Прескочи до съдържание

Монголия

Stanislav Dimitrov

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, малко е рано за тази тема, но...

Планирам следващата година( дати между 20.08-15.09) да посетя Монголия и по-специално, далечния север и едно от последните останали номадски племена в света. Племето Цаатан( може да прочетете в нета за тях).

Има организирани турове, но искат една камара пари за тях и затова смятам да си го организирам сам( имам правилните контакти ). Логистиката не е лесна, сложно се стига до тях, има два дни път в джип и после няколко часа езда с кон, докато пристигнеш до мястото където е в момента племето. При тях се прекарва 2 нощувки в абсолютно basic среда. Ако има 1, max 2 желаещи, ще се радвам да споделя с някой това преживяване.

Снимките не са мои и се надява да направя подобни 

Снимки Даниел Кордан 

Screenshot_20260913-092513_Instagram~2.jpg

Screenshot_20260913-092520_Instagram~2.jpg

• Харесвам 6
  • Браво 6
Публикувано:
преди 39 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Планирам следващата година( дати между 20.08-15.09) да посетя Монголия

Целият този период? Или определени дни от него. 

Публикувано:

Определен период, но е около 10 дни минимум, защото има общо 5 дни път до племето и обратно ( самолет от Батор до един град на север, после два дни с джип и езда ) и два дни при самото племе. И като се сложи поетите до Монголия, където се губят два дни си става около 8-9 дни минимум. Отделно може да се направи някой тур от Улан Батор до Гоби например. И това си стават две седмици 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравей. Може да се свържеш с почетния консул на Монголия във Варна - Младен Станев. Преди да стане консул почти всяка година ходеше на самоорганизирани  турове . Няколко пъти и с проф. Овчаров. Посещаваха най отдалечени места. Мисля, че може да ти е полезен в логистиката.

Публикувано:
Преди 1 час, tatuno каза:

Здравей. Може да се свържеш с почетния консул на Монголия във Варна - Младен Станев. Преди да стане консул почти всяка година ходеше на самоорганизирани  турове . Няколко пъти и с проф. Овчаров. Посещаваха най отдалечени места. Мисля, че може да ти е полезен в логистиката.

Здрасти, свързал съм се с единствената "индианка" от племето, която знае английски и само тя може да организира посещението там. Носят се сувенири като подаръци, и една малка сума за самия тур се заплаща ( транспорта също, ако решиш да не ходиш с автобуси или ти да караш). Всички други преотдават нейните услуги или пък водят на места направени за туристите и не в самото племе. Благодаря за инфото, но имам опит в организирането на пътувания, по най-затънтените краища на света 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.