Прескочи до съдържание

Сайт с по-ниски цени на самолетни билети

Препоръчани мнения

Георги Матеев

Бих искал да споделя с вас този линк: http://www.myhellas.com/

Това е един много непопулярен гръцки сайт (на английски) за резервация на билети и моето скрито оръжие за оптимизиране на бюджета  :) Много често вади с 10-15 евро по-ниски цени, отколкото други сайтове. Например Air.bg и Trip.bg ги бие абсолютно винаги, като понякога разликата е доста прилична. Не знам как точно го правят тези от myhellas, може би спестяват някакви такси за издаване, но е факт че почти винаги обаждат най-ниските възможни цени.

Аз съм купувал десетки билети от тях и никога не съм имал проблем. При плащане с кредитна карта Visa не се начисляват никакви допълнителни такси.

• Харесвам 15
Връзка към коментар
Георги Матеев
Ето сравнение на цените за билет София-Брюксел-София с Bulgaria Air на 11/18 Април:

250.96 € от Air.bg

248.72 € от Trip.bg

233.17 € от Myhellas.com

Този трик важи за билетите на много различни авиокомпании, не само на Bulgaria Air.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Попрочетох малко неща за този сайт и изглежда си е ОК! Има малко оплаквания, че от време на време изискват сканирано копие на кредитната карта и от двете страни, предполагам когато картата не е на името на пътуващия. По начало е малко архаичен метод за проверка, който беше популярен в много сайтове преди години, в днешно време не би трябвало да го правят. Не мисля че има нещо зложелателно, просто да го имате предвид. 

Връзка към коментар
Георги Матеев

Попрочетох малко неща за този сайт и изглежда си е ОК! Има малко оплаквания, че от време на време изискват сканирано копие на кредитната карта и от двете страни, предполагам когато картата не е на името на пътуващия. По начало е малко архаичен метод за проверка, който беше популярен в много сайтове преди години, в днешно време не би трябвало да го правят. Не мисля че има нещо зложелателно, просто да го имате предвид. 

Myhellas никога не са ми искали сканирано копие на картата, но може би защото винаги съм бил сред пътниците когато съм взимал билети от тях.

Иначе преди точно 2 седмици Austrian Airlines ме накараха да им пратя скан на картата ми, така че явно този метод за проверка се ползва и до днес.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Не съм специалист по различните сайтове , буквала съм само от Уиз и България Еър. Всичко наред ли му е на този сайт, защото билетите наистина са с по-добри цени? Някой пътувал ли е вече? Показаните цени крайни ли са и за всички пътуващи, които са заложени в търсенето?

Много въпроси, но като за новак... :( 

Връзка към коментар

Не съм специалист по различните сайтове , буквала съм само от Уиз и България Еър. Всичко наред ли му е на този сайт, защото билетите наистина са с по-добри цени? Някой пътувал ли е вече? Показаните цени крайни ли са и за всички пътуващи, които са заложени в търсенето?

Георги (автора на темата, не аз) каза, че няма проблеми, един друг приятел с доста опит каза, че няма проблеми, така че според мен е ОК. Аз лично бих си купил спокойно, но ако нещо стане да знаеш, че не сме виновни ние :) Може после да дойдеш да споделиш дали всичко е било наред, да не се притесняват и други новаци.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Всичко е наред на сайта. За последните 2 години съм купувал от него около 80 билета и никога не е имало какъвто и да е проблем с пътуванията.

Всички показани цени са крайни (ако плащаш с кредитна карта Visa) и са за всички заложени в търсенето пътници. Ако плащаш с различна карта има малка допълнителна такса в размер на 2-3%.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Данке, данке! Много дОбър този сайт! :)   Набарах  еднопосочен SOF-ATH  за 39.45  :dancer:   Солун пасти да яде! :lol:

Че е дОбър, дОбър е :)  И на мен ми харесва и даже си набелязах някои трипчета за в бъдеще.

Но недей съвсем да отписваш Солун ;)

post-883-0-47147700-1400709818.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Че е дОбър, дОбър е :)  И на мен ми харесва и даже си набелязах някои трипчета за в бъдеще.

Но недей съвсем да отписваш Солун ;)

attachicon.gifБез име.png

Ако си по Санданско-Петричката става, но да правиш 4+ часа  път с камили до Солун, за да летиш с Раян до Атина е много. Сложи паркинг, а и един куфар и става красиво . :)

За коя дата е това?

14.08.2014 :)

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Ако си по Санданско-Петричката става, но да правиш 4+ часа  път с камили до Солун, за да летиш с Раян до Атина е много. Сложи паркинг, а и един куфар и става красиво . :)

Е, тук позна :)  Аз не, но жена ми е от Сандански и напоследък доста често ощастливяваме родата с посещения, които обикновено са свързани после с полет от Солун за нанякъде или с връщане от някъде. За последната година имаме пет полета от/до Солун, най-скъпият от които - 40 евро.

Та като стана въпрос за Раян, не мога да си обясня защо полетите от/до Пловдив са винаги скъпи. Летищни такси ли, какво... :(

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Предстои ми поредно пазаруване на билети с превозвач Bulgaria Air до Амстердам. Досега винаги съм купувал от официалния сайт, но започвам да се замислям дали да не спестя някой лев. Проверих, че на практика този сайт сваля с около 20-30 лева цената на двупосочен билет. Имам няколко въпроса по отношение на тази агенция:

1. Кой издава билетите - агенцията или Bulgaria Air?

2. Какъв електронен билет получавам - издаден от агенцията или от Bulgaria Air?

3. В случай на промяна, кой ме уведомява и с кого трябва да комуникирам новите условия - с агенцията или директно с Bulgaria Air?

Разбирате естеството на въпросите. Честите промени на часове по вече издадени билети от страна на Bulgaria Air ме кара да бъда предпазлив в конкретния случай. Не ми се иска да завися от волята на гръцка агенция и вместо директно с call center-а на Bulgaria Air да се налага да комуникирам с някой на майната си...

Връзка към коментар

Аз също се чудя, мога ли да проверя някъде резервацията си от този сайт! Как става чекирането, само на летището ли? Въпреки, че .....след дъжд качулка - вече букнах два билета....

Връзка към коментар

Не мога да дам съвети за конкретния сайт, но ще напиша по-общо каква е ситуацията...

1. Билетите винаги се издават от превозвача. Кой точно е превозвача е по-сложен въпрос, ако задълбаем с кодшеърите и подобни, но електронния билет е винаги от превозвача. Ако го купиш през трип, орбитз, експедиа, сайта на компанията  - номера ще е един и същ. 

2. Виж т.1. В днешно време на практика всички билети са електронни. 

3. Тук вече е по-сложно. По идея агенцията трябва да те информира, като те са информирани преди това от България Ер. Често се случва доста тъпата ситуация ти да звъниш на превозвача от там да ти кажат да се обадиш на агента, ти да звъниш на агента, от там да ти кажат да се обадиш на превозвача и можеш да станеш луд. Ако някой има опит с тоя сайт как действат при промени да вдигне ръка :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също се чудя, мога ли да проверя някъде резервацията си от този сайт! Как става чекирането, само на летището ли? Въпреки, че .....след дъжд качулка - вече букнах два билета....

Провери си го в http://checkmytrip.com, мисля че полетите на България Ер излизаха там? Нека поясня - PNR кода (това което е нещо от рода на QWEHKL) и електронния билет (това, което е нещо от рода на 123-4567890103) се издават от авиокомпанията и съвсем не зависят от посредника, той само е отбелязан в резервацията. Дори в колцентъра на България Ер като им дадете тези данни PNR и/или номер на билет ще могат да ви кажат, че всичко е наред. 

Чекирането може да стане и онлайн според правилата на България Ер - 24 часа преди полета, не важи от всички летища. Т.е. и чекирането е процес, който не зависи от посредника. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, добре ще е да имаме и инфо как практикуват гърците в случай на промяна. Иначе досега четох в трип-а дискусия на тема изпращане на сканирани копия на паспорт и кредитна карта по мейл на гръцката агенция. Малко бях озадачен от това изискване, а един от билетите ще бъде за сина ми, което означава, че като платя с моята КК е възможно и аз да получа мейл с подобно изискване...

Връзка към коментар

Иначе досега четох в трип-а дискусия на тема изпращане на сканирани копия на паспорт и кредитна карта по мейл на гръцката агенция. 

Имам около 10, може и повече билети, купувани през Трип-а. Освен тях и през airtickets24 (майката на трип-а), както и 2 бъдещи през myhellas (за него ГМ може повече да каже), и никога до момента не са ми искали сканиране на каквото и да било.

Плащал съм с кредитна карта, с 3D верификация, откакто има такава възможност.

Даже за първи път чувам за такива процедури с пращане на сканирани копия. Не вярвам, ако има такава практика, от толкова билети само мен винаги да са ме пропускали. Вероятно става въпрос за частни случаи с някакво усложнение, или объркване на име, или кой знае, и сега "потърпевшия" раздува случая. 

При промяна на полета (най-често, когато е с ФБ), ми се обаждат по телефона, уведомяват ме за промяната, и ме питат коя опция ми е удобна - отказване от полета и връщане на цялата платената сума, или съм съгласен с новите променени часове на полетите. 

В потвърждението след покупката, ти пращат в мейл и номера на електронния билет, и PNR номера на резервацията.

Уточнявам, че горното се отнася за билети за полети с всякакви а/к, не само с ФБ.

Същото е било и за билети, купени и през щатските expedia, travelocity и т.н. - обаждат се хората от щатите ли, не знам от къде, но се обаждат. И то се съобразяват с нормалните часове за часовия пояс на  България, не с щатското работно време.

Връзка към коментар

Duke имаше предвид Tripadvisor мисля, а не trip.bg, където има доста коментари за myhellas и въпросното търсене на сканирани копия на лични документи и кредитни карти от тях. Ако не ги предоставиш пък не ти правят резервацията или нещо такова. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Duke имаше предвид Tripadvisor мисля, а не trip.bg, 

е, сори

аз съм свикнал като видя "трип-а", да мисля за трип.бг, въпреки че ми се видя странно къде в трип може да се коментира :)

tripadvisor си е tripadvisor, не съм го срещал съкратен по този начин до сега.

Както и да е, и с myhellas не са ми искали никакви сканирани копия, така че горното е валидно и за тях.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

Да, става дума за трипадвайзър. И да, става дума за специфичен случай - купуване на билет през тази гръцка агенция с чужда кредитна карта. Мисля, че бях направил това важно уточнение още в началото...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.