Прескочи до съдържание

Търся билети до Нова Зеландия


Препоръчани мнения

Здравейте, търся 2 билета за мен и приятелката ми до Нова Зеландия - Аукланд за началото на ноември 2014.
Плана е връщането да е към края на март 2015г, възможно и да е от други градове, примерно Уелингтън или Крайстчърч.

 

Досега това което съм видял като цени е около 2700лв на човек от София и около 2000лв от Истанбул с вече злополучните малайзийски авиолинии.

 

Искаме да пътуваме с колелата, което означава да имаме по 2 багажа за чекиране, дори и не знам в тези ограничения дали ще влезнем, не сме ги мерили, но общо взето по около 50кг на човек багаз за чекиране трябва да е.

Също така се чудих как седи въпроса е промяна на датата на връщането, защото все пак периода е доста дълъг и не ми се иска да се връзвам на 100% ако е възможно.

 

 

Не съм обмислял и варианта да си вземем само еднопосочни и от там да купуваме за обратно, но мисля, че ще излезне по-скъпо ако не е двупосочен билета, пък и пак трябва да купим за навръщане по-рано и датата ще си е фиксирана.

 

Връзка към коментар

Ще погледна по-подробно после, но на първо четене някои уточнения:

 

- Колелата и като цяло спортното оборудване обикновено си имат собствени условия в различните авиокомпании. Т.е., няма да взимате 50кг или 2 куфара, а ще си вземете 1 куфар и 1 колело :)

 

- Възможността за промяна на датата обикновено се отразява негативно на цената, но пак си зависи от конкретния случай колко точно негативно

 

- За еднопосочни забрави. Със сигурност е много по-скъпо.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Поразгледах и ще нахвърля малко мисли, но не и конкретно предложение... ще разбереш защо. 

 

- На първо време според мен не бързай. Рано е за купуване на ноемврийски билет, а текущите цени не са нищо особено. Поизчакай, може нещо да изпадне, я от катарците, я от някой друг. Като цяло не разчитай обаче цената да е ниска, повечето промоции имат максимална продължителност на престоя например месец. Но кой знае, може да изскочи нещо... 

 

- Според мен Истанбул ти е най-добрия вариант. От там можеш с едно прекачване да стигнеш до Нова Зеландия, докато всички полети от София изискват поне 2. Което може да е проблемно, примерно гледах билети с 14 часа изчакване в Осака, втори минават през Мелбърн/Сидни, където ще ти трябва транзитна визадруги пък се връщат първо към Западна Европа преди да заминат на изток... а Истанбул едно на ръка, че гарантирано ще свали цената на билета, но и целия полет става много по-удобен. Едно прекачване в Югоизточна Азия, никакви транзитни визи и си там. 

 

- След като си харесаш билета те съветвам да си общуваш директно с авиокомпанията какви са условията за колелата. Много от полетите в тоя район са смесени на 2 авиокомпании чрез кодшеър, примерно с Търкиш до Сингапур, от там със Сингапур до Нова Зеландия. И тогава става малко сложно кой точно е издателя на билета и чии условия се спазват. Просто като го харесаш действай директно с офиса на компанията, това е един от случаите, при които е добре да си спестиш посредниците.

 

- И така. Не давам конкретно предложение, защото има много променливи. Например чакането в Осака може и да е бонус, ако искате да видите Япония за половин ден. Билета разделен до Мелбърн и от там нататък към Нова Зеландия също може да е интересен. Пазара Австралия - Нова Зеландия е пренаситен със всякакви авиокомпании и цените може да са добри, а в Австралия също има какво да се види на 2 колела :) Но пък ще платиш втори път за колелото най-вероятно... без да ти знам предпочитанията ми е трудно да предложа конкретен вариант. И понеже много се отплеснах... абе почакай да видим какво ще излезе до Юни - Юли. Теди летя за 550 евро до Мелбърн, сигурен съм че колкото и да са неудобни допълнителните полети няма как да стане крайна цена 1350, каквато е в момента :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Георги,

благодаря за поясненията. Аз това което съм гледал като варианти за пътувания беше през Москва/Доха/Сингапур/Хонконг нещо такова, не съм гледал нито през западна Европа, нито през Япония/Австралия.

 

А това за връзка директно с авиокомпанията е добър съвет, но ако са различни с всичките ли да се свързвам?
Аз имам приятели дето са го правили този номер и ще ги разпитам тях, да видя за инфо, иначе колелото мисля разглобено и опаковано цялото с найлон, та не знам дали се брои като спортна екипировка, но наистина има време затова и ще го измислим. :)

Връзка към коментар

Относно билетите, не съм проверявал, но приятели които живеят в НЗ обикновено ползват Singapore Airlines до Истанбул, като билетите са в границите на 2100 - 2500 лева. Юни месец имат билети с Луфтханза до София (кофти часове с големи дупки) за около 2100 лв.

 

Относно велосипедите, те препоръчаха, ако нямате изключителни изисквания за велосипедите да приверите варианти за наемане/купуване на велосипеди. По принцип при кацане според района от който идвате, на летището пръскат подобна екипировка (палатки, колелета, туристически обукви и т.н.) с обезпаразитяващи препарати и бяха прецакали няколко палатки и щеки за ходене. Имат изключително стриктни регулации какво се внася (примерно икони, където гърбът на дървото е необработен са забранени и др.) така, че го имайте предвид.

А относно карането там, ноември месец е пролет и вали доста, а пътищата са тесни и доста хълмисто. Просто да го имате предвид при подготовката. Реално и двата острова са доста хълмисти и влажни.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

През Западна Европа имах предвид, че първата отсечка е натам. Иначе винаги има едно прекачване в Азия. Нещо от рода на София - Лондон - Хонконг - Окланд. Макар и автобуса до Истанбул да е малко неудобство, като цяло полет от типа на Истанбул - Хонконг - Окланд ще е доста по-изчистен и лесен, дори да се абстрахираме от евентуалното спестяване в цената. 

 

От тук само Qatar Airways до Мелбърн може да предложи нещо сравнимо като удобство в часовете, чакаме да ги видим дали ще се издънят пак на някоя промоция като случая с Теди и много други хора по-рано през годината :)

 

Ако са различни компаниите винаги има една, която издава билета. Просто пиши кой билет си си харесал и ще ти кажем с коя компания да се свържеш :) Ето този билет е примерно смесица между Austrian и Korean, но в случая компанията, която продава билета е Korean, защото нейните резервационни кодове седят в билета, та тях трябва да питаш ако го харесаш.

 

КЕ е кода на Korean, ако билета го продаваха австрийците щеше да пише OS

 

2014-04-11_11-39-55.png

 

Въпроса е, че условията на Korean може да са едни, когато всички полети са техни и други, когато има чужд полет в маршрута. Абе куца работа :) 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Георги,

мерси за полезното инфо, това с кодовете не го знаех. Аз си следя периодично и си гледам, но и на мен лимита ми е около или малко над 2000 на човек.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Ако все още гледаш - съвсем наскоро имаше промоция Франкфурт - Тайпе - Оукланд (с престой до 2 дни в Тайпе). най-ниското беше 1100 долара, прз есента. Излизаха в матрицата ако ограничиш търсенето до Китайскaтa авиолиния (CI+)

Ако не е обсъждано тук, мога да се поровя да я извадя.

Връзка към коментар

Ако все още гледаш - съвсем наскоро имаше промоция Франкфурт - Тайпе - Оукланд (с престой до 2 дни в Тайпе). най-ниското беше 1100 долара, прз есента. Излизаха в матрицата ако ограничиш търсенето до Китайскaтa авиолиния (CI+)

Ако не е обсъждано тук, мога да се поровя да я извадя.

Не не съм го видял това нещо.

Връзка към коментар

Оттук го видях http://travel-cheaper.de/china-airlines-special-fluege-nach-auckland-neuseeland-ab-869e-mit-stopover-in-taipeh-ab-877e, и го доразвих в http://matrix.itasoftware.com :

 
Макар да пише, че е било до 13 Юни.. виждам цени от 1272 долара в матрицата.. Няма да загубиш ако си поиграеш малко с датите в резервационнитe сайтове от статията.

Clipboard01.jpg

 

Обърни внимание на стопа за зареждане в Австралия. Трябва да се провери дали няма да искат бумащина ..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато е само технически стоп за зареждане, даже не се слиза от самолета. Но не знам как все пак е в Австралия.

Цената и самолетите са просто супер. Но времето... ти видя ли добре датите - от ноември до април.

5 - 6 месеца из НЗ, не знам, аз поне няма как да ги направя :)

 

Иначе почти се бях навил да го взимам като видях датата само на отиването. И отдавна имам покана за гостуване на един съученик, който е професор в Уелингтън.

Нищо, на следващото раздаване :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз изхождам от щатската практика - стоп не стоп - виза или обратно.

 

Датите той ги е обявил такива .. аз горе-долу ги натаманих. Може и до края на март.

 

Яд ме е, че не помня каква схема направих, та да ги смъкна до 1100.... Май разделих женените сегменти и ги разцепих на парчета .. преди 3 седмици беше..

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.