neuromancer Публикувано: 8 октомври, 2025 Автор Публикувано: 8 октомври, 2025 На 3.08.2025 г. в 13:43, neuromancer каза: Мога ли да помоля някой, който има акаунт в Бритиш Еъруейс клуб да провери колко струват полети на Иберия, букнати с авиос през Бритиш? Примерно Мадрид - Рим? Благодаря предварително. Нещо е прецакано при мен и нищо не работи, а през чата абсолютно нищо не помагат и насочват към телефона. Уф, открих проблема. Държавата ми (в адреса) беше сложена Бутан, дали съм цъкнал без да искам или някакси се е сменили не знам, смених на България и проработи. Просто софтуера им е ужасен и няма никакъв начин да разбереш какъв е проблема и дали това е нарочно направено или не, вероятно 99% от хората в кол центъра не знаят. Не мога да си представя как местожителството ти влияе дали да можеш да си използваш милите или не. И не ти казват в прав текст "забранено", а "технически проблем, опитайте по-късно". Пълна отврат. 1
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Ще генерираме около 20к мили с KrisFlyer ,няма да мога да ги прехвърля нито към Turkish нито Lufthansa.Водят се клас (к) един от най-ниските.Дайте съвет да ги оползотворя,иначе и тези ще заминат.
Jorro Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 2 минути , palioto каза: Ще генерираме около 20к мили с KrisFlyer ,няма да мога да ги прехвърля нито към Turkish нито Lufthansa.Водят се клас (к) един от най-ниските.Дайте съвет да ги оползотворя,иначе и тези ще заминат. Ако още полетите не са летяни защо не ги кредитираш направо където ще ги ползваш? 1
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 виж сайта wheretocredit.com ако полета е със сингапурците може да ги бутнеш към Луфтханза, Крисфлайър или САС Еуробонус колкото и малко да дават, ако въобще имаш мили в луфтханза сложи ги там 1
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 В момента, Jorro каза: Ако още полетите не са летяни защо не ги кредитираш направо където ще ги ползваш? @Jorro Лоялните програми никога не са ми били силната страна . Билетите са от Singapore airlines и в близко бъдеще едва ли ще летя с тях. Допълнително ме затруднява ,че не летят от София незнам дали ще летя с тях близките 2-3 отново.А дотогава дали няма да изтече давността .
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 виж по-горе какво писах всяка програма си има някави особености, за Крис нищо не знам принципно можеш да ги изхарчиш за полети с всяка авиокомпания от Стар Алианс, така че няма значение, че не летят от София трябва да видиш дали ще ти стигнат за нещо 1
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 4 минути , neuromancer каза: виж сайта wheretocredit.com ако полета е със сингапурците може да ги бутнеш към Луфтханза, Крисфлайър или САС Еуробонус колкото и малко да дават, ако въобще имаш мили в луфтханза сложи ги там Супер ,сега ще погледна.Имам малко мили към Луфтханза.За Turkish има ли вариант,там са повечко.
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 0% за търкиш, 25% за луфти 2
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 6 минути , neuromancer каза: 0% за търкиш, 25% за луфти Въведох в калкулатора и ако правилно съм разбрал, табличката? Sas- нищо не губя. Луфти - половината изгарят.
Jorro Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 15 минути , palioto каза: Въведох в калкулатора и ако правилно съм разбрал, табличката? Sas- нищо не губя. Луфти - половината изгарят. Дай принт скрийн от wheretocredit за да може да те посъветваме. 2
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 22 минути , Jorro каза: Дай принт скрийн от wheretocredit за да може да те посъветваме. Не ми позволява по обемна снимка.
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 За Луфти дават 25% от милите, САС и Сингапур - 50%, тоест двойно повече. Сметни си колко ще получиш в Сингапур, после сметни за къде стигат и дали въобще стигат за нещо... 6000 предполагам няма да стигнат за нищо, ако това е и отиване и връщане... Не ги знам, та да кажа наизуст. Аз лично не обичам разпиляване и ако имах активен акаунт с мили в него с Луфтханза бих ги сложил там, дори да са по-малко. 2
Jorro Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 5 часа, palioto каза: Не ми позволява по обемна снимка. АКо въведеш маршрута ти на Route ще ти изчисли точно милите, които ще получиш. Трудно е да се каже къде ще ти е най-изгодно, защото зависи от много фактори, но на Луфти в момента толкова прецакаха програмата ( не че не беше и преди това зле), че стана супер скъпо да се купуват полети, но ако не ти стигат милите може да ги ползваш за отстъпка или за нещо от магазина им. SAS предвид, че вече са в Скай тийм, а ние нямаме никакви връзки от София освен Таром силно се съмнявам, че ще може да ползваш така, че избирай между Луфти и Сингапурците, с която програма не съм много запознат. 1
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 20 минути , Jorro каза: АКо въведеш маршрута ти на Route ще ти изчисли точно милите, които ще получиш. Трудно е да се каже къде ще ти е най-изгодно, защото зависи от много фактори, но на Луфти в момента толкова прецакаха програмата ( не че не беше и преди това зле), че стана супер скъпо да се купуват полети, но ако не ти стигат милите може да ги ползваш за отстъпка или за нещо от магазина им. SAS предвид, че вече са в Скай тийм, а ние нямаме никакви връзки от София освен Таром силно се съмнявам, че ще може да ползваш така, че избирай между Луфти и Сингапурците, с която програма не съм много запознат. Скай тим също са вариант,нали Бг ер изпълняват кодшеър на KLM и Air France до Амстердам и Париж.Мисля ,че става? Освен ако не ме опровергаеш. И трябва да разбера дали мога да направя при тях, семеен акаунт.Все пак са 3 х 6400. Изобщо не държа да са към Turkish, почти съм ги зачеркнал.За Луфти ,бягам като дявол от тамян 😁. Винаги съм ги отбягвал.
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 ами виж ги, гледам, че и САС и Крисфлайър имат семейни акаунти, при крисфлайър се плаща прехвърлянето 6400 е само едната посока или две?
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 26 минути , neuromancer каза: ами виж ги, гледам, че и САС и Крисфлайър имат семейни акаунти, при крисфлайър се плаща прехвърлянето 6400 е само едната посока или две? Към 6400 на човек,все пак е economy? За Ķris Flayer мернах ,че имат семеен акаунт не си направих труда да се поитересувам защото не са ми опция . Но за Sky team ме интересува защото дават по добри цени от София. Мисля не е късно да ги прехвърля безплатно на гише преди полет или през приложението,ако е възможно. На Луфтханза става лесно ,при Сингапурци незнам? Edit: Сега погледнах,имат си семеен акаунт.Няма да е проблем. Само остава малка дилема с прехвърлянето на милите . Ако всичко е наред ,Star alliance ще ги отсвиря.
neuromancer Публикувано: 24 ноември, 2025 Автор Публикувано: 24 ноември, 2025 какво имаш предвид с прехвърляне, ако не си летял ФФ програмата се слага лесно, при чекин, може и преди това с manage booking. след полета ако си сложил някаква е ходене по мъките да се смени
palioto Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 6 минути , neuromancer каза: какво имаш предвид с прехвърляне, ако не си летял ФФ програмата се слага лесно, при чекин, може и преди това с manage booking. след полета ако си сложил някаква е ходене по мъките да се смени Да ,именно! След полет вече се усложнява. Със manage booking още не съм си играл, да видя как става.Само съм избирал храна и седалки.
neuromancer Публикувано: 5 декември, 2025 Автор Публикувано: 5 декември, 2025 Бритиш еъруейс увеличават малко цените на наградните билети (с Авиос), около 10%, вкл и таксите. Това се очакваше след като и Иберия го направиха преди половин година. До 15.12 ще могат да се закупят на старите цени. 4
Slavimir Публикувано: 19 декември, 2025 Публикувано: 19 декември, 2025 10% отстъпка на подаръчните карти в Iberia. 5
ivailo_radev Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Ще е по-скоро интересно за живеещите в Германия, но с новата кредитна карта, която се издава от Дойче Банк, ако си зареждате примерно Револют с нея, си трупате пак мили. Но са ограничени на 2500 мили на месец. Аз си зареждам Революта и плащам детска градина, ипотека и всичко, което не мога да платя с кредитната карта. Както и всякакви тегления на пари в чужбина, хотели и т.н. 2500 не са нещо велико, ама пък кой ти ги дава. Освен това, да спомена, че с новата динамична система, не всичко се влоши. Примерно от България се лети доста изгодно до Китай и Сингапур. Само от Осло е по-евтино май. Естествено допълнителните такси не могат да се избегнат, но за 600 евро и 80 000 мили двупосочно в бизнес клас до Китай, пак не е толкова зле. 5
Jorro Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари преди 10 часа, ivailo_radev каза: Ще е по-скоро интересно за живеещите в Германия, но с новата кредитна карта, която се издава от Дойче Банк, ако си зареждате примерно Револют с нея, си трупате пак мили. Но са ограничени на 2500 мили на месец. Аз си зареждам Революта и плащам детска градина, ипотека и всичко, което не мога да платя с кредитната карта. Както и всякакви тегления на пари в чужбина, хотели и т.н. 2500 не са нещо велико, ама пък кой ти ги дава. Освен това, да спомена, че с новата динамична система, не всичко се влоши. Примерно от България се лети доста изгодно до Китай и Сингапур. Само от Осло е по-евтино май. Естествено допълнителните такси не могат да се избегнат, но за 600 евро и 80 000 мили двупосочно в бизнес клас до Китай, пак не е толкова зле. Можеш ли да провериш, накой път като имаш време има ли някаква опция да се изкара КК , без да си резидънт там, а с доказване на доходи или депозит от друга страна в ЕС?
ivailo_radev Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари преди 5 минути , Jorro каза: Можеш ли да провериш, накой път като имаш време има ли някаква опция да се изкара КК , без да си резидънт там, а с доказване на доходи или депозит от друга страна в ЕС? Официално не може, понеже съм питал вече за сестра ми 😄 Евентуално с регистрация тук, тогава подаване на заявление и т.н. Обаче е много вероятно да ти откажат, понеже ще направят проверка в Schufa и ще им излезе, че нямаш сметки и нищо в Германия. 2
Madonna Публикувано: 14 февруари Публикувано: 14 февруари До сега не сме имали карти за лоялност към никоя от авиокомпании или съюзи. Във връзка с пътуването ни Истанбул - Банкок , 5ма , 2 пъти тази година с Royal Jordanian Имам няколко въпроса: в какъв membership да се включим? регистрирах се в Qatar privilige club , family membership, но това ли е най-удачното за нас? купувайки билети сега забелязах, че между economy and open ticket има 50 евро разлика, а economy дава 25 % мили, докато open ticket дава 100 % мили , и тъй като нищо не ми говори всичко това попитах интелектуалния ми помощник Полет: Royal Jordanian Кредитиране към: Qatar Airways Privilege Club Маршрут (един билет, отиване-връщане) IST – AMM – BKK – AMM – IST Разстояние: IST–AMM = 771 мили AMM–BKK = 4,255 мили Общо отиване-връщане: 10,052 мили ВАРИАНТ 1 – 100% натрупване (booking class H) 1 човек, 1 пътуване: 10,052 Avios 1 човек, 2 пътувания: 20,104 Avios 5 човека, 2 пътувания: 100,520 Avios общо ВАРИАНТ 2 – 25% натрупване 1 човек, 1 пътуване: 2,513 Avios 1 човек, 2 пътувания: 5,026 Avios 5 човека, 2 пътувания: 25,130 Avios общо Разлика: ≈ 75,390 Avios повече при 100% Какво може да се купи с тези мили С ~25,000 Avios (25% вариант): 1 двупосочен билет Европа – Близък изток или частично покритие на дълъг полет чрез Cash + Avios С ~100,000 Avios (100% вариант): 1 дълъг двупосочен билет Европа – Азия (напр. Банкок), плюс такси или 2 билета Европа – Близък изток или 1–2 ъпгрейда до Business на дълъг сегмент (Всички наградни билети имат летищни такси.) Но май не му вярвам много, и оценявам естествения ви интелект и опитност 🙂 Някой може ли да ме посъветва коя програма да регистрираме? И дали си струва да дам 500 лв за open tickets? И още може ли да се добави номера на членството след като са купени билетите? Четох, че може при чек ин, @stanislavpp
neuromancer Публикувано: 14 февруари Автор Публикувано: 14 февруари преди 22 минути , Madonna каза: в какъв membership да се включим? регистрирах се в Qatar privilige club , family membership, но това ли е най-удачното за нас? RJ са в oneworld, така че избери която програма от тях има фамилно членство. Иберия, Бритиш, Катарците, Финеър всички ползват авиос, така че е общо взето все едно коя от всичките ще избереш, те се прехвърлят една в друга. Освен това може да им прехвърляш точки от Револют (само ползващите авиос). Има обаче уловка и тя е, че май като имаш семейно членство не може да прехвърляш от тази програма към другите, аз имам семейно в Бритиш и не мога да прехвърлям от Бритиш на никъде. Май е неофициално, но така се получава. Милите вече не са инвестиция, непрекъснато влошават условията, колкото повече народ лети и купува толкова повече орязват предимствата на лоялните програми. Та аз лично бих взел каквото ми дават, без да плащам повече за повече мили. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега