Danie Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Моля, който е пътувал вече до Исландия да ми каже дали мога да вляза в страната само с лична карта (т.е. без паспорт). Благодаря за бързите отговори!
maialearrosto Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 С българска лична карта безусловно се влиза в Исландия, паспорт не е нужен. Ако с теб има лица от други националности, провери тяхното влизане на: http://www.utl.is/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=57〈=en
danimarkova Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Да, с лична карта се влиза в Исландия без проблем, деца до 18 с паспорти. От мен това.
Danie Публикувано: 24 март, 2014 Автор Публикувано: 24 март, 2014 Благодаря! Притесних се, защото ще пътувам тази седмица, а видях на официален исландски сайт препоръка да се пътува с паспорт, защото някои авиолинии можело да не пускат пътници за Исландия без паспорт?!
maialearrosto Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Я си дай полетното разписание, да видим какво толкова те безпокои. Миналогодишната българо-исланска рота си влезе като на парад на Кефлавик с лични карти, та не виждам поводи за притеснение. Най-вероятно ще ползваш за трансфер европейско летище?
Danie Публикувано: 24 март, 2014 Автор Публикувано: 24 март, 2014 Ще пътувам с easyjet от Лондон. Притеснява ме, че навсякъде пише с паспорт ИЛИ лична карта, но се загледах в сайта на летището и видях да се говори за паспорти http://b2b.kefairport.is/English/About-Iceland/Visit-Iceland/Passport-Regulations/ . Писах и до посолството, отговарящо за България и ми отговориха, че по правило трябва да може да се пътува само с лична карта, но на практика препоръчват да се пътува с паспорт, защото някои авиолинии можели да откажат качване на пътници без паспорт. Предполагам обаче, че след като вас са ви пуснали без проблем, трябва да става с лична карта...
slujitel Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Ние ще летим за там със същата компания на 11.04, но аз се чекирах с паспорт и мисля да си летя с него.
Мрън Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Ние ще летим за там със същата компания на 11.04, но аз се чекирах с паспорт и мисля да си летя с него. Ако си се чекирал/а вече с паспорта трябва да летиш с него. Няма нужда от паспорт за Исландия (Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария също). Ако от авиокомпанията се заядат просто им го обясни, те ще звъннат на някой висшестоящ, който познава правилата.
maialearrosto Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Няма земна сила, която да ти откаже качването в Лондон на самолета за KEF. Единствената стихия, която може да обърка полетите, е палавата в момента Хекла или другарите huldofolk (известни и като "hidden people"), които чат-пат изорават полосата на летището - това е майтап... Желая приятно изкарване, ако избухне вулканът, предавай наживо като кореспондент на "магеланци.ком", че журналята са гола вода.... 1
slujitel Публикувано: 24 март, 2014 Публикувано: 24 март, 2014 Разбира се, че ще летя с паспорта, аз изобщо не се замислих, чекирах се и толкова. То паспорт или л.к....
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега