Прескочи до съдържание

На път към Москва и Санкт Петербург


Препоръчани мнения

Здравейте на всички опитни и магеланци новобранци!

Още след като прочетох тук пътеписа за Санкт Петербург знаех, че е въпрос на време да го видя - сега ми се струва, че вятъра на пътешествията е задухал в платната на моя кораб в тази посока, но има и някои спънки.

Търся усилено по-изгодни билети за двуседмичен период от средата до края на юни, но единствено през Киев цената ми се понрави с влаково пътуване след това до Москва. Ама кой знае какво ще се случи дотогава там?

А връщането от Санкт Петербург гледах и варианти през Хелзинки, Тамбере (дано така се пише, извинете неуката :) ) и Франкфурт Хан с ферибот между тях, но и това не е толкова изгодно, а с две малки ремаркета не е и много лесно.

Благодаря предварително на всички, които имат идеи и скорошен опит по въпроса и отделят време да го споделят!

Марго

Връзка към коментар

Един съвет от мене.Огледай се за чартърите,които през летните месеци се връщат празни към Русия.Цените на самолетните билети за тях са на символични цени.Връщането обаче ще трябва да го направиш по друг начин

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

При чартърите схемата е, че преди да започне сезона в посока към България са пълни, а обратно са празни, следователно евтини. Но си мисля, че средата на юни вече започва да се засилва сезона и ще са пълни и в двете посоки. Освен това летят предимно до Варна и Бургас, а не знам дали ще ти е удобно до там. 

 

Двете седмици само за Санкт Петербург ли ги гласиш или евентуално да смесиш с балтийските републики и/или Москва? Евентуално на база на този отговор може да помислим нещо. 

 

Освен това, какви цени намираш, гледам 240 евро с Алиталия, което макар и да не е безумно евтино като цяло е приемливо си мисля. 

Връзка към коментар

Аз пътувах с някаква промоция на LOT до Варшава и оттам с автобус, като си го раздробих на отсечки с престои във Вилнюс, Рига и Талин. Компанията, която ползвах, оперира от Берлин, тъй че и оттам е възможно да се направи. Да се вземе наведнъж е убийствено (ден и половина лашкане и престои по автогари), но ако се разбие на отсечки с примерно ден и половина престой на място, си идва много прилично, защото всичките градове по веригата си струват. На мен специално много ми допада този вид пътуване, защото добавя много интересни предястия (и следястия) към основното ястие :) 

 

Ето малко информация за отсечките:

 

Берлин - Варшава ~ 8 часа
Варшава - Вилнюс ~ 8 часа

Вилнюс - Рига ~ 4 часа
Рига - Талин ~ 4 часа
Талин - Санкт Петербург ~ 6 часа

 

http://www.luxexpress.eu/en

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ами, явно не съм написала ясно - планът ни е първо да стигнем Москва, където сме си уредили home exchange и ще останем 10тина дни като ще спим почти на Червения площад :) 

След това искаме да отидем до Санкт Петербург, вероятно с влак и да останем няколко дни. През Киев цената може да бъде много добра ( ако политическите условия позволяват) на идване, а за връщането можем да мислим за полет през някоя от Балтийските републики, особено ако има изгодни полети.

 

По отношение на 

Връзка към коментар

чартърите - миналата година се опитах да проверя цени и условия, но това изглежда е някаква затворена за тур операторите сфера, където достъпа е труден, а и цените съвсем не ниски по правило...
Ще съм благодарна ако ми кажете как да получа  информация за чартъри. Иначе ваканцията ни е планирана след 15.06 и около началото на юли.

Сигурно са възможни и комбинации с Райън еър, но аз не открих някак си

Връзка към коментар

Гледам, че си писала Ryanair. Те засега не летят до Русия (започват полети Дъблин - Питер но опцията за връщане от Дъблин до София след това няма да ти е евтина). Има обаче други нискобюджетни компании с полети до там.

Отиването до Москва може да стане с easyjet с прекачване през Лондон, но не съм сигурен, ако пътувате с повече багаж доколко ще е по-евтин вариант

ето цени за примерни дати около твоите:

 

post-72-0-05845900-1394379013_thumb.jpg

(има и нощувка в Лондон)

 

За връщането от Питер има много варианти. Ето няколко примера:

1. с полети на Air Berlin с прекачване през Тегел (всъщност варианта с AirBerlin може да се ползва и за отиването до Москва)

2. Отивате от Питер до Tallinn с автобус, от там c Ryan до Бергамо или Рим, от там с wizz do Sofia.

3. пак с автобус до летището в Lappeenranta, Финландия (възможно най-близкото до Питер, и по-близко от това в Тампере, което си гледала), от там същата схема дo Bergamo с Ryan, след това с wizz до София.

 

Нужно е да уточня, че ползването на нискобюджетни авиокомпании за далечни полети не винаги е най-евтиния вариант, ако се пътува с чекиран багаж, заради добавянето на такси. Но пък ако както в случая се търсят еднопосочни билети, са по-добрия вариант от цените, които предлагат традиционните.

 

Aegean дават сравнително поносими цени на еднопосочни билети София - Москва (през Атина), и след това връщане Питер - София (пак през Атина), Или пък директно от Питер до Солун, и от там с автобус до София.

Връзка към коментар

Благодаря на всички за разичните варианти, ще ги огледам пак и ще почакам малко да видя да не се пък усложнят много нещата и да не издават визи например.

Връзка към коментар

Имаше един руски сайт, където чартърите можеха да се резервират онлайн, много си мисля, че беше ей този, но не съм сигурен: http://www.aviotravel.eu/ Пише, че ще го пуснат тия дни. Ако някой се сети да помага :)

 

Иначе си мисля, че всички тия фокуси с прекачване с нискотарифни няма да са рентабилни в крайна сметка, края на юни вече си държат цена от 50-ина евро на отсечка и като добавиш и куфари и нощувки става дълга и широка. Грубо гледам, че полет София - Москва, Санкт Петербург - София е около 260-270 евро на първо четене. 

 

Друга алтернатива до Москва е да летиш с Pegasus от Истанбул, flypgs.com, там има цени около 100-ина евро за еднопосочен до Москва. Това, ако измислиш нещо друго за връщането.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Здрасти, 

 

аз съм ползвала многократно тези - http://aviobilet.com/ru/, като изскачат много добри цени, но трябва да ги следиш. Не отговарят редовно на запитвания по мейл, но пък като ги поизмъчиш по телефон вършат работа. Пускат чартъри и от София чат пат. Имат офиси във Варна и Бургас. 10 дни в Москва и според мен са много, аз бих разделила по равно дните с Петербург :) 

Връзка към коментар

Всъщност в Москва и Санкт Петербург почти всичко може да се намери и на сравнително културна цена. Говоря за нощувки, храна, входове за обекти, транспорт (както градски, така и такъв м/у двата града). Аз пътувах миналото лято и очакванията за нереална скъпотия не се оправдаха.

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.