Прескочи до съдържание

С лична карта до Исландия?


Danie

Препоръчани мнения

С българска лична карта безусловно се влиза в Исландия, паспорт не е нужен.

Ако с теб има лица от други националности, провери тяхното влизане на: http://www.utl.is/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=57〈=en

 

Връзка към коментар

Благодаря! Притесних се, защото ще пътувам тази седмица, а видях на официален исландски сайт препоръка да се пътува с паспорт, защото някои авиолинии можело да не пускат пътници за Исландия без паспорт?!  

Връзка към коментар

Я си дай полетното разписание, да видим какво толкова те безпокои. Миналогодишната българо-исланска рота си влезе като на парад на Кефлавик с лични карти, та не виждам поводи за притеснение. Най-вероятно ще ползваш за трансфер европейско летище?

Връзка към коментар

Ще пътувам с easyjet от Лондон.

 

Притеснява ме, че навсякъде пише с паспорт ИЛИ лична карта, но се загледах в сайта на летището и видях да се говори за паспорти http://b2b.kefairport.is/English/About-Iceland/Visit-Iceland/Passport-Regulations/  . Писах и до посолството, отговарящо за България и ми отговориха, че по правило трябва да може да се пътува само с лична карта, но на практика препоръчват да се пътува с паспорт, защото някои авиолинии можели да откажат качване на пътници без паспорт.

 

Предполагам обаче, че след като вас са ви пуснали без проблем, трябва да става с лична карта...

Връзка към коментар

Ние ще летим за там със същата компания на 11.04, но аз се чекирах с паспорт и мисля да си летя с него.

Ако си се чекирал/а вече с паспорта трябва да летиш с него.

 

Няма нужда от паспорт за Исландия (Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария също). Ако от авиокомпанията се заядат просто им го обясни, те ще звъннат на някой висшестоящ, който познава правилата.

Връзка към коментар

Няма земна сила, която да ти откаже качването в Лондон на самолета за KEF.

 

Единствената стихия, която може да обърка полетите, е палавата в момента Хекла или другарите huldofolk (известни и като "hidden people"), които чат-пат изорават полосата на летището - това е майтап... :lol:

 

Желая приятно изкарване, ако избухне вулканът, предавай наживо като кореспондент на "магеланци.ком", че журналята са гола вода.... :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.