Прескочи до съдържание

magelanci.com на 1 година

Препоръчани мнения

Честито и от мен! Мрън по-горе беше споменала, че отвреме на време си показваме рогцата....и аз така си спомням в началото с Дюк се посдърпахме по един глупав въпрос (по който бях права, естествено :P ), а после като се видяхме на магеланска сбирка се разбра как всъщност много си се обичаме ;) Та така:  тази година се запознах най-накрая с Мрън, (капитана да се готви!), срещнах нови страхотни хора и се напълних с подаръци! :lol: Вече нямам търпение за следващата!

Весело изкарване довечера! Аз пропускам, че си имам бригадирски задължения :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

....и аз така си спомням в началото с Дюк се посдърпахме по един глупав въпрос (по който бях права, естествено :P ), а после като се видяхме на магеланска сбирка се разбра как всъщност много си се обичаме ;)

Първото естествено не отговаря на истината, а второто е нужно да се доказва непрекъснато. Следователно, довечера да си на линия!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И една забележка: Основател, за рождения ден на форума нещата са ясни. обаче какво правим с именния? Фернандовден кога е, колеги магеланци, някой знае ли?

Ако гледаме според католическия календар, денят на Св. Фердинанд (Фернандо или Fernão на португалски), е 30 май.

Той е патронът също и  на инженерите, следователно и на ДелфТийския Оракул а.к.а. Георги а.к.а. Основателя:P

А ако се придържаме към биографията на историческата личност, вдъхновила пътешествениците по цял сват да преоткриват всеки ден нови държави, пътища и гледки обикаляйки земното кълбо, включително и тази малка, с тенденция да се разраства все повече общност и в България, мисля че би следвало да е датата , която слага началото на експедицията на Фернандо Магелан към "Новия свят" - 10 август.

П.П. Като се замисля, нищо не ни пречи да празнуваме и на двете дати подобаващо, както се полага  :) Пък ако не се замислям  - съвсем... :-)

справки: 

https://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=183

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Magellan

Редактирано от wilks
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

... тази година се запознах най-накрая с Мрън, (капитана да се готви!)...

Настояваш да се запозная с Мрън ли? Ми добре!  :)

Ако гледаме според католическия календар, денят на Св. Фердинанд (Фернандо или Fernão на португалски), е 30 май

...датата, която слага началото на експедицията на Фернандо Магелан към "Новия свят" - 10 август

А такаааа! Календарът взе да се пълни!

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Наистина няма да мога :(

Не знам каква да кажа. Тити е на 400 км., но въпреки това ще дойда на срещата с невръстно дете на ръце. В крайна сметка когато тръбата изсвири, всички сме длъжни да се отзовем... :(

• Харесвам 2
Връзка към коментар

П.П. Според мен не пречи и на двете дати да празнуваме...както си му е реда :)

Ние един рожден ден го празнуваме два пъти (засега), а ти...

Да сме живи и здрави да пътуваме и споделяме! И пак - благодарности към Георги и към всички Вас за любимото ми местенце в мрежата.

Връзка към коментар

Не знам каква да кажа. Тити е на 400 км., но въпреки това ще дойда на срещата с невръстно дете на ръце. В крайна сметка когато тръбата изсвири, всички сме длъжни да се отзовем... :(

"Който на сигнала на тръбата се мае, на гърба му после тръбата играе."

из "Съчинения на мъдрите ръководители" - том V

• Харесвам 4
Връзка към коментар

"Който на сигнала на тръбата се мае, на гърба му после тръбата играе."

из "Съчинения на мъдрите ръководители" - том V

Което Брани предполага, че ти ще последваш примера на Тити и ще се появиш на срещата подобаващо!..и със замах!

Връзка към коментар

Което Брани предполага, че ти ще последваш примера на Тити и ще се появиш на срещата подобаващо!..и със замах!

Не, не, Тити няма да идва, само аз с невръстния ни син на ръце. Добре поне, че вече не се пуши в заведенията, за да не скандализираме посетителите с това пеленаче в кръчмата... :(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Честита 1 годинка на Георги и на всички,  на които е скъп този форум :) .

А той макар и в младенческа, бебешка възраст гордо може да се изправи на крака и да пребъде, след като в него са всички запалени пътешественици в нашата страна.

Защото днес само една година след появата му безапелационно можем да кажем

МАГЕЛАНЦИ.КОМ Е НАЙ-ДОБРИЯ  ФОРУМ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ В БЪЛГАРИЯ

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Честита  годишнина на форума!

Поздравления към Основателя за ентусиазма, който влага и баланса, който постига ! Успех във всичките Му дела!

На магеланците – с благодарност за споделеното и  попътен вятър в платната!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Какво да кажа,освен.........?!? 

Година вече мина,

а бяха двама-трима.

Бързо станахме стотина,

сега сме вече 1197-ма.

Редици стройни съберете,

знаме над главите издигнете

и тръгнете..........напред.

Напред в атака светът ни чака,

със самолет,кораб и кола,

даже с велосипед,че и пеша,

маршируват горди Магеланци,

според агенциите,просто самозванци.

Но ние сме силни,превзели сме Земята,

идва ред и на Луната.

Основателю,вдигни високо ти глава

и горд бъди,че Магеланци.ком създаде

и вяра ти ни даде.

За свят без граници,

за далечни дестинации

посетени с паричките от баници.

Представите за света ни преобърна

и мечтите ти ни сбъдна.

:)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН-МАГЕЛАНЦИ

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 19
Връзка към коментар

Честит рожден ден и от мен!

Не съм по изявленията, но искам само да кажа, че това наистина е едно уникално място. По цял ден срещам намръщени, криви и сиви муцуни, хора, които искрено вярват, че живота е една вечна мъка, а светът-ужасно място, което е измислено само, за да ги тормози. магеланци.ком като че ли е опозиция на обществото ни - тук лъха на позитивизъм, солидарност, желание за безвъзвратна подкрепа, и най-най-важното за мен - пълно е с хора, които имат велики мечти и куража да ги реализират. Наздраве!

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Честито, братя и сестри магеланци! За много изписани мнения (смислени) и много пропътувани километри (незабравими)! Наздраве (най-вече на негово императорско величество Основателя, че роди тази прекрасна идея)!!! :)

Редактирано от Meidj
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Жоро... Георги... Хорхе... Основателю...както искаш така ще те наричам :) ! Жив и здрав да си заради това което си създал:) Да си ни честит и да ни е честит сайта че ни е събрал,.... че мнооого ни помага и вдъхновява :) и Дай Боже все така да е, следващите 100 години :) 

Честит да ни е празника, а на теб Георги да ти се сбъдне най-мечтаното пътуване :) Наздраве :) 

Връзка към коментар

Честит първи рожден ден, Магеланци!

Поздравления на Георги и за неговия ентусиазъм, както и на всички, които пишат тук! Идеята е осъществена - форумът е място, което посещаваме с удоволствие всеки ден и черпим идеи и вдъхновение за нови приключения. Да са живи и здрави всички съфорумци желая, както и нови предизвикателства и сбъднати мечти на всички!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.