Прескочи до съдържание

Три часа и половина на летище Варшава.


ECC

Препоръчани мнения

На връщане от Копенхаген през юни летим през Варшава.имаме три часа и половина престой на летище Шопен в неделя по обед.

Някой има ли идея дали има време да видим нещо от Варшава?Никога не сме били в Полша.

Връзка към коментар

То че можеш да видиш можеш, но въпроса е точно колко. Като си оставиш подходящите буфери за излизане от летището и да си там малко по-рано преди полета, остават 2 часа за транспорт до центъра и обратно и малка разходка там. Принципно центъра не е далече от летището, и ако няма задръствания (вероятно в неделя по обяд няма) сигурно 1 час може да изкарате там, но аз лично си мисля, че няма да е много приятно като трябва да си гледаш часовника през 2 минути.

Връзка към коментар

Здравей,

 

Правил съм това упражнение.

 

Хващаш такси от летището и отиваш в Stare Miasto. Според мен може да придобиеш бегла представа за града - стария център (разрушен и построен наново), стадиона (поляците го мразят), небостъргачите, кметството.

 

Все пак виж в какъв ден ще си там - делничен ден или уикенд. Трафикът във Вършава е убийствен в делнични дни (не съм го преживявал лично, бях там в неделя).

Връзка към коментар

Хващаш бус 175 http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=2&q=175

Слизаш на спирка Университет - около 45 мин път. Дърпаш нагоре по Krakowskie Przedmiescie за 10-15 минути до Stare Miasto като щракаш учестено с фотото, лека обиколка на Stare Miasto по площада за 5 минути плюс още няколко фотоса. После обратно по Krakowskie Przedmiescie и си гепиш 175 за летището обратно. Идеално ще се впишеш за 2-2.30 часа, ако си прилично организиран. Аз бих го направил, ако ми е за първи път. По този маршрут като цяло ще видиш малкото оцеляло от стара Варшава както и новите им неща. Ще ти отнеме само 5 лева отиване и връщане, а това супер цена за турбо трип из столица в Европа ;)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За сега писах един мейл на една тур фирма да видя какво ще ми предложат.Имаха някаква стандартна цена за сити тур за пет човека 200 злоти-около 90лева.Ние сме шест и ако цената е подобна ще е добре.

Мисля,че това ще е по-добрият вариант,защото няма да губим време за пазарлъци или докато се ориентираме накъде,с какво...

Пък ако изтървем самолета,ще сме във Варшава,а не насред пустинята.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.