Kyuubi Публикувано: 18 март, 2014 Сподели Публикувано: 18 март, 2014 Мирадор си е цяла експедиция, сто процента ще е супер яко, но предполагам си иска подготовка само по себе си. И 5-те дена с транспорт до и от началното място си отиват на 1 седмица. Цените какви са и кой го прави впрочем? http://hoponthegoodfoot.com/ са готини, аз се зачетох да си припомня носталгично тая част на света. Това, което те споделят е точно, както аз лично го чувствам впрочем, едно към едно като впечатления, спомени, харесвам - не харесвам и т.н. 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 18 март, 2014 Сподели Публикувано: 18 март, 2014 Този пет дневен трек, до Мирадор, звучи страшно привлекателно, честно казано, при посещението ми в Гватемала, нямах идея, че съществува подобен трек, сега го отчитам като голям пропуск. Според мен, подобен трек е много по-вълнуващ и си струва в много по-голяма степен от други атракции, като градчетата край Атитлан и дори Антигуа, макар да са очарователни и със специален дух, в тях напълно липсва усещането за приключение, поне аз не изпитах такова. Трека до Мирадор ми се струва много по-вълнуващ. Ако имам възможност отново да посетя Гватемала, това е нещото което бих направил. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 18 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 18 март, 2014 Ами, следващия път ме оставете аз да ви напрвя програмата, колкото и да съм завеяна Този трек беше първото, което си харесах за Гватемала. И съм гледала видеото точно от страницата на агенцията, която ти, Kyuubi, после ми препоръча, съвпадение. http://www.miradorpark.com/travel.htm Има и тур с хеликоптер, но кога и колко струва е рано да се каже.http://www.turansa.com/paginas/tours/el-mirador-expedition.htm http://www.adrenalinatours.com/hikes-treks/54-el-mirador.html Основната причина аз да да го оставя за следващия път е, че не съм убедена, че ще се справя, както се чувствам в момента, а като си в група едва ли на другите ще им е приятно някой да ги бави постоянно. Иначе ти носят багажа, трябва само себе си да "носиш". Но все пак - жега, влага, джунгла, в дъждовния сезон кал и комари. 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 18 март, 2014 Сподели Публикувано: 18 март, 2014 Ако се притесняваш, че темпото ти ще е по-бавно и ще пречи на групата, би могла да си наемеш гид самостоятелно, в tripadvisor пише, че са постижими цени от порядъка на 250 долара за самостоятелен трек- "I did the tour with Anibal, and he is an amazing guide, very patience and reliable. His number is (502) 3073 - 6095, his wife will probably be the one to answer, because he lives in Carmelita and the cell-phone network doesn´t reach there, but she will confirm the whole thing. You can also send him an email at anibalnoel@hotmail.com I believe he is charging 2000q($250) for one person, 1700q each($200) for two people and 1500q($175) for 3 or more people. That includes pick up from Flores(where they´ll pick you up) and back, food, mules to carry all your stuff and guidance for the whole trip. You might want to bring your own tent and maybe rent an extra mule 500q to ride when you get tired. I would recommend going in between January and April, but do not refrain from going during other time." 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 19 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 март, 2014 Ето и останалите ревюта: http://www.tripadvisor.com.au/Attraction_Review-g292002-d526107-Reviews-or10-El_Mirador-Guatemala.html#REVIEWS Връзка към коментар
nomad Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Този трек до Мирадор, не ми излиза от мислите. Точно такъв тип приключения, най-много ме кефят. Снощи, не можах да се сдържа и си купих билет Мадрид-Гватемала, специално за да извървя трека. Бях се зарекъл, че някой ден ще се върна в Гватемала, но въобще не ми беше в близките планове. 7 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 (редактирано) Ох, дано да ти хареса, че ще ми се сърдиш иначе. Кога отиваш? Редактирано 21 март, 2014 от Childish Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Има и други подобни трекове, примерно Вилкабамба в Перу. 2 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Ох, дано да ти хареса, че ще ми се сърдиш иначе. Кога отиваш? Мисля че ще ми хареса и то много, на 24-ти април ми е полета от Мадрид. Има и други подобни трекове, примерно Вилкабамба в Перу. Сега погледнах в нета, за този трек от Вилкабамба до Мачу Пикчу. Също е много як, единствено не ми харесаха цените на агенциите, но предполагам, че на място може да се преговаря директно с някой гид и да се постигне значително по-ниска цена. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Мисля че ще ми хареса и то много, на 24-ти април ми е полета от Мадрид. И моят Има и други подобни трекове, примерно Вилкабамба в Перу. И аз това щях да напиша, че има по цял свят хубави трекове, например Ком-Емине в България. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Ще направите страхотни пътешествия. Аз от обща култура имах някъква представа за руините на маите, но не знаех, че Гватемала е толкова интересна дестинация. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Ами предполагам, че има още места в самолета на 24.04, някой друг няма ли да се запише 2 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Ха, какво съвпадение! Твърдо ли се отказа, да правиш трека до Мирадор? 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Не съм се отказала напълно. Мислех на място да преценявам. Имаш цял полет време да пресмяташ беля/$ дали ме искаш за спътник 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 21 март, 2014 Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Ще се радвам, ако се присъединиш за трека до Мирадор Мисля че ще е страхотно приключение. Навсякъде в нета, пишат че април е най-сухия месец в селвата на Петен, а по тази причина и комарите почти липсвали. Най-голямата трудност на този трек, според повечето източници, са калните, наводнени участъци, т.нар. pantanos ,обикновено в по-ниските места от маршрута. Хубавото е, че през април и началото на май, такива наводнени места няма, според ревютата. Повечето оплаквания идват от хора тръгнали през дъждовния сезон, когато селвата е наводнена на много места. 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Точно, ако е кално - не е за мен. Не толкова за мръсотията, колкото че ходенето става много по-трудно, дори и да не броим комарите. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 21 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2014 Днес споделих на колегата от Северозапада, че за уикенда отивам във Видин. Реакцията му беше: "Аз се притеснявам много повече за твоето ходене във Видин, отколкото в Гватемала!" 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 24 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 24 март, 2014 Точно месец до Гватемала. Не знам как си купувате самолетни билети предварително. Tолкова чакане да настъпи денят не е за мен... http://www.flickr.com/photos/rodrigoguate/4748666123/ 6 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 24 март, 2014 Сподели Публикувано: 24 март, 2014 Точно месец до Гватемала. Не знам как си купувате самолетни билети предварително. Tолкова чакане да настъпи денят не е за мен... Ееее, в очакването е най-сладкото .... 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 26 март, 2014 Друг трек, който ми попадна: http://mayatrek.visitguatemala.com/iquestque-es-mayatrek.php 50км, 3 дни/2 нощувки (На сайта http://www.visitguatemala.com/ има информация за Гватемала, която е на английски, но все още не всичко е преведено) (Снимка Billy Prem) 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 26 март, 2014 Сподели Публикувано: 26 март, 2014 Да, този трек, също е много як. Преди два дни, попаднах на инфо за него, докато проучвах, най-евтините варианти за Мирадор. Определено си струва. Ще си позволя, да споделя, малко личен опит, относно багажа, необходим при посещение на Гватемала. При двумесечното ми пътуване из Мексико и Гватемала, през декември 2012- януари 2013, бях с голяма, 60 литрова раница, не можах да си събера багажа в по-малка, защото си носех и палатка, надуваемо шалте, а също, дебело зимно яке и дебел пуловер, все неща, които ми бяха необходими за Северно Мексико. За разлика от Мексико, за Гватемала, заради климата и условията, е необходим съвсем малко багаж. Не е студено, дори и в планински места, като Антигуа и езерото Атитлан, нощните температури не падат под 10-15 градуса. Навсякъде има евтини перални. Носенето на много и обемни дрехи не е необходимо. Също, не е необходимо да се носи и къмпинг оборудване, защото самостоятелните трекове са опасни, а при тези, които са организирани и с гид, палатките или хамаците са включени в цената. Сега, планирам да пътувам, само с една малка раница, която се вмества в размерите, посочени от Иберия, за ръчен багаж. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 26 март, 2014 Благодаря, nomad. Споделянето на всякакъв опит се цени високо!!! Аз преди Гватемала имам 5 дни в... Германия. Та ща-не ща ще имам дрехи за по-студено време, които ще трябва да разнасям със себе си. Не съм фен на нощните автобуси за разлика от някои съфорумци - за тях: на няколко места вече прочетох, че е доста хладно в тях. самостоятелните трекове са опасни, . +1 Добре, успокоих се, че няма да предприемаш нищо сам 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 26 март, 2014 Сподели Публикувано: 26 март, 2014 Относно автобусите, в Гватемала, има няколко опции. Единия вариант са скъпите първокласни автобуси, те са луксозни, с достатъчо място за комфортно пътуване на дълъг път. Имено в този тип автобуси е студено, по непонятна причина, климатиците работят на максимално охлаждане, вътре е 16-17 градуса. Има и второкласни, по-евтини автобуси, повечето са стари и климатиците им не работят. Трети вариант са туристическите микробуси, билети за които продават туристическите агенции, а също и на рецепциите на повечето хотели и хостели. Тези микробуси свързват почти всички популярни туристически места в Гватемала, а също и места в съседни държави като Сан Кристобал де Лас Касас в Мексико или Копан Руинас в Хондурас. В тях също не пускат климатик, така че не е студено, сравнително скъпи са, обикновено са пълни на макс(15 човека). Всяка от трите опции си има плюсове и минуси. Аз лично ползвах най-вече микробусите, защото билети се продават в самите хостели и микробуса минава и събира туристите, направо от хостелите. А иначе, за самостоятелните трекове, Гватемала, определено не е подходящо място. Имам предвид без местен гид. В Мексико е много по-сигурно в това отношение, дори и в северните щати, където са най-силни картелите, за скитане сред природата е сравнително безопасно, вкл. и за самостоятелно спане на палатка.Естествено и в Мексико има райони, които не са препоръчителни, но като цяло е беопасно, за разлика от Гватемала. 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 март, 2014 Автор Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Изригването на Pacaya на 2 март 2014: http://www.wired.com/wiredscience/2014/03/guatemalas-pacaya-enters-new-phase-eruptions/ 3 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Случайно, попаднах на канал в youtube, посветен на Гватемала, материалите са на испански, но има доста интересни неща, особено ми хареса, че много от репортажите и филмчетата са за места, извън масовите туристически маршрути(the gringo trail). https://www.youtube.com/user/Lezue/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега