Прескочи до съдържание

Сао Пауло, Рио и Игуасу

gabolina

Препоръчани мнения

Здравейте, от известно време ви чета и сега ще си позволя да споделя за предстоящото ни пътуване до Сао Пауло, Рио и Игуасу. Периодът е края на юни, началото на юли, точно по време на световното, но това е така заради служебни ангажименти на съпруга ми. Вече имаме самолетни билети отиване и връщане , както и за вътрешните полети, хотели също. Ако може някой да ми даде информация какво може да се види в Сао Пауло, за Рио има много информация и там горе-долу съм подготвена, за Игуасу имаме две нощувки, но само един цял ден и не зная дали е възможно да посетим аржентинската и бразилска страна за 1 ден, до колкото разбрах визи не са ни необходими, но къде може да се обмени аржентинска валута.?

Редактирано от gabolina
Връзка към коментар

Е, щом вече сте купили билети и резервирали хотели, значи няма да ви изненадат със зверски цени и всичко е наред. Остава да предвидите мнооого хора и големи забавяния по летищата и пътищата до тях, защото те и сега като има някакъв празник изнемогват.

За Игуасу, един цял ден е добре да се види аржентинската страна, бразилската може и за два часа, ако бързате и пропуснете някои странични неща като парка с птиците, обиколка с хеликоптер. Това може да стане в същия ден като един от полетите, ако разписанието го позволява. В краен случай и набързо пак става да се видят двете страни в един ден, но аз не бих бил толкова път и накрая да претупам нещата. За смяна на валута си има бюра, аз лично обикновено ползвам банкомати. Там по границата май е по-лежерно отношението, примерно в автобуса за Аржентина плащаш в реали и ти връщат рестото в песос...

Да си призная не съм се заседявал в Сао Пауло, той е по-скоро място за бизнес, отколкото за туризъм, за почивка хората ходят до Рио. В Сао Пауло е интересна културата и по-скоро смесицата от всякакви култури и националности (и най-вече кухни и празници и фестивали) - италианска, немска, японска, арабска, португалска, бразилска. Вижте MASP - музей на изкуството на Сао Пауло, парка Ибирапуера, съответно има и музеи, зависи какво ви е интересно. Ако се интересувате от занаяти и такива неща, вижте предградието Ембу. Другото е шопинг, но не очаквайте ниски цени в никакъв случай. Но като цяло града не предлага достатъчно в културно отношение според големината си. По време на купата ще е интересно със огромния брой приходящи и съответните купони, много внимавайте за кражби и обири.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря много за отговорите ! В Сао Пауло ще сме заради служебния ангажимент на съпруга ми и покрай него решихме да видим Рио и Игуасу. След като прочетох и видях снимките на akair от неговото пътуване през Сао Пауло и предупреждението на neuromancer за кражби и обири, честно казано се стресирах малко от този град, но се надявам да бъдем много внимателни и да нямаме проблеми. Иначе подобни неща четох и за Рио, та в този ред на мисли как бихте ми препоръчали да се предвижим от летището в Рио GIG до района на Копакабана (там успяхме да наемем едно студио на що годе прилична цена за разлика от хотелите през този период) с автобус, такси или метро?

Редактирано от gabolina
Връзка към коментар

Благодаря много за отговорите ! В Сао Пауло ще сме заради служебния ангажимент на съпруга ми и покрай него решихме да видим Рио и Игуасу. След като прочетох и видях снимките на akair от неговото пътуване през Сао Пауло и предупреждението на neuromancer за кражби и обири, честно казано са стресирах малко от този град, но се надявам да бъдем много внимателни и да нямаме проблеми. Иначе подобни неща четох и за Рио, та в този ред на мисли как бихте ми препоръчали да се предвижим от летището в Рио GIG до района на Копакабана (там успяхме да наемем едно студио на що годе прилична цена за разлика от хотелите през този период) с автобус, такси или метро?

Официално такси от летището, аз не бих рискувал с градски транспорт докато съм с всичките си документи, кредитни карти, пари и багаж т. е. ние си взехме такси, същото и на връщане. Не се препоръчва да се ползват банкомати на летището, има много изгорели туристи, вземете си бразилски реали предварително, в краен случай обменете съвсем малка сума на летището, колкото да ви стигне за такси.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз предупреждавам да сте внимателни, не да се стресирате  :)

Не съм бил някъде по време на световната купа, ама предполагам че ще е лудница. От летището до Копакабана най-добре с такси (има гишета, където се плаща с карта и после даваш ваучера на шофьора), има и автобус (нещо Real се казваше), който е доста по-бавен (минава през автогарата, градското летище, центъра, Копакабана и Ипанема) и доста по-евтин, не вярвам да е проблем с него, аз съм го ползвал преди като нямах деца. В Копакабана минава по крайбрежната улица, ако сте много навътре и с много багаж може да не ви е удобен. Метрото не стига до летището. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз бих се присъединил към neuromancer - внимателни, а не стресирани.  :)

Не си спомням как се казваха автобусите за туристи в Рио, но бяха едни тъмно сини (за разлика от тези на градския транспорт, които са светло сини), туристически (със седалки с високи облегалки), климатик и телевизори. Върти ми се, че не бяха скъпи и обикалят хотелите (нещо като super shuttle в USA, но с големи автобуси, а не с ванове). Прилича на този Real Auto Ônibus, за който предполагам говори neuromancer.

Една опция - вземате си по 2 портфейла и разделяте парите и документите - докато едните портфейли са във вас, другите са заключени в сейфа в хотела и обратното. Аз си бях взел и от тийнейджърските портфейли, които са на "синджир", който се закачва за колана на панталоните...  :lol:

Нещо ей такова:

98009-1.jpg

Редактирано от akair
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.