Прескочи до съдържание

Сайт с по-ниски цени на самолетни билети

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано: (редактирано)

3. В случай на промяна, кой ме уведомява и с кого трябва да комуникирам новите условия - с агенцията или директно с Bulgaria Air?

Не ми се иска да завися от волята на гръцка агенция и вместо директно с call center-а на Bulgaria Air да се налага да комуникирам с някой на майната си...

При евентуална промяна на полета очаквай уведомление от гръцката агенция, като с тях ще комуникираш и новите условия. Ако решиш да направиш промяна по собствено желание (например да си смениш датата) пак ще трябва да комуникираш с тях, тъй като на практика те са ти продали билета. В такъв случай ще дължиш и допълнителна такса за промяна, която мисля че беше в размер на 30 евро.

Относно изискването за пращане на сканирани документи. Аз съм купувал поне 70-80 билета от тази агенция и никога не са ми искали да им пращам каквото и да е. С моята карта често съм взимал билети и на чужди лица, като аз въобще не съм бил сред пътниците, и пак не е имало проблем. Не вярвам да съм чак такъв късметлия. Предполагам, че искат допълнителни документи само ако нещо не им изглежда наред, но за съжаление няма как да знам какви са им критериите за това.

Факт е обаче, че никога не е имало проблем с който и да е билет и всичко е напълно коректно. Ако имам някакви въпроси пиша на съпорт имейла и винаги отговарят в рамките на деня. А честно казано дори и някога да се наложи да им пратя някакви допълнителни документи няма да имам никакви притеснения да го направя. Съвсем наскоро Austrian Airlines ме накараха да им пратя сканирани паспорт / кредитна карта, така че тази агенция определено не е някакво изключение с такова евентуално изискване.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Някой има ли идея какво се случва с този сайт, от известно време не работи?

От колко време не работи? Във фейсбук страницата им нито вопъл, ни стон, пускат си редовно снимки от Гърция, последната преди 4 часа даже...

Koй сайт ? При мен myhellas се отваря нормално.

Отваря се, ама я пробвай да потърсиш билет :)

Връзка към коментар

Странно, при мен не иска, всъщност отваря се, но като задам полетите и до там. Писали сме заедно с Георги, ами поне от месец някъде, не помня точно от кога.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар

За съжаление myhellas не бачка близо от месец. Или имат масивни технически проблеми (малко вероятно за такъв дълъг срок) или и те не са издържали на конкуренцията. Цените им бяха доста ниски и явно генерираните печалби не са били достатъчни.

Връзка към коментар

или и те не са издържали на конкуренцията. Цените им бяха доста ниски и явно генерираните печалби не са били достатъчни.

Да правим разлика между генерирани ПЕЧАЛБИ и генерирани ПРОДАЖБИ. Ако идеята е била агресивен маркетинг с цел завоюване на пазарен дял за кратък срок, с приходите от продажби с тези хубави (за нас !) отстъпки може да не са стигали за поддържане на разходите им. 

Кои са им конкуренция - Expedia?, Ebooker в различните държави?

Връзка към коментар

Точно това имах предвид. Че генерираните ниски печалби вероятно не са били достатъчни за да им покриват разходите.

А конкуренция са им на практика всички резервационни сайтове :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, всеки си избира какво и как да продава, включително и на загуба.

Сигурно такива "гъби" ще изникват и за в бъдеще, само да ги оберем навреме.

Ти Георги си добър в намирането на такива сайтове, ще продължаваме да разчитаме на теб. Мен тук хич ме няма, изобщо не ги съобразявам такива опции.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен също Trip.bg и Airtickets24 са ми искали сканирано копие на паспорт и карта от двете страни. Испанските Rumbo също поискаха сканирани копия. Не е обичайно, но съм купувала билети с доминиканска карта от световнонеизвестна местна банка. Предполагам, че репутацията на мястото е била причината. С българската ми карта не е имало подобни усложнения.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.