Прескочи до съдържание

OJ билет от Зап. Европа до Бразилия за Карнавал 2015 - от 430€

wilks

Препоръчани мнения

OJ билет до Бразилия (Сао Пауло, Рио, Бразилия/столицата/), с дати за догодина януари-февруари с тръгване от Копенхаген и връщане в Мюнхен, започващи от 430€.

Авиокомпаниите са SAS и TAM

Маршрути и цени:
Copenhagen – Sao Paolo – Munich for €430
Copenhagen – Rio de Janeiro – Munich for €450
Copenhagen – Brasilia – Munich for €434

сайт за резервиране: ebookers.de

Период на пътуване: януари-февруари. Може да има и за преди, и след това, но аз съм гледал само за периода на Карнавала.

ето пример за дати пак съобразени с този период:

post-72-0-02665700-1396273946_thumb.jpg

В момента съм изпаднал в много дълбок размисъл дали да скачам

Плюсове:

+ цената ме устройва идеално, с пътя от София до Копенхаген (с easy през Берлин), и след това от Мюнхен до София (DB до Берлин + FB/AB/easy Берлин-София), се връзва на 600 € тотал. Може и по-малко, ако успея да купя отделните билети на минималните им цени.

При нормална цена до Бразилия от €800 и нагоре, 600 ми се струва добър вариант.

+ На промоциите на КЛМ/АФ обикновено излизат цени от София до Сао Пауло за около 630-680€, но нямам никаква представа дали до 2-3 седмици ще имат подобна промоция, и дали цените ще са пак такива. Цените на последната им промоция от България ме оставиха разочарован, и скептик по отношение на техните бъдещи предложения...

+ дори и с ясната преценка, че по-нататък винаги може да излезе някоя грешка в ценообразуването, и да изскочи цена от някъде в Европа до Бразилия за 250 €, каквито случаи е имало не един и два, до месец най-късно цените на нощувките за приемливите локации за периода на Карнавала ще скочат 5-10 и повече пъти, и напълно ще обезсмислят по-евтиния билет. А няма гаранция, че до месец ще се появи грешка със супер евтини цени.

Минуси:

- Карнавалът в Бразилия не ми беше в плановете за следващата година. По-скоро мислех за този във Веракруз, Мексико, или Панама сити в Панама. Но за Мексико /предимно Канкун/, най-добрите цени са на last minute оферти, а няколко седмици преди датите е абсурд да намеря нощувки на поносими цени и в най-големите бордеи във Веракруз, че и околностите.

- Ясно е, че португалски няма да науча, Като съм ги почнал - поне да ги мина португалските карнавални дестинации, пък и да имам 1 година повече да понауча някакъв базов испански  за останалите държави в Ц и Ю Америка.

- Иска ми се отида ли в Бразилия, да обиколя и малко на север към Recife, Форталеза с оня плаж на Jericoacoara, и Белем, но + времето отделено само за Карнавала, 21 (23 с пътя) дена няма да ми стигнат за всичко.

- Не мога да реша в кой град да остана за Карнавала. В другите държави решението е лесно - имат си основен град, където тържествата са най-колоритни и пищни. За Бразилия обаче нещата са по-различни. Рио далеч не е най-доброто място за празнуване. Най-комерсиално и известно - да, спор няма, но не и най-автентично, доколкото съм чел, а и не е с най-голям брой посетители (Салвадор де Байя).

Относно програмата в много груб първоначален план:

Трудно ще сглобя програма, която хем да включва максимален брой места, хем да не е само препускане едно след друго, хем да остане време за Карнавала (навсякъде искат 6 или 7 дена задължителни нощувки от 11 до 18 февр. 2015).

- за водопадите Игуасу 3-4 нощувки

- Рио (ако не избера там да стоя за Карнавала) - 3-4 нощувки, иначе 7 задължителни.

- Салвадор - същото като за Рио; още се чудя Рио или Салвадор да оставя за всичките ритуали и карнавални танци. Ако остана в Рио за Карнавала, Салвадор го прескачам, и летя директно на север за Recife, Форталеза/Jericoacoara, или Белем

- Сао Пауло 2-3 дена преди обратния полет

- ако мога да съкратя от посочените градове горе по 1 ден, ще мога да включа още един друг град.

Основно се надявам на ценни съвети от neuromancer, както и други, които са обикаляли из Бразилия, и къде си заслужава да остана, и къде може да се пропусне, купуване на вътрешни полети. Най-вече за комбинирането на градове - кой след кой, и по колко дена да отделям на място. Това ще ми помогне най-много да реша дали да ги взимам тези билети....? Предполагам до утре най-късно трябва да реша :)

Дните, които мога да отделя - 21 ги залагам като минимум, до максимум 28-30 с целия път от и до София.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Само набързо, че нямам много време сега. От това, което си ми писал, в Салвадор предполагам, че ще ти хареса най-много (но не съм сигурен как стоят нещата със свободния вход). А ако искаш да видиш и официалния карнавал в Рио, уикенда след карнавала има парад на победителите на Самбодрома, като тогава няма изисквания за минимум брой нощувки (поне преди няколко години нямаше), т.е. ги комбинираш двете. Ако смяташ, че само карнавал в Салвадор 7 дена ще ти дойде много, там има какво да се види наоколо като плажове, селца...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Благодаря за бързата намеса,  neuromancer!

За много - 7 дена карнавал няма да са ми много, ама хич :) Но винаги е добре да има алтернатива за обикаляне наоколо. 

Мерси за инфото за уикенда в Рио след края. Аз мислех да усетя следкарнавалната атмосфера в Сао Пауло - за там знам със сигурност, че веселието по улиците продължава 3-4 дена след официалния край (Ash Wednesday), но всичко вече на много много по-ниски цени и големи разпродажби на сувенири и т.н. За Рио заради огромното преекспониране и рекламиране умишлено съм избягвал да търся информация. Знам само най-основното, което го пише навсякъде - че е лудница и като цени на всякакви стоки и услуги, и заради тълпите от хора.

Обаче в този вариант логистиката се усложнява ако се връщам на юг до Рио, а след това пак забия на север. Освен да променя цялостно плана. Засега изкристализират два основни варианта:

Вариант 1 с Карнавал в Салвадор:

- Кацане в СП 29 януари, от там директно същия ден (най-късно на следващия) към Игуасу (3 нощи/4 дена).

От Игуасу полет (най-вероятно с прекчване/-ия) - 2 февр. полет до Белем, и от там постепенно вече на юг с престои от по 2-3 дена примерно Форталеза с плажа, Ресифе, или други по-големи или по-интересни места към Салвадор де Байя.

- Салвадор - 7 дена Карнавал - от 12 до 19 февр.

- след това long weekend c afterparty в Рио - 19-22 февр.

23 февр. обратно Сао Пауло - Мюнхен

И вариант 2 - с Карнавал в Рио:

- Кацане в СП 29 януари, от там директно същия ден (най-късно на следващия) към Игуасу (3-4 дена).

От Игуасу полет  на 1-2 февр. до Форталеза/плажа, и от там постепенно на юг за 10 дена с престои от по 2-3 дена в Recife - Maceio/Aracaju (ако си заслужава), Салвадор или други места по препоръка към Рио.

- Рио - 7 дена Карнавал - от 12 до 18 февр. + евентуално Бело Оризонте за два дена с една нощувка.

- 20-23 afterparty weekend в СП и излитане обратно.

Финансови ограничения не слагам, зависи вътрешните полети и придвижване на какви цени ще се получат.

neuromancer, като имаш време прецени от твоя опит кой вариант е по-реален и изпълним. 

Междувременно офертата с тази цена започва много бързо да се изчерпва. Остават съвсем малко сайтове през които може все още да се купи...Ако не успея сега, поне да имам готов разчет за другия път.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако учиш испански, горе-долу ще се оправиш, не е много голяма разликата (с португалския в Португалия е по-голяма, заради произношението, но в Бразилия то е различно). Обратното става, т.е. като говоря развален португалски да се оправям из останалата Южна Америка.

То не виждам какво пречи сега да букнеш презокеанския и после да оправяш подобностите, така и така той е до Сао Пауло / Рио, не Салвадор. Иначе не мога така да кажа кой от двата е по-изпълним, трябва да видя цените за нощувка и удобството на полетите как са, и двата ми изглеждат добре. И в/около Рио и Салвадор има много за гледане/обикаляне. Предполагам в Салвадор ще е по-евтино от Рио, но не съм проверявал.

Ако се чудиш откъде да поизрежеш, за Игуасу 3 нощувки стигат, 4 са повече да има резерва ако вали по цял ден или нещо такова, няма много смисъл. В Сао Пауло няма какво да правиш 3-4 дена според мен. Аз направо бих го пропуснал, ако посещаваш достатъчно други места, или само за нощувка като буфер между полетите.

Иначе интересни места са Олинда/Ресифи (там и карнавал има интересен), Сао Луиз/ Ленсоиз Мараньензес (повече природа/ стари градове, там фестивали има по друго време, около карнавала не знам как е), Масейо, Аракажу не толкова, само ако търсиш повече по-евтина почивка на плажа. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Испански не уча :) Това казвам, че ако догодина отида в Бразилия ще имам 1 година повече да го науча поне малко (или по-скоро 1 година повече да отлагам :D ).

Относно цените на нощувките - за момента са горе-долу еднакви, разлика 2-3 евро между Салвадор и Рио, и то в полза на Рио, защото има по-голям избор, и повече възможности, предполагам. Това ще започне да се променя с наближаване на февруари със сигурност. Засега са сходни.

За Игуасу - точно това ми беше съображението - ако вали, да имам 1 ден резерва. А и за адаптация, тъй като и в двата варианта ще е първата ми основна спирка, и локация в Бразилия. Но за 4 дена/3 нощи макс, не 4 нощувки.

Сао Пауло влиза само във втория вариант - ако за 7-те дни на Карнавала съм в Рио, само уикенда след това, и преди полета да съм в СП. За там знам от разкази на очевидци, че afterparty-то след основните дни също е добра възможност за продължение. В първия вариант уикенда ще е в Рио, и само вечерта преди полета ще гледам да съм в СП, или същия ден с някакъв ранен полет, защото презокеанския така или иначе е надвечер.

Така като гледам, и с твоите препоръки, май и аз клоня повече към вариант 1 с леки корекции, като по-интересен:

- Кацане в СП 29 януари, от там директно същия ден (или най-късно на следващия) към Игуасу (3 нощувки).

Тук имам един въпрос: Всички писали досега за водопадите са единодушни, че от аржентинска страна са по-атрактивни като панорама и гледка. Въпросът е от бразилска страна ли се стига по-лесно (Рио, СП), и има повече възможности за придвижване до Игуасу, или от Буенос Айрес? Евентуално да ги оставя за аржентинското пътуване тях, а сега да се концентрирам повече върху бразилските забележителности на север. Защото сега за 5 евро повече намерих двоен OJ с кацане направо в Сао Луиз (пак с прекачване на GRU, но на един общ билет), накрая връщането направо от Рио за Мюнхен. Така ще спестя хем полетите Игуасу - Сао Луиз, Рио - СП, хем ще останат повече дни за обиколки на север и престой в Рио.

Ако остане първоначалния полетен план с пристигане в СП, след Игуасу полети на 1-2 февр. в посока Сао Луиз/ Ленсоиз Мараньензес. Ако избера с пристигане в Сао Луиз, обиколката започва направо от там. Само като видях снимките в този сайт, интереса ми се покачи двойно http://www.brasileiro.ru/features/lencois_maranhenses.html

Стига да има лесен достъп с дневен трип, или нещо такова. Ако не, ще се мотая седмица из градската среда и близките плажове в Сао Луиз и Форталеза. Предполагам има от онези автобуси с нощни преходи между Сао Луиз - Форталеза, и Форталеза - Ресифи? Ако няма и с полети става.

- Още седмица до към 11-12 февруари Олинда/Ресифи. Както казваш, и аз проверих, там Карнавала също е силен и интересен. Даже седмицата преди това с подготовката е голямата атракция, която така или иначе ще е в разгара си.

- 12 февр. полет Рисифи - Салвадор - 7 дена Карнавал - от 12 до 19 февр.

- след това long weekend c afterparty-то в Рио - 19-22 февр.

23 февр. полета Рио - Мюнхен. 

Остава до утре да реша въпроса с водопадите кога да ги сместя, или да ги оставя за друго пътуване? (Примерно за някоя Нова година в комбинация с концертите на Копакабана в Рио.) Утре взимам билета, буквам нощувките в Салвадор, а за останалите детайли и отсечки има време...

П.П. neuromancer. на вътрешните трансферни полети, примерно след Рио - СП има ли емиграционен контрол като кацна в СП? Преди междуконтиненталния е ясно че има, но след пристигането от Рио ме интересува има ли дълги процедури? (това е за връщането вече) И 2 часа между полетите, при положение че са на една резервация, достатъчни ли ще са?

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

- Кацане в СП 29 януари, от там директно същия ден (или най-късно на следващия) към Игуасу (3 нощувки).

Тук имам един въпрос: Всички писали досега за водопадите са единодушни, че от аржентинска страна са по-атрактивни като панорама и гледка. Въпросът е от бразилска страна ли се стига по-лесно (Рио, СП), и има повече възможности за придвижване до Игуасу, или от Буенос Айрес? Евентуално да ги оставя за аржентинското пътуване тях, а сега да се концентрирам повече върху бразилските забележителности на север. Защото за същата цена намерих двоен OJ с кацане направо в Сао Луиз (пак с прекачване на GRU, но на един общ билет), накрая връщането пак остава същото СП - Мюнхен. Така ще спестя хем полета Игуасу - СП - Сао Луиз, хем ще останат повече дни за обиколки на север.

Все едно е май, трябва да се лети от Рио/СП до IGU от бразилска страна или от Буенос Айрес до IGZ от аржентинска. От Бразилия май има повече полети, от аржентинска рейсовете са към 14 часа, от бразилска с рейс е повече време май. 

Като се концентрираш предимно на север, само водопадите са ти на юг и става повече път и търчане нагоре-надолу. Но пък водопадите си заслужават... Ако смяташ друг път да ходиш към Буенос Айрес можеш да ги пропуснеш вероятно, ако ти станат по-лесни връзките (до Сао Луис и от Рио на един билет). А Сао Пауло само за едно преспиване или ден там докато чакаш полета е тегаво, трафика е натоварен и трябва да предвидиш доста време до центъра.

Lençóis Maranhenses не става за дневен трип от Сао Луис, то е 260 км и пътя май е без настилка. Трябва си да се преспи там 2-3 дена. Сега гледам, че езерата там са най-пълни между юли и септември, та към февруари май не е май-доброто време. Аз като се замисля, май през ноември натам ще ходя, стига да уцеля някакви промоции ...

Предполагам има от онези автобуси с нощни преходи между Сао Луиз - Форталеза, и Форталеза - Ресифи? Ако няма и с полети става.

Автобуси трябва да има, но не ги знам как са, трябва да търся...  Преди нямаше единен сайт за билети и разписания, трябва да влизаш по сайтовете на фирмите, аз отдавна не съм търсил. Ако уцелиш най-евтините билети, със самолет обикновено е по-евтино отколкото с рейс. А и тия полети може би не са скъпи, в този край са предимно със спиране, примерно Рио-Салвадор-Ресифи, СП-Форталеза-Сао Луис.

Правят се загрявки за карнавала, примерно има репетиции на парада или детски карнавал предния уикенд, тук например или Сао Пауло, за североизтока не знам, но сигурно и там.

В Олинда карнавала е с едни големи кукли, както в Испания май съм чел...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

П.П. neuromancer. на вътрешните трансферни полети, примерно след Рио - СП има ли емиграционен контрол като кацна в СП? Преди междуконтиненталния е ясно че има, но след пристигането от Рио ме интересува има ли дълги процедури? (това е за връщането вече) И 2 часа между полетите, при положение че са на една резервация, достатъчни ли ще са?

Няма паспортен контрол на домашните полети, при пристигане направо излизаш. Ако си с полет JJ8xxx той е като международен, но си показваш бордната карта и пак минаваш бързо.

На един билет 2 часа е ОК на излизане от Бразилия, тогава и багажа не трябва да си взимаш. Дали ще има дивашки закъснения не знам, предполагам не чак толкова, пък и те ще се оправят ако има проблем. За отделни билети оставяй поне 3 часа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря! Това за прекачването звучи обнадеждаващо.

Ако някъде се наложи да имам вътрешни полети с прекачване, то непременно ще бъдат купени на един билет с една резервация, така че връзката да е сигурна. Ако има някъде закъснение, те ще реорганизират следващата връзка. Но където е възможно, предпочитам да ползвам автобуси с нощни преходи. Така хем няма да губя време по летища, хем нов experience.

Обаче сега гледам, че и на влизане в Бразилия, в СП времето за прекачване за полета до Сао Луиш е 2 ч. и 30 мин. А ще има и емиграционни формалности, и смяна на терминал. Но полетите пак са на един билет, така че предполагам ако закъснее малко повече, ще пренасочат пасажерите за следващия възможен. За багажа - ще съм само с ръчен, както обикновено. Опасност от изгубване и забавяне няма да има поне.

Полетите и нощувките в Салвадор и Рио са готови. Всъщност още чакам потвърждение за Салвадор.

Мисля да взема по 5 вечери в Сао Луиш, Форталеза и Ресифи, а ако на някое от местата реша да пробвам 2-3-дневен трип, нека да си стоят, да има нещо сигурно за всеки случай.

Придвижването между градовете ще го мисля после, има още много време. Както и за полетите от и до София от съответните летища е рано още.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да допълня за всеки случай, при пристигане в Бразилия, винаги взимате багажа в първото бразилско летище, минавате митница и после го чеквате за вътрешния полет. Затова трябва малко повече време, обикновено има опашка за минаване на митницата, дори да проверяват много малко хора. Ако имаш малко време се обаждаш на съответните служители и те ще те прекарат отпред на опашката.

Горе споменавам "международни" полети между два бразилски града, това са полети на ТАМ с номера JJ8xxx , които са международни със спиране, т.е. примерно Бело Оризонте - Сао Пауло - Буенос Айрес. Транзитните пътници не слизат, затова се качваш и слизаш през международния гейт с паспортен контрол, ако си само за вътрешен полет показваш бордната карта на паспортния контрол и минаваш бързо. Нямаш право на безмитни покупки.

За автобусите, има обикновени (comum), които са като хубави български май (отдавна не съм се возил в България), най-луксозните (leito), на които седалките се разгъват стават съвсем хоризонтални като легло и executivo, които са по средата. Имай предвид, че дори авобусите да са луксозни, пътя може да не е.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сложното си го нагодил  . Като експерт авиокомпании ще следя с интерес как ще нагодиш прекачващите полети до Копенхаген и обратно през Мюнхен до София за определените дати , ще се налага ли междинна нощувка и т.н. Всякаква логистика ми е безкрайно интересна , защото черпя ценно инфо.

Шапка ти свалям и на прибиране честно  признавам не бих се решил на подобно приключение - дълъг междуконтинентален полет /влак / полет   :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сложното си го нагодил  . Като експерт авиокомпании ще следя с интерес как ще нагодиш прекачващите полети до Копенхаген и обратно през Мюнхен до София за определените дати , ще се налага ли междинна нощувка и т.н. Всякаква логистика ми е безкрайно интересна , защото черпя ценно инфо.

Шапка ти свалям и на прибиране честно  признавам не бих се решил на подобно приключение - дълъг междуконтинентален полет /влак / полет   :)

Нагаждането е ясно. Аз снощи преди да купя билета, вече го знаех, и го направих "на сухо", защото разписанието на easy за зима-пролет 2015 още не е излязло, но разиграх връзките

вторник (27 януари)  SOF - SXF, после или късния SXF - CPH същия ден, или сутрешния на следващия 28 януари. На Каструп има доволно много опции и удобства за "убиване" на 4-5 часа, а на Шьонефелд вечер е такова спокойствие и тишина, че няма проблем да изкарам една вечер там. Така или иначе, дори и да оставя Копенхаген за следващия ден, полета е толкова рано, че просто не виждам друг вариант, освен да съм там от вечерта. Срещал съм в мненията ти, че и ти си горе долу на този принцип за много ранните полети, ако не бъркам.

За връщането от MUC има доста повече варианти, включително с Aegean през Атина. Еднопосочните MUC - SOF на LH са някакви безумни цени засега. Освен ако не излезе вариант за някаква друга сглобка, остава или DB, или AB до Берлин, и от там с ТИМ или пак с АВ до София.

Абе горе долу пак се връзва на 600-620 евро всичко. Както с Жоро обсъждахме - малко повече отколкото беше миналогодишната есенна промоция на KLM. Само че едно, че няма гаранция пак да извадят същите цени, имайки предвид цифрите от последната им "промоция", които бяха меко казано безинтересни. И второ до есента цените на нощувките в Бразилия за периода ще са се одесоторили, което ще обезсмисли всякаква по-евтина от тази сега цена на полета.

Ще ги нищя още, време поне има бол.

Ако мога така да го обобщя - малко авантюристична и случайна е цялата история с това пътуване, ама засега не ми пречи. :)

Както писах точно преди седмица на neuromancer  една вечер ЛС да го питам знае ли нещо повече да ми каже за Карнавала в Salvador da Bahia, защото случайно попаднах на информация, която леко ме беше изненадала. Без изобщо да подозирам, че толкова скоро ще се окажа с билети точно за там. Бразилия не ми беше в краткосрочните планове, но реших да пробвам така и така се отвори възможност. А и комбинацията Карнавал + плажове + слънце през февруари във всички случаи звучи ако не идеално, то поне примамливо и различно от тук по същото време. :) То така стана и зимата с Куала Лумпур, дето отидох без никакъв план и намерение, само заради А380 experience-a на Emirates, и после там пообикалях 15 дена на посоки из района. Конкретно за Банкок мога да кажа, че един вид вървях по твоите стъпки от пътеписа ти в блога. Така че имаш една напълно заслужена почерпка.  Добре се получи там де, предполагам и сега пак ще ми е интересно. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Относно дестинациите да добавя каквото знам

В Белем съм бил, не е лошо, предимно на кулинарен туризъм го ударихме (има различни ястия, заради съставките от Амазония, които хем са леко различни, хем не са прекалено странни за европейския вкус, като далекоизточните например), паркове, зоопарк с амазонски животни - ягуар, peixe-boi (това не знам как се казва на български, сладководен бозайник, нещо като морска крава). Купонджийска атмосфера не усетихме, ама с две малки деца не сме и търсили. Пазара е интересен, на мен ми харесват пазарите по принцип. Хубави плажове наблизо няма. Общо взето е жега и влажно през цялото време. 

От Ресифи се лети до Фернандо де Нороня, което е вероятно най-якото място за море в Бразилия според мен (скъпо е, разбира се). Бях сложил една класация в "Плажни дестинации" - http://magelanci.com/topic/894-плажни-дестинации/?p=35505 , там е на първо място. Морски резерват, гмуркане, потънали кораби, делфини, по-скоро релакс и романтика де, пък и може да ти дойде много пътя

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Мда аз при полети преди 06.00 спя по летищата :)

Мдаа това да ставам рано, да бързам, да се чудя дали не съм забравил нещо, да викам таксита, или да гледам и разчитам на разписания на градски транспорт ...всичката тази суматоха рано-рано,.би ми утрепала целия кеф от предстоящото пътуване :) По-добрия вариант и за мен е на летището от предната вечер, на спокойствие и без излишни притеснения.

neuromancer, аз засега се спрях на три основни места/пункта преди седмицата с карнавала в Салвадор, и след това в Рио. Реших, че няма да е много разумно да се стремя само да отмятам градове, и в крайна сметка да се разбия от път, и само да сменям посоки. Двойния OJ, който успях да сглобя, донякъде ме спаси от необмислени впускания в подобни совалки.

1. 2-3 дена в Sao Luis, където кацам първоначално, евентуално нещо наоколо, ако попадна на интересно предложение от местните, и адаптация/аклиматизация. От Белем се отказах. Ваксините срещу малария и жълта треска не били задължителни, но са препоръчителни, както пише из нета. Нищо че даже ги бият и безплатно на летището. За ден-два престой там не ме влече да си слагам ваксина. А да рискувам да мина без, пък съвсем. То там е по-скоро май за онези, които искат да влизат с лодки навътре по реката към джунглата. И за ягуарите и животните в естествена среда, както си писал.

2. на път за Fortaleza ще направя всичко възможно да спра поне за ден (и нощувка, ако мога и две) на оня плаж с Дюните на залеза в Jericoacoara, дето само не съм го сънувал още. За НП Ленсоиз ще видя как ще е времето, и дали ще има турове. 

Във Fortaleza още не съм разучавал какво е интересно да се гледа и прави, но ако не друго, поне плажове има. За 3-4 дена и там не вярвам да ми доскучае, предвид сезона на празниците.

3. В Recife и Olinda  ще гледам да поостана поне 5 дена до 12-ти, или колкото дни са останали. Информацията недвусмислено сочи, че там интересното е още преди същинския карнавал. Мисля добре ще ми дойде за загрявка.

Нататък е ясно, и няма място за импровизации, 12-19 в Салвадор на най-големия в света и като брой участници и зрители, и като територия на провеждане Карнавал. Рио бил по-известен и комерсиален, но по-малък по мащаб. С тези цени не се учудвам де :-) Е, накрая ще го видя и него в завършващата му фаза уикенда.

Сао Паоло отпадна по твоя препоръка. Още повече като обратния полет го направих с тръгване направо от Рио.

Сега за Игуасу остана големия въпрос. Маршрута и  датите на тези полети от Европа бяха такива, че или трябва само да отскоча за едно денонощие, или по-добре да го пропусна сега, и да го оставя за аржентинската обиколка, която е залегнала в едни други планове... Или за някоя Нова година ако извънредно случайно изскочи цена до Рио/СП (много рядък шанс, но го има), и съчетая Игуасу с новогодишните многомилионни концерти на Копа. Все пак и сега ще гледам за някаква възможност да го видя, ако попадна на подходящо предложение.

Връзка към коментар

Мдаа това да ставам рано, да бързам, да се чудя дали не съм забравил нещо, да викам таксита, или да гледам и разчитам на разписания на градски транспорт ...всичката тази суматоха рано-рано,.би ми утрепала целия кеф от предстоящото пътуване :) По-добрия вариант и за мен е на летището от предната вечер, на спокойствие и без излишни притеснения.

Веднъж съм го правила и после такива глупости натворих, че ме е срам да разказвам. Успокоявам се, че са резултат от 2 поредни нощи без сън.

Специално за Мадрид открих, че има хотели близо до летището, които предлагат 24ч трансфер. Може да погледнеш за нещо подобно и ако има на прилична цена да се възползваш.

Връзка към коментар

Не само в Мадрид, почти навсякъде има. Аз например след 10 дена ще летя рано от Лутън за Рейкиявик и взех хотел точно срещу летището, на пешеходно разстояние. А октомври на връщане от Берлин с Изиджет пак рано взех един по-евтин на 2 км. от летището с трансфер-10 евро, че тези срещу Шонефелд ми се видяха скъпи. Един път съм спала на летище между полети на Ататюрк, при това на диванчетата във вътрешната част и не ми се иска да повтарям, особено на столовете отвън. Може да се каже, че почти не спах, и то след 12 часов гаден полет от Бангкок, добре, че на другата сутрин се прибрах и легнах, а вас ви чакат още полети и разглеждане, все пак не отивате там да си отспивате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

а вас ви чакат още полети и разглеждане, все пак не отивате там да си отспивате.

Точно това имах предвид, макар че wilks ще се надява да си отспи в самолета.

Връзка към коментар

Е, ще подремна малко. Той полета и без това е нощен, но на разсъмване вече си познал за къде ще съм залепен :) Пък и да съм свеж за след това за вътрешния полет над половин Бразилия ;)

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Сао Паоло заслужава ли си ден и половина  ? 

Мога да го вместя като stopover между Foz de Iguacu и Belo Horizonte , като оскъпяването е минимално спрямо полет Foz de Iguacu - Belo Horizonte.

Връзка към коментар

Ами според мен не, освен ако не търсиш нещо конкретно в Сао Пауло. Ако ще видиш Буенос Айрес и Рио в Сао Пауло няма какво по-различно (по-добро) да намериш. Ама аз може би съм пристрастен, та не ми вярвай много. 

За оскъпяването, зависи през кое летище минаваш, GRU e доста далече от центъра, добавяш и трафик...

Azul летят до VCP, оттам има безплатни автобуси до града, но пък е към час и половина път. CGH e градското летище.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.