Прескочи до съдържание

Търся билети и акъл...


Препоръчани мнения

Значи бацета, филмът е следния - по-добрата половина има рожден ден в самия край на април (27ми). По тоя повод искам да и направя някакво трипче-изненада, което горе-долу (даже направо директно) да се вмести в дати 26.04-02/3.05. И тъй като сме малко разнополюсни натури, аз съм фен на височините, а тя на морското равнище, то нека бъде на нейното по случай празника. В тоя ред на мисли има няколко усложнения.

1. Датите са фиксирани, или поне тая на тръгване. Имам желание на самия празник вече да сме на съответното място. За връщането не е толкова проблемно дали ще е ден повече или по-малко, но да е преди 4ти. Допускам лек компромис и в заминаването, което може да се случи на 25, но само и единствено ако евентуалния полет е късен, поради щото отпуската и започва от по обед нататък.

2. Има лека взаимосвързаност между т.1 и това което ще напиша в следващите редове - проблемът е че аз ще пътувам от България, а тя от Германия, съответно бих желал точката на тръгване за самата дестинация да е една пресечна, където ще се засечем. (Прост пример - пътува се до Палма, обща изходна точка - Лондон, до Лондон от България аз, и до Лондон от Германия тя, се оправяме по отделно.)
 

3. Поради естеството на изненадата (иска ми се до последно да не се знае крайната дестинация от нейна страна, или поне до гейта, айде) разходите ги поемам аз. В тоя ред на мисли, ще се радвам ако има възможност цифрата да не надвиши хилядо лева, или поне да се движи в относително близки граници. (Тук имам предвид изходна точна+трип+връщане. Отделните полети до срещата са отделно)

Не владея изкуството на реториката, за което моля да ме извините. А и исках да изчистя повечето подробности. Онлайн съм почти постоянно, което значи че непрекъснато ще следя какво се случва, и ще отговарям, ако има нещо недоизяснено, в което не се съмнявам.
 

БлагодАрим предварително на включилите се.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Чакай, че се обърках какво включват хилядата лева. Само полетите от срещата до крайната точка и обратно, без полетите до самата среща?

 

Т.е. хипотетична ситуация летите за Палма през Лондон, в 1000лв трябва да включим Лондон - Палма - Лондон x2, без да броим София - Лондон - София и Берлин - Лондон - Берлин?

 

Дай малко повече информация и къде в Германия е удобно да е началната точка на половинката. 

 

Още нещо, да ни ориентираш за дестинация? Предполагам, че идеята е да се плажува, което общо по това време на годината означава средиземноморието или испанските острови?

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Да, хилядата (+-) лева включват само общия полет х2, обаче плюс акомодейшъна, забравих да спомена :blush: . Гледам в пиратите има офертни евтини места, така че се надявам да излезе нещо. Отделните полети (разбирай Германия-обща точка, и България-обща точка) са извън тия сметки. Общата точка да е по-скоро удобна от България, щото все пак тя там си има Луфтханза еър шатъл, което лети до всичко и всякъде, така че на нея не и е толкова зор. Иначе е базирана в Мюнхен, ако е от значение.  

Знам че е малко завъртяно цялото условие, ама просто в писмен вид е трудно...

Редактирано от Plovdivian
Връзка към коментар

То точно това е предизвикателството, като е по-завъртяно може повече да се развихри фантазията :)

 

Първото ми предложение е Дубай!

 

2014-03-07_15-45-21.png

 

Това е за двамата, ако купиш днес с Discount Club. Връщането е малко по-рано (на трети билета скача доста), пет дни там мисля са ок. Остават 400лв за хотел, които ще са трудно постижими обаче. Но предполагам можеш да вдигнеш бюджета в следствие на това, че ще спестиш от твоя полет до междинна точка и само трябва да прибереш половинката до БГ преди това. Вариант ли е?

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Принципно всичко на което има палми и пясък и е в грубите граници на горепосочените цифри е вариант. Дубай също ми мина през акъла тия дни докато четях тука темите, ама 1-2-3 суб-въпроса. Какво се случва с визите там? Багажа с тия все по-нови условия и той ме дразни. Престоя (хотелския също идва май доста нанагорно)? Иначе пък хубавото е че аз няма да се налага да пътувам допълнително.

Бих бил благодарен, ако имаш възможност да напускаш всички идеи които имаш, че после да се мисли..

П.С. Между другото, аз най като начало се замислях за някакво пакетно изпълнение, Томсън/ТомасКуук-ските, но както се вижда брейнсторминга в такива ситуации е най-подходящ..затова и търся акъл..

Редактирано от Plovdivian
Връзка към коментар

Визи няма вече, но за багаж ще се плаща с уиз. Хотелския престой го гледах и варира в огромни граници, най-евтиното по 50-ина лева на човек на ден, може airbnb да погледнеш. Багажа като цяло ще е проблем, предимно си в сферата на нискотарифните, а при тях винаги се плаща и за 4 отсечки си е стотина евро на човек само за куфарите. 

 

Като цяло 500лв на човек за два полета + багаж + 5 хотелски нощувки си е доста ограничено. Може би да помислим някое място с по-евтини хотели. Например Малта? Но там май не е много топло за плаж по това време. 

 

2014-03-07_16-20-12.png

 

Това пак е без куфари.

Връзка към коментар

Това е подходяща опция откъм цена. Няма палми, ама то не може пък всичко да е перфектно. София - Бергамо ми е е още 150 с дискаунт на тия дати, така че не е болка за умиране.
То е ясно че по това време на годината, и на европейска територия негри от печене няма да станем, така че е търпимо.

Знам че бюджета е малко орязан, ама в крайна сметка се плануват едни избухвания в по-късен етап на тая година, така че просто това са ми възможностите. А е и и изненада все пак, така че вярвам че каквото и да е, ще се оцени. Тоя вариант го слагаме за размисъл. Друго интересно?

Връзка към коментар

Последно за Дубай, виж какво апартаментче намерих в букинга: http://www.booking.com/hotel/ae/al-manar-apartment.en-gb.html?aid=368032

 

Върху тая цена има още 20% такси, но да се ориентираш. Не е на най-перфектното място откъм локация, но общо взето поносими неща са възможни в бюджета ти. 

 

По метода на изключването мисля, че ни остават Турция, Гърция, Испания и Португалия. Ница май е северно, а и се съмнявам да се вместим в бюджета. 

 

Имам малко работа и после може пак да разцъкам, но може да остане и за утре. Същевременно някой друг може да се включи :) Добре ще е ако се избере Уиз да се купят днес заради намалението обаче, то пък може утре да е за всички...

Връзка към коментар

Аз пък ще ти предложа нещо по-стандартно.

Полет Истанбул- Анталия

post-21-0-45157300-1394203994_thumb.jpg

Сигурното е, че по това време там ще е топло. Има и палми. Е, друг е въпроса дали си падате по Турция, ма що пък не... :)

 

ПС. До Аланя полета е малко по-скъп излиза около 130евро. Другото, което пропуснах да напиша е, че цената е само с ръчен багаж, но пък е 15кг :). АК е Pegasus. :)

Бих ти предложила и Кипър, доскоро цените излизаха по 50 евро на човек в двете посоки от Истанбул, но като гледам вече са доста по-височки.. А и незнам до каква степен сте приключенски настроени да минете пеша през границата, ако решите да се установите в гръцката част.

Редактирано от Polina
Връзка към коментар

То защо пък да летите.

Я виж това https://www.louiscruises.com/en/cruises/cruise-itinerary/G3J/4-greek-islands-and-turkey-weekend-cruise-cruising-from-greece.html

Всичко включено в цената 4 острова за три дни. Този за разлика от останалите няма скрити такси. Ако не сте били по гръцките острови това ще ви хареса. Мързеливо и лакомо. :P

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Гласувам с две ръце за офертата на bay_kolio, защото ще го удряме на романтика в крайна сметка :)

А Санторини е точно мястото да е караш половинката да гледате залеза на Оя(Ия).

Малко е дебело този круиз за посочения период, но може да се организирате да се срещнете в Атина, гледам ти имаш добри оферти за самолет под 150 евро двупосочен. От германско предполагам може да сглоби нещо подобно. После едно романтично фери до Санторини. Може в крайна сметка и Миконос за по-близо, половинката няма да се разсърди. Периодът е идеален за тези острови, когато ги няма туристическите презокеански орди още.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Чудесно е да видя още колко хора са писали  :blink: 
Дубай за момента минава на заден план, главно поради финансови причини. 
@Poli - принципно никога не съм бил имал предразсъдъци относно дадена дестинация. Просто поне в тоя случай тръгнах с малко по-западни настроения. Кипър също ми беше интересен, но ме отказа пак заради пътните. 
@bay_kolio - круиза отпада главно защото съм замислил именно Санторини в късно лято, покрай тънките билети които се разискваха в другата тема. 
@Фичо - Сардиния я слагаме измежду опциите за избор, благодаря. 
@Lindt - Канарите също са ми интересна дестинация, стига да попадне оферта. 

Засега: Малта, Сардиния, (Канари?)

Започва да се прояснява полека-лека.
Приветствам и други предложения и включвания. Благодаря!

Връзка към коментар

Чудесно е да видя още колко хора са писали  :blink: 

......

Засега: Малта, Сардиния, (Канари?)

 

Започва да се прояснява полека-лека.

Приветствам и други предложения и включвания. Благодаря!

Бих те посъветвала да не трупаш повече, че ще стане голяма каша и ще ти се ходи навсякъде. Проучи тези варианти и ако се наложи да отпаднат по финансова или друга причина, тогава търси нови. 

Така,като човек, който прецизно проверява чия информация му пасва, ти пращам блога на Зани, която трябва да ми плаща вече : 

http://zozinka.blogspot.com/p/blog-page_4.html

Има много практичен очерк на пътуванията, лесно можеш да сметнеш и оформиш скелета. 

Малта и е любима, на Канарите се справя със завидно нисък бюджет, за Сардиния не съм чела още, защото не ми е в непосредствените планове. 

Връзка към коментар

Да дам и аз едно предложение - Сицилия. Там кеф ти планина, че и вулкан има даже, кеф ти море. За полет ти предлагам следния вариант: Полет Рим - Катания на Ryanair.
Където и да отидете ти пожелавам едно прекрасно и незабравимо изкарване :)
 https://www.bookryanair.com/SkySales/booking.aspx?culture=en-gb&lc=en-gb&cmpid2=Google#Selecthttps://www.bookryanair.com/SkySales/booking.aspx?culture=en-gb&lc=en-gb&cmpid2=Google#Selecthttps:

Нещо не мога да го изкарам тоя линк но се надявам да го видиш. Цената на полета е около 102 €

Редактирано от Костов
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

 

 

Да дам и аз едно предложение - Сицилия. Там кеф ти планина, че и вулкан има даже, кеф ти море. За полет ти предлагам следния вариант: Полет Рим - Катания на Ryanair.

 

Глас за предложението на Костов!

Тъкмо темата за Сицилия е още гореща..и доста изръшкана..предложения бол!

 

Билетите през Милано, също са добър вариант !....

 

п.с. ....и да си кажа! ..то едва ли...ама, ако някой пита къде да ме заведе, улеснето го ! Австралия и околия..през Куба !

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

п.с. ....и да си кажа! ..то едва ли...ама, ако някой пита къде да ме заведе, улеснето го ! Австралия и околия..през Куба !

ти си супер нахална! :)

 

 

 

и да не съм офф: Сицилия

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здрасти и от мен. Аз бих ти предложил няколко круиза по Средиземно море:
http://www.virginholidayscruises.co.uk/fusion/displaycruises3.pl?filterregions=7&filterstartport=&filterport=&filterline=3&filterline=10&filterline=13&filterline=15&filterline=16&filterline=17&filterline=48&filterline=20&filterline=22&filterline=24&filterline=32&filterline=28&filtership=&filtershiprating=&filternights=1-4&filternights=5-10&filternights=11-16&filternights=17-31&filternights=31%2B&sessionkey=CFC0D92C_6279b43EC-AB03-0ED54E0140C5&resultkey=default&filtering=1

Ако съм разбрал правилно цената е с включени самолети билети.

 

Други предложения:

http://cruise.expedia.com/Search5.aspx?ds=Europe&dr=2&dyr=7&drd=Apr+26%2c+2014&rfrr=CRZ.SR.Refine.Day&lsf=7

 

 

Мислих си да ти предложа Канарските острови, но може би утре... сега погледнах в Буелинг тези дати за двама с багаж е около 500 евро. 

Връзка към коментар

п.с. ....и да си кажа! ..то едва ли...ама, ако някой пита къде да ме заведе, улеснето го ! Австралия и околия..през Куба !

И аз да си кажа - ако някой не е разбрал къде искам да ме заведе - в Иран. Още ми е много смешно като се сетя за последната сбирка на магеланци, когато bronco ми каза, че отива в Иран, аз не знам какво точно съм отговорила, че той да уточнява, че е +1 ;)

 

И да не съм съвсем извън темата - гласувам за Сицилия или Сардиния. След Малта, Сицилия ми се видя направо зелен оазис. Не ме разбирайте погрешно - харесвам си Малта, но липсата на растителност е осезателна. И ще една идея - Кипър.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Малага+Марбея+Гибралтар, а за да не си и ти валат - добавям страхотната Ронда (950 м.н.в.). Всички ще сте доволни. Има полет от Лондон до Малага с Райън еър мисля, а за по-голямо удобство - от София има и директен. 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.