nomad Публикувано: 18 април, 2014 Сподели Публикувано: 18 април, 2014 (редактирано) Autan tropic, със сигурност е със активна съставка DEET-25%, за тропическите комари, повечето лекари препоръчват DEET. Аз не го ползвам, едно че си е отрова и второ, да не си съсипя екипировката и дрехите. http://www.pharmalife.bg/product/1013/autan-tropik-suh-sprey-100ml-autan-tropical-spray.html Аутан имат и още два продукта с DEET в аптечната мрежа, те са с по ниско съдържание на DEET, единия с 15%, а другия май с 10%, но те не са ефективни за тропиците, стават за нашите комар, но за кърлежи и тропически комари е по-добре поне 20% DEET. Редактирано 18 април, 2014 от nomad 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 април, 2014 Сподели Публикувано: 18 април, 2014 Autan tropic, със сигурност е със активна съставка DEET-25%, за тропическите комари, повечето лекари препоръчват DEET. Аз не го ползвам, едно че си е отрова и второ, да не си съсипя екипировката и дрехите. http://www.pharmalife.bg/product/1013/autan-tropik-suh-sprey-100ml-autan-tropical-spray.html Аутан имат и още два продукта с DEET в аптечната мрежа, те са с по ниско съдържание на DEET, единия с 15%, а другия май с 10%, но те не са ефективни за тропиците, стават за нашите комар, но за кърлежи и тропически комари е по-добре поне 20% DEET. Мерси за линка, за мен беше важно да знам, че Аутан предлагат и продукти с активна съставка на DEET, да кажа на жена ми да не ги обърка. Препоръчвам ти Аутан с 20% Икаридин, няма странични ефекти (виж линка от предният ми пост). Ето един линк за странични ефекти при ползване на препарати с DEET, икаридина го дават като ОК, тук видях и че другото му име е Пикаридин - http://nenapisanotonaopkovkite.blogspot.com/2014/02/blog-post.html 1 Връзка към коментар
nomad Публикувано: 18 април, 2014 Сподели Публикувано: 18 април, 2014 Благодаря за съвета, може да го пробвам икаридина, сега за Гватемала. Това, че не разгражда пластмаса и изкуствени платове е огромен плюс, че почти всичките ми дрехи за път, са синтетика. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 1. ден 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 април, 2014 Сподели Публикувано: 22 април, 2014 1. ден Абе много лъскаво в Гватемала 4 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 2. ден 6 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 3 ден (ох, голяма мъка ми е само с таблет) Wittenberg Dessau 6 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 4. Ден 7 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 5. ден 8 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 22 април, 2014 Сподели Публикувано: 22 април, 2014 (редактирано) Абе много лъскаво в Гватемала В тази Гватемала до момента и аз съм бил Даже често обичам да прескачам до там : )) Редактирано 22 април, 2014 от wilks 5 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 22 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2014 Е, още съм на частта "през Германия", но тя приключва - утре: полет за Мадрид. Признавам си: друга ми беше идеята , но поне случих хубаво време. За Гватемала първоначалните планове също претърпяха промяна - ще се опитаме да се комбинираме с nomad, та всеки направи компромиси. Предстои да видим какво ще стане с това нашествие на българи. 7 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 22 април, 2014 Сподели Публикувано: 22 април, 2014 Хайде на добър път!!! И чакаме репортажи от мястото на събитието 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 24 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 24 април, 2014 следва първа среща с nomad ;-) 5 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 април, 2014 Сподели Публикувано: 24 април, 2014 Специални поздрави от магеланци да му пратиш! ПС И да ми вземеш перото! 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 април, 2014 Сподели Публикувано: 24 април, 2014 Поздрави и от мен за двама ви. И като се върнете да докладвате как е била съвместната част от пътуването. Вие сте вторите дето се намериха тук да пътешестват заедно, а първите така и не разказаха нищо за това. И чакам много колоритни снимки с новия фотоапарат. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 25 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2014 Поздрави от Flores Исках да кача снимка на nomad, но излиза пак обърната 5 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 25 април, 2014 Сподели Публикувано: 25 април, 2014 Което не пречи пак да я качиш, ние знам как да си ги обърнем! Хайде, забавлително от мен! 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 25 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2014 nomad излиза от анонимност 13 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 26 април, 2014 Yaxha; Утре тгъгваме на трека до Мирадор 18 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 1 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 май, 2014 Гледката от La Danta, El Mirador, на залез 9 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 1 май, 2014 Сподели Публикувано: 1 май, 2014 И аз следя с интерес пътуването ви. На добър час! Не съм видяла по-рано обсъждането за комарите -наистина витамин В1 гони комарите. Препоръчва се 10 дена преди пътуването да се започне обаче. дано нямате проблем с тия гадинки! Връзка към коментар
Childish Публикувано: 1 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 май, 2014 С комари не сме имали проблеми досега. Но вчера имаше инцидент с chicken bus, с който се връщахме и докато чакахме ме нападнаха десетки мравки. Боли всяко ухапване. Отделно някакво насекомо ме ужили в Мирадор. Ръката ме болеше цялата нощ след това. Но това са дреболии. 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 май, 2014 Сподели Публикувано: 1 май, 2014 С комари не сме имали проблеми досега. Но вчера имаше инцидент с chicken bus, с който се връщахме и докато чакахме ме нападнаха десетки мравки. Боли всяко ухапване. Отделно някакво насекомо ме ужили в Мирадор. Ръката ме болеше цялата нощ след това. Но това са дреболии. Хей там пазете се !!! Childish не знам дали това ще помогне, но на мен ми препоръчаха да съм с репеленти нон стоп, не само против комари, но те помагали и срещу доста други гадини. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 2 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 май, 2014 Малко снимки от Флорес 12 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 2 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 май, 2014 Това е хотелът 16 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега