Прескочи до съдържание

Питане за съвети за пътуване до Шпицберген

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

имам предложение от туристическа агенция за екскурзия до Шпицберген за 8 дена през Осло, като 5 пълни дни са на острова.

Има включени круизчета до Esmarkbreen Glacier, Barentsburg и Pyramiden.

Просто времето ми се вижда малко, а цената доста неизгодна, та се чудих някой дали е ходил, гледал обсъждал тези дестинации и има приблизителна сметка колко излиза, ако човек си го организира сам.

Други варианти също са и Гренландия.

Моята цел е за снимане, та се търсят възможно най-интересни, живописни и не толкова комерсиални гледки.

Всякакви съвети и идеи са добре дошли.

Публикувано:

За транспорт идеята е полети от Осло. Летят и SAS - http://flysas.com и Norwegian - http://norwegian.no

Цените на билетите са абсолютно поносими като се купят по-рано и в невисокия сезон, по 50-60 евро на отсечка гледам с норвежците. До Осло варианти бол :)

На самия остров, ако се ходи лятото транспорта между забележителностите е с фериботи. Зимата е със сноумобили. Няма голям избор на фирмите, които предлагат услугите естествено :) Ти си ги отбелязал кои са забележителностите, за фотограф определено си заслужава. По силата на някакъв закон всички предмети след 40 и някоя година, които са просто захвърлени нямат право да се местят и пипат, така че буквално историята там е застинала. За изоставените руски градове и най-северните статуи на Ленин да не говорим :)

5 дни ще са достатъчно мисля, няма кой знае колко неща за гледане, освен изброените. А и не можеш да се отделяш много от цивилизацията така и така, макар че мисля че имаше вариант да се спи в някое от изоставените градчета. 

За спане има от къмпинг до Радисън. Къмпинга интересното е, че е напълно безплатен зимата, но не му работят душовете и т.н. За Радисъна има един ловък пиниз, с който може да излезе 80 евро на нощувка и си мисля, че е най-доброто, което може да се направи. Необходимо ти е само име или визитка на някой служител в Радисън, ако отидеш в софийския и вземеш визитката на мениджъра от входа не би трябвало да имаш проблеми. Ей тук съм го описал: http://magelanci.com/topic/70-carlsonradisson-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

Не е най-перфектното място за северното сияние между другото, прекалено навътре е в полярния кръг.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така или иначе аз си мислих за лятото за бели нощи, а иначе ако има обиколки с корабчета има и глетчъри и други интересни неща, но за 2 дена 400 евро ми се виждат много пари, може би за тази географка ширина е оправдано, но дали няма и по-евтини варианти, ще трябва май на място да разгледам офертите :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.