Jorro Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май Преди 1 час, Loverboy каза: Можеш да си направиш акаунт, но не можеш да направиш статус матч - той е само за определени страни. Но за събиране на мили и гонене на статус - нямаш ограничения. Ще разгледам с летене как е положението, но мен по-скоро идеята ми беше за статус мач. Ако се докопам веднъж до някакъв статус с Американ ще си се оправя нататък с хотелски резервации през рокетмайлс, но въпроса е дали ще намеря как да се мачна като дори нямам планове да стъпвам в Америка скоро 😄
stanislavpp Публикувано: 30 май Публикувано: 30 май На 28.05.2025 г. в 17:03, Jorro каза: А за OW Sapphireнякой хинт имаш ли да споделиш? Oт както рокетмайлс намалиха милите за Американ при неналичие на статус или кредитна карта стана невъзможно за простосмъртни. Винаги излизат варианти , трябва да намериш подходящият за теб . С Иберия е най-евтино , но трудоемко за хората без излишък от време . От моята камбанария , най-балансирано ми изглежда достигане до MVP 75 с Аляска (OWS) или някой статус мач ( миналото лято Бритиш имаха такъв , който изискваше един ритърн в бизнес лонг хол с общо 4 сегменти ) . Пример от миналата седмица : три еднопосочни ( или ритърн + еднопосочен) Джакарта - Сиатъл по 900$ с QR през сайта на Аляска даваха точно 75к статус мили достатъчни за OWS. Прибавете и възможността за статус мили от полети със SQ, Iceland Air , Condor и т.н , както и трупане на статус мили от наградни билети дори с партньори ( единствената лоялна програма с подобни възможности ) . Освен това, Аляска милите все още имат най-висока стойност и с въпросните билети за 3000$ , освен OSW , ще получите и мили на стойност 1300-1400$, или еднопосочен награден билет до където и да е било, или преведено на магелански , кешбек от 30% до 100% . Роял Марок също е добра опция за мнозина 👍. За Платинум (OWS) трябват 75 000 статус мили. Купуваш от тях status miles booster (3x) за 198$ и след това правиш дълъг ритърн от рода на Кайро- Мароко - САЩ , което дава 25 000 мили в бизнес х3 = 75 000 статус мили = OWS Да не пускам отделен пост: Катар в момента имат промо за продажба на Авиоси между 50-70% бонус . Моите акаунти са с 60% и не ме привлича , но ако сте таргетирани с 70% , заслужава да отделите време и потърсите билети в 4 програми. 1
stanislavpp Публикувано: 30 май Публикувано: 30 май На 28.05.2025 г. в 5:09, EmoKrastev каза: Моля да го споделиш тоя начин че имам доста планирани пътувания с Търкиш от септември нататък и ми е интересно Изискването на Авианка за СА Голд е : 24 000 qualifying miles , от които 12 000 трябва задължително да са от Авианка. Всъщност тези 12 000 мили са тежкото изискване на пръв поглед . На втори поглед 😉 , един ритърн Мадрид - Богота е напълно достатъчен . Трябва ви един билет за минимум 1714$ в класове L или XXL, които ще покрият напълно изискването им. 1714$ х 7 = 12 000 qualifying miles . Дори и с по-евтин билет ще ги достигнете, ако нямате нищо против да си купите от Авианка additional services 😉 , те ви дават 5 qualifying miles за доларче . Останалите мили може да натрупате от кредитиране на полети на ТК, Луфти групата , лайфмайлс хотел платформата заслужава внимание ( ползва базата данни на Букинг), а за десерт дори и само от евтина покупка на мили може да го постигнете… Естествено , за някои с Егейците ще е по-лесно , но тук ви трябва само един ритърн полет и хубаво планиране 😉 . Витаят и слухове , че Егейците ще вдигнат изискванията значително тази година. Летете го през януари и ще имате СА Голд за две години… 7
feel_the_rush Публикувано: Сряда в 08:30 Публикувано: Сряда в 08:30 Аз съм Голд от 6 години - главно летя с Търкиш. От тях съм видяла само един ъпгрейд от икономи на бизнес и то отсечката SOF-IST. Сега летях за първи път със Сингапурските, от 4 полета, един ни ъпгрейднаха в бизнес - DSP-SIN. И то всичките 4 човека в резервацията. Други ъпгрейди йок 😞 4
Jorro Публикувано: Сряда в 16:45 Публикувано: Сряда в 16:45 преди 8 часа, feel_the_rush каза: Аз съм Голд от 6 години - главно летя с Търкиш. От тях съм видяла само един ъпгрейд от икономи на бизнес и то отсечката SOF-IST. Сега летях за първи път със Сингапурските, от 4 полета, един ни ъпгрейднаха в бизнес - DSP-SIN. И то всичките 4 човека в резервацията. Други ъпгрейди йок 😞 Е то за такъв оперейшънъл ъпгрейд имаш шанс само при натоварени периоди или при стачки, отмяна на полети и т.н когато се случва овърбукинг...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега