Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Autan tropic, със сигурност е със активна съставка DEET-25%, за тропическите комари, повечето лекари препоръчват DEET. Аз не го ползвам, едно че си е отрова и второ, да не си съсипя екипировката и дрехите.

http://www.pharmalife.bg/product/1013/autan-tropik-suh-sprey-100ml-autan-tropical-spray.html

Аутан имат и още два продукта с DEET в аптечната мрежа, те са с по ниско съдържание на DEET, единия с 15%, а другия май с 10%, но те не са ефективни за тропиците, стават за нашите комар, но за кърлежи и тропически комари е по-добре поне 20% DEET.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Autan tropic, със сигурност е със активна съставка DEET-25%, за тропическите комари, повечето лекари препоръчват DEET. Аз не го ползвам, едно че си е отрова и второ, да не си съсипя екипировката и дрехите.

http://www.pharmalife.bg/product/1013/autan-tropik-suh-sprey-100ml-autan-tropical-spray.html

Аутан имат и още два продукта с DEET в аптечната мрежа, те са с по ниско съдържание на DEET, единия с 15%, а другия май с 10%, но те не са ефективни за тропиците, стават за нашите комар, но за кърлежи и тропически комари е по-добре поне 20% DEET.

Мерси за линка, за мен беше важно да знам, че Аутан предлагат и продукти с активна съставка на DEET, да кажа на жена ми да не ги обърка. Препоръчвам ти Аутан с 20% Икаридин, няма странични ефекти (виж линка от предният ми пост).

Ето един линк за странични ефекти при ползване на препарати с DEET, икаридина го дават като ОК, тук видях и че другото му име е Пикаридин - http://nenapisanotonaopkovkite.blogspot.com/2014/02/blog-post.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за съвета, може да го пробвам икаридина, сега за Гватемала. Това, че не разгражда пластмаса и изкуствени платове е огромен плюс, че почти всичките ми дрехи за път, са синтетика.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе много лъскаво в Гватемала :)

В тази Гватемала до момента и аз съм бил  :lol: Даже често обичам да прескачам до там : ))

Редактирано от wilks
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Е, още съм на частта "през Германия", но тя приключва - утре: полет за Мадрид. Признавам си: друга ми беше идеята

, но поне случих хубаво време.

За Гватемала първоначалните планове също претърпяха промяна - ще се опитаме да се комбинираме с nomad, та всеки направи компромиси. Предстои да видим какво ще стане с това нашествие на българи.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Поздрави и от мен за двама ви.

И като се върнете да докладвате как е била съвместната част от пътуването.  Вие сте вторите дето се намериха тук да пътешестват заедно, а първите така и не разказаха нищо за това. :)

И чакам много колоритни снимки с новия фотоапарат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз следя с интерес пътуването ви. На добър час!

Не съм видяла по-рано обсъждането за комарите -наистина витамин В1 гони комарите. Препоръчва се 10 дена преди пътуването да се започне обаче. дано нямате проблем с тия гадинки!

Връзка към коментар

С комари не сме имали проблеми досега. Но вчера имаше инцидент с chicken bus, с който се връщахме и докато чакахме ме нападнаха десетки мравки. Боли всяко ухапване.

Отделно някакво насекомо ме ужили в Мирадор. Ръката ме болеше цялата нощ след това. Но това са дреболии.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

С комари не сме имали проблеми досега. Но вчера имаше инцидент с chicken bus, с който се връщахме и докато чакахме ме нападнаха десетки мравки. Боли всяко ухапване.

Отделно някакво насекомо ме ужили в Мирадор. Ръката ме болеше цялата нощ след това. Но това са дреболии.

Хей там пазете се !!!

Childish не знам дали това ще помогне, но на мен ми препоръчаха да съм с репеленти нон стоп, не само против комари, но те помагали и срещу доста други гадини.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.