stevemurray Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 (редактирано) Малко офф: на отиване към Порто имаме 5:30 ч престой на летището във Франкфурт (ок, ако сметна излизането от първия и чекирането за втория полет, сигурно ще са 4-4:30 ч). Вече проверих за железниците: има еднодневна групова карта за EUR15, която ще ни излезе по-евтино за двамата от 4 единични билета. Въпросът е: има ли какво да се прави на самото летище 4 часа или по-добре да се разходим до града, пък било то и за 2 часа само? Edit: Темата е отделена от тази за Португалия Редактирано 27 март, 2014 от neuromancer офтопик Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Малко офф: на отиване към Порто имаме 5:30 ч престой на летището във Франкфурт (ок, ако сметна излизането от първия и чекирането за втория полет, сигурно ще са 4-4:30 ч). Вече проверих за железниците: има еднодневна групова карта за EUR15, която ще ни излезе по-евтино за двамата от 4 единични билета. Въпросът е: има ли какво да се прави на самото летище 4 часа или по-добре да се разходим до града, пък било то и за 2 часа само? По -евтинко ще ви се върже една вечеря в пицария или бирария на летището.Ние имахме около 5ч престой.Бира,пица,вурст около 50 евро+детски сок+десерт(и безплатно гледане на самолети,заведението беше с чудесен поглед).Няма да сколасате за 2 ч да видите нещо от града.Пък и не бих рискувал да се редя на опашките на Франкфуртското летище два пъти.Отделно от гейта на който кацнахме от София до гейта за Лисабон си беше....едно поне 40 минути преход(като не сме за първи път на летището).Но при вас може и да е друго... 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Малко офф: на отиване към Порто имаме 5:30 ч престой на летището във Франкфурт (ок, ако сметна излизането от първия и чекирането за втория полет, сигурно ще са 4-4:30 ч). Вече проверих за железниците: има еднодневна групова карта за EUR15, която ще ни излезе по-евтино за двамата от 4 единични билета. Въпросът е: има ли какво да се прави на самото летище 4 часа или по-добре да се разходим до града, пък било то и за 2 часа само? Аз не бих рискувала да се разходя до Франкфурт. Личния ми опит показва / вярно с рейс/, че от летището до града пътувахме около 35-40минути в 01ч, с влак може и да е по-бързо. Но после самото влизане и проверките, които са навсякъде + чекирането, което ако се случи да е на няква прилична опашка ще ви отнеме доста време и нерви. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 На FRA има гара на S-Bahn и го дават 10-ина минути до центъра (Frankfurt Flughafen - Frankufurt HBF) - bahn.de. От площада пред гарата лесно се стига до ЕЦБ, знака на еврото и скайлайна на града. Можете да се качите на кулата на Комерцбанк, ако е отворено и е хубаво времето. Разходката покрай Майн и стария град с кръчмите също са интересна гледка. А ако престоят е по обяд - следобед, тъкмо време за немски шницел със студена бира 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Имам странното чувство, че в темата всеки говори за различно летище във Франкфурт... Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Аз също не бих рискувала да ходя до центъра. Нито ще разгледате града като хората, нито ще ви е спокойно.С S-bahn-а се стига по принцип бързо, но ако ви се случи да ви спре влака под земята...аз така си отвисях веднъж 30-40 мин., добре, че не бързах за никъде. Ако все пак решите да ходите до центъра, както akair e писал- разходка покрай Майн, кулата, Romer-а... Но мисля, че на летището ще намерите какво да правите-ресторанти, магазини...аз лично бих отишла на терасата да гледам самолетите. 5 евро май беше, но може и да се бъркам,де. Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Имам странното чувство, че в темата всеки говори за различно летище във Франкфурт... Ами аз мисля, че става въпрос за FRA, ако е за HHN е съвсем абсурдно според мен. Връзка към коментар
stevemurray Публикувано: 1 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 април, 2014 За FRA става дума. Благодаря на всички за съветите! По-скоро се настройвам да стоим на/около летището. В интерес на истината с жена ми вече сме били за около ден там и реално направихме точно това, което Adinko е написала. Е, разбира се, най-хубави са спонтанните решения, така че не изключвам възможността в крайна сметка да отидем до града 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега