eloena Публикувано: 13 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2014 Привет! Ще бъда благодарна ако някой, който е посещавал Сант Анджело, сподели какво има вътре и заслужава ли си влизането? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 13 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2014 (редактирано) Аз съм влизала в крепостта. Според мен може да се мине и без нея. Отвън е красиво, но вътре общо взето се катерят насам-натам стълби и се разглеждат зали, но няма нищо заради което да смятам, че влизането си е струвало. В Рим има много други неща, които да си заслужават повече. Не бих повторила. Ето това видях: Редактирано 13 февруари, 2014 от mililia 1 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 14 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 14 февруари, 2014 Супер! Много ти благодаря за снимките, за по-добър отговор не бих могла да мечтая! Значи не е галерия с картини и произведения на изкуството, а с разни неща от бита? Мисля, че по-скоро ще вляза, все пак е по-различно. Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 14 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2014 За замъка се знае, че е бил гробница, хранилище за папски ценности, затвор, а също и резиденция на папите (поради тази причина има няколко бляскави ренесансови стаи във вътрешността, ярко контрастиращи на аскетичния вид и мрачните коридори). Освен това на покрива се открива страхотна панорамна гледка. 4 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2014 eloena, честно казано нямам абсолютно никакъв спомен за нещо, което си заслужава да се види. Спомням си, че на брошурата, която взех при влизането си имаше дадена някаква зала, която исках да видя, нещо от типа на апартаментите, които ги има по дворците. Не успях обаче да намеря нещо такова, а пробвах да видя абсолютно всички входове и врати. После коментирах с други близки, които също казаха че са търсили тази зала, но така и не са открили нещо, което дори и малко да наподоби на нея. Хората просто влизат и се катерят нагоре-надолу заради гледките от терасите, но определено има доста други места с по хубави гледки, като например портокаловата градина на Авентино и хълма Пинтчо. Не помня колко стуваше входа, за да кажа, че според цената е било само загуба на време, но не и на пари. Аз влизах там на рождения си ден и тогава входът за мен беше безплатен. Но така или иначе по принцип човек предпочита да има собствени усещания за нещата, така че докато не се убедиш сама може би е по-добре да влезеш. Аз лично ти препоръчвам да го направиш само, ако ти е останало време, което нямаш с какво да запълниш, което се съмнявам да е така с оглед на това, че все пак говорим за Рим. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега