Bell@ Публикувано: 18 март, 2014 Публикувано: 18 март, 2014 Здравейте, ще използвам темата и аз да поискам помощ за намиране на самолетни билети за САЩ. Ето и графика Полет 1: София - Лос Анджелис (30 Август) Полет 2: Сан Франциско - Сиатъл (12 Септември) Полет 3: Сиатъл - София (21 Септември) Датите може и да са +– един или два дни, само последния да е на точната дата. Проверих с Луфтханза, излиза към 1000 евро на човек. Препоръчайте ми в кой сайт да гледам за най-изгодни цени. Миналата година купих прес посока.бг но не съм сигурна дали съм взела най-добрата цена.
Георги Публикувано: 18 март, 2014 Публикувано: 18 март, 2014 Здравейте, ще използвам темата и аз да поискам помощ за намиране на самолетни билети за САЩ. Ето и графика Полет 1: София - Лос Анджелис (30 Август) Полет 2: Сан Франциско - Сиатъл (12 Септември) Полет 3: Сиатъл - София (21 Септември) Датите може и да са +– един или два дни, само последния да е на точната дата. Проверих с Луфтханза, излиза към 1000 евро на човек. Препоръчайте ми в кой сайт да гледам за най-изгодни цени. Миналата година купих прес посока.бг но не съм сигурна дали съм взела най-добрата цена. Като гледам цените много варират и все около тази цена от 1000 евро. Най-добре ще е сама да си харесаш да видиш кои часове най ти допадат, защото има разни вътрешни прекачвания в щатите с някои от вариантите. Пробвах да разделя полетите на отсечки, не се получи по-евтино, така че вероятно ще си купиш всички отсечки на един билет. Търси в http://matrix.itasoftware.com - от тук не може да купиш билета, но можеш да го харесаш, търсачката е доста гъвкава. Отиди на Multi-City за да си въведеш всички полети (има там поленце за +-1 ден). След като харесаш някоя комбинация пиши тук да видим в кой сайт може да се резервира най-евтино. посока, както и esky слагат доста висока комисионна за издаване на билет. Особено за пътувания от/до щатите си е най-добре http://orbitz.com или http://expedia.com
Bell@ Публикувано: 19 март, 2014 Автор Публикувано: 19 март, 2014 Жоро, благодаря за бързия отговор. Така като гледам пак там са цените, но orbitz ми дава повече избор на компании и полети. Аз съм си консерва и накрая сигурно пак Луфтханза ще избера - те са много добри, но не мога да кажа същото за United с които си партнират и задължително вътрешния полет е с тях. Я да ви питам нещо друго - тези мили, които се събират с полетите има ли някакъв смисъл от тях или е маркетингов трик. През сайта на авиокомпанията ли трябва да са закупени билетите за да ти отчетат мили?
neuromancer Публикувано: 19 март, 2014 Публикувано: 19 март, 2014 Няма значение как си купил билета (за разлика от хотелските точки, където трябва да си купил директно от сайта или на гишето). От голямо значение е кой клас (конкретно буквата, не икономична/бизнес) ти е билета и към коя програма точно си. Някои програми са много по-добри от други, а ако летиш с Луфтханза напр. можеш да събираш мили с която и да е от партньорите им. Дали има смисъл зависи от това колко често летиш. Аз съм букнал досега около 5-6 двупосочни билета между България и Бразилия с мили, някои в бизнес клас, но аз съм малко екстремен случай. Май наистина ще е добре да напиша една статия по въпроса по-подробно. 3
Bell@ Публикувано: 19 март, 2014 Автор Публикувано: 19 март, 2014 Това означава ли, че ако съм пътувала миналото лято с Луфтханза (но билетите са купени през друг сайт), сега мога да си включа тези мили към акаунта, който имам в Miles & More в сайта на Луфтханза
Георги Матеев Публикувано: 19 март, 2014 Публикувано: 19 март, 2014 Това означава ли, че ако съм пътувала миналото лято с Луфтханза (но билетите са купени през друг сайт), сега мога да си включа тези мили към акаунта, който имам в Miles & More в сайта на Луфтханза Няма значение откъде са купени билетите, но можеш да включваш мили за полети, които са извършени само през последните 6 месеца. 1
Bell@ Публикувано: 20 март, 2014 Автор Публикувано: 20 март, 2014 Благодаря ви, с ваша помощ си регистрирах милите - за съжаление само половината, за другите съм изпуснала срока. 1
Bell@ Публикувано: 9 май, 2014 Автор Публикувано: 9 май, 2014 (редактирано) Аз пак да попитам за miles&more, че не намирам специална тема за това. Сега търся билети за САЩ и намерих най-изгодна цена с Delta. Те обаче не са включени в Star Alliance, което значи че не мога да ползвам мили с тях. То на практика само United са там. Така ли е наистина или нещо бъркам? Редактирано 9 май, 2014 от Bell@
Георги Публикувано: 9 май, 2014 Публикувано: 9 май, 2014 Аз пак да попитам за miles&more, че не намирам специална тема за това. Сега търся билети за САЩ и намерих най-изгодна цена с Delta. Те обаче не са включени в Star Alliance, което значи че не мога да ползвам мили с тях. То на практика само United са там. Така ли е наистина или нещо бъркам? Така е. Delta са към Sky Team, които в Европа като по-сериозни представители имат KLM, Air France, Al Italia и Czech Airlines. United са Star Alliance, които в Европа са представени основно от групата около Луфтханза (Lufthansa, Austrian, Swiss) и скандинавските SAS.
Oshko Публикувано: 9 май, 2014 Публикувано: 9 май, 2014 (редактирано) А sky team имат ли програма за мили? Имат, разбира се. Но е добре да си избереш един алианс и да се придържаш към него, така ще имаш най-голяма полза от милите. Нещо, което аз така и не успях да направя. Редактирано 9 май, 2014 от Oshko 2
Георги Публикувано: 9 май, 2014 Публикувано: 9 май, 2014 И по начало, освен ако не пътуваш наистина много често на дълги разстояния (4-5 годишно да речем), според мен тая игра с милите не си заслужава. Базирай си избора на най-ниска цена/най-подходящи часове и така. Според мен 1
Георги Матеев Публикувано: 9 май, 2014 Публикувано: 9 май, 2014 Мда, определено ми се затвърждава мнението, че всички програми с мили просто не си заслужават усилията. Освен при някои много строго специфични обстоятелства, които на практика рядко се случват.
Георги Публикувано: 9 май, 2014 Публикувано: 9 май, 2014 Мда, определено ми се затвърждава мнението, че всички програми с мили просто не си заслужават усилията. Освен при някои много строго специфични обстоятелства, които на практика рядко се случват. Абе не е чак толкова рядко, аз без специални усилия летях веднъж до Тайланд само с такси, имам си и хубава чанта от Луфтханза, понатрупах малко мили и със Ер Франс, които са достатъчни за двупосочен европейски или вътрешно щатски билет. Та, полза си има. Но никога не съм си ръководил избора от точките, които ще събера - ако някой билет ми е с 50 евро по-евтин взимам него, без значение от точките, от тях каквото дойде. 1
Bell@ Публикувано: 9 май, 2014 Автор Публикувано: 9 май, 2014 Oshko, за съжаление Луфтханза нямат удобни полети за датите, които търся. Иначе и аз ги предпочитам. Относно милите, не са ми движещата мотивация - по скоро гледам да ги регистрирам някъде, току виж са ми свършили работа някой ден.
Препоръчани мнения