а и други градове. С Пловдив и морските летища може да стане интересна заигравка. А още по-добре ако може да се избира от кое летище да се лети, защото много пътуващи летят от Букурещ и Истанбул. Пък и така ще разшириш таргет групата си.
  • "Minimum total price" може да се махне. Ясно е, че хората търсят така или иначе минималната цена.
  • "Maximum total price" може да го смениш на цели числа (integer), че в момента с тези стотинки докато се въртят и губя търпение. 
  • Както горе казаха, добави кодове на големите градове с по няколко летища LON за LHR, STN, LTN, LGW, LCY+SEN.
  • Ако добавиш Wizz и Easy, ще е чудесно! Ако добавиш и Vueling, Pegasus, Transavia, Eurowings, Norwegian, Jet2, SunExpress ще си покрил десетте топ НТА в Европа по брой превозени пътници. Това ще е супер!

Относно монетизацията, може да се сложат някакви рекламни банери, сигурнен съм, че си се сетил за това, но не знам към момента въобще дали въобще си струват. Ако обаче решиш да тръгнеш по пътя на платен абонамент, това означава да имаш сериозен съпорт (да се поддържат всички НТА или поне почти всички; ако нещо не излиза при търсене, ти своевременно да го фиксваш и т.н.) Това си е сериозен ангажимент от твоя страна, който е съвсем различен от този на безплатната търсачка.

• Харесвам 1
Публикувано:
34 minutes ago, vorbis said:

Въпреки че не живея в България, ми е любопитно и пробвах алфа версията на търсачката. 🙂 Аз лично често търся точно "от къде да е до Лондон".

• Може да включиш да търси не само от София, а и други градове. С Пловдив и морските летища може да стане интересна заигравка. А още по-добре ако може да се избира от кое летище да се лети, защото много пътуващи летят от Букурещ и Истанбул. Пък и така ще разшириш таргет групата си.
  • "Minimum total price" може да се махне. Ясно е, че хората търсят така или иначе минималната цена.
  • "Maximum total price" може да го смениш на цели числа (integer), че в момента с тези стотинки докато се въртят и губя търпение. 
  • Както горе казаха, добави кодове на големите градове с по няколко летища LON за LHR, STN, LTN, LGW, LCY+SEN.
  • Ако добавиш Wizz и Easy, ще е чудесно! Ако добавиш и Vueling, Pegasus, Transavia, Eurowings, Norwegian, Jet2, SunExpress ще си покрил десетте топ НТА в Европа по брой превозени пътници. Това ще е супер!

Относно монетизацията, може да се сложат някакви рекламни банери, сигурнен съм, че си се сетил за това, но не знам към момента въобще дали въобще си струват. Ако обаче решиш да тръгнеш по пътя на платен абонамент, това означава да имаш сериозен съпорт (да се поддържат всички НТА или поне почти всички; ако нещо не излиза при търсене, ти своевременно да го фиксваш и т.н.) Това си е сериозен ангажимент от твоя страна, който е съвсем различен от този на безплатната търсачка.

Това са много добри съвети. Повечето от тях предстоят, но все пак.

Идеята е да може да се търси от всякъде до всякъде :) и става бесното меле. В момента за следващите 9 месеца дори само от 3 големи летища до всякъде от всяко едно от тях и обратно до същото са 33000 полета. Това е суровата база данни. Комбинациите са сигурно за милиони. А раян имат 220 летища.

Тя при всяко положение ще има нужда от много мощни филтри. 

Всички търсачки в момента ме натоварват с прекалено дълги резултати. 

Аз искам да кажа 'дай ми 3 до 7 дни от София до Лондон STN, в периода между 28.9 и 4.10'. И намалям цената докато изчезне избора.

И да получа нещо малко и смислено.

В момента азер.еу ми дава едно нищо.

При мен са 10 .

А например киви, не можах да го накарам точно тия критерии да използва, може и да може, не знам.

image.png.5a82e883a74a92f3e55462d4b78eb5ff.png

image.png.c86f96c9c5d8ad146a137312fe3923e5.png

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.