Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте.

На добър час !

Да се представя.

Актриса съм , работя в София , така че  който обича не само пътешествията, но и театъра може да сме "виждали". Хехе.

Голямата ми страст са пътуванията.Аз съм от тези дето искат да видят всичко, така че има да се отхвърли мнооого работа.Поради спецификата на работното ми време, което се определя на сезон, то времето в което можем да пътуваме си остава месец Август. Ама няма дъждовни сезони ,няма нищо-август и това е. Е и по Коледа за седмица също.

Имаме близнаци на 3 години, които взимаме да пътешестват с нас. Заради това ,че са мънички още, основно въртим из Европа , но чакаме момента, в който ще пораснат и ще можем заедно да кръстосваме навсякъде. До сега те са били в Швеция , Испания, Австрия  и Норвегия. В края на месеца заминаваме и за Германия.

Посетили сме почти цяла Европа, харесваме Скандинавските страни. Колкото по -студено, толкова по -добре. Лятото бягаме на хлад натам. В Осло изминалото лято си изкарахме супер на 18 градуса, по-миналото в Гьотеборг на 16. Това лято мислим да отидем в Ирландия.

Организираме всичко сами-полети, предвижване, настаняване. Заради малките , а и заради несравнимия комфорт наемаме апартаменти.

Най-екзотичните дестинации са ни Тайланд с Банкок и Пукет, и 20 дневна експедиция в Индия. Темата беше всички стари столици на Индия, така че я прекосихме почти цялата. Стигнахме и до Дарамсала , резиденцията на Далай Лама. Индия е магично място .Чета и тук че всеки я свързва с цигания и беднотия. Мили хора , това е само повърхностния слой. Когато на 3 ден бедността спре да ти прави впечатление, леле, такива неща се откриват пред очите ти,че....И досега не мога да повярвам че съм била там, и че съм видяла всичко това. Друг свят е . Трябва да се види задължително. А за Тадж Махал ...........най- изумителното нещо , което съм виждала. Въздействието му е необяснимо.

Мечтата ми е  Русия , Камбоджа , Йордания , Мачу Пикчу , Африка........в Русия искам да живея по 3-4 месеца в Санкт петербург и Москва , за да мога да видя всичко бавно и напоително.

Ами това е.

Интересни дестинации и леки полети на всички! :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Добре дошла, неприятно малко че ангажиментите позволяват да се пътува само във висок сезон, но няма как :)

Естествено, Исландия да включите задължително в списъка :)

Колкото до Индия, противоречива дестинация е, ама то това му е хубавото, не може на всеки да му хареса абсолютно всичко, а света както и тоя форум е доста шарен откъм вкусове :)

Публикувано:

Добре дошла и от мен. Аз довечера съм на театър и може да подвиквам от време на време "УНА", пък дано се обадиш в отговор :D

Публикувано:

Жоре , /щото те чета отдавна/, както казваше нашия водач,който е бил там 35 пъти  - "Индия не е за всеки". Аз го приех като комплимент, защото се чувствах приказно там.А и физически.От 15 души екпедиция ,само аз и съпругът ми не се разболяхме, въпреки стриктните правила, които се спазваха.А вярвай ми , за нас европейците , е трудно преживяването физически там-цял ден да си мокър целия отгоре-до долу, тежкия въздух, жегата,  високата влажност, прахоляка, лепкавостта.....

Много ме тегли наистина Исландия, изгризах целия ти пътепис, но като пътувам са ми много важни историческите факти, музеи, галерии, пинакотеки, а ми се струва, че това , което прочетох от теб е повече пиршество за очите-сини лагуни, гейзери, водопади, черни плажове.Дали ще ме насити се чудя......Може пък и да не съм изобщо подготвена по темата, и за това да говоря така....хм...

Elena , мне , довечера нямам представление, така че не викай в тъмното. Хехе. Но щом обичаш театъра, си мой човек, така че рано или късно дали в театъра , дали в самолета-ще се срещнем.Хехе.

• Харесвам 2
Публикувано:

Правилно си прочела. Но зависи какво имаш предвид под исторически факти също, например следите от вулканите, които са затъмнили Северна Европа преди 200 години май беше, или дори оня със сложното име преди 2-3 години :) Има и музеи, Thingvellir е място богато на доста история, просто аз не обръщам дълбоко внимание, защото за мен пък визуалното е много по-важно :) 

Не е типичната музейна/историческа дестинация де, определено. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.