Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

преди 44 минути , Георги Матеев каза:

Хм, Иберия са странно дащни. Току-що неясно защо ми подариха гифт карта на стойност €200.

Screenshot_20260224_185242_Gmail.jpg.9410d7a10789d4259762a348030a7e5c.jpg

Проверих 2 пъти - не е скам. На друг случвало ли се е? Не се оплаквам, просто много изненадващо и безпричинно дойде.

Изглежда като обезщетение за закъснял полет Танжер-Мадрид на 1 май 2025. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , Бръмбар каза:

Изглежда като обезщетение за закъснял полет Танжер-Мадрид на 1 май 2025. 

Да, това ясно, само дето всичко си беше навреме и нямаше никакъв проблем... 🙂 А и защо изведнъж се сещат 9 месеца след полета - пълна мистерия.

Надушвам пореден бъг в системата на Иберия, но ще се възползвам 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 часа, Георги Матеев каза:

Да, това ясно, само дето всичко си беше навреме и нямаше никакъв проблем... 🙂 А и защо изведнъж се сещат 9 месеца след полета - пълна мистерия.

Надушвам пореден бъг в системата на Иберия, но ще се възползвам 🙂

Странно е тогава наистина, особено ако си го проверил два пъти и не е скам, понеже има белези на фишинг. Аз принципно съм много мнителна да получавам пари и компенсации, за неща които не са се случили или не съм искала, особено с такива неперсонализирани мейли (dear customer, вместо името) . А като влезеш директно на сайта на Иберия, не през линк от мейла в акаунта си на manage your bookings пак ли я има гифт картата? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Бръмбар каза:

Аз принципно съм много мнителна да получавам пари и компенсации, за неща които не са се случили или не съм искала, особено с такива неперсонализирани мейли (dear customer, вместо името) . 

И все пак, докато не си дадеш номера на картата, пари няма как да ти вземат. Даже се забавлявам с тези от ОЛХ, като почнат да ме скамят... 😉

Публикувано:

Tanjer също е изписано много странно "Tangiern" ако правилно разчитам, че е малко замазан скрийншота. Намирисва нещо 😄

И все пак - ако е само код, без никакъв линк няма никакъв проблем кода да се използва в системата на Iberia и да се види валиден ли е или не..

Публикувано:
преди 2 часа, jorocontrola каза:

И все пак, докато не си дадеш номера на картата, пари няма как да ти вземат. Даже се забавлявам с тези от ОЛХ, като почнат да ме скамят... 😉

Само не мога да им хвана схемата на тези от ОЛХ. Може би защото ги режа веднага и не съм ги изчаквал до край да видя какво искат. Чудя се дали не са от Еконт!

Публикувано:
преди 4 часа, Бръмбар каза:

Странно е тогава наистина, особено ако си го проверил два пъти и не е скам, понеже има белези на фишинг. Аз принципно съм много мнителна да получавам пари и компенсации, за неща които не са се случили или не съм искала, особено с такива неперсонализирани мейли (dear customer, вместо името) . А като влезеш директно на сайта на Иберия, не през линк от мейла в акаунта си на manage your bookings пак ли я има гифт картата? 

Аз също съм крайно мнителен за подаръци, а и това Dear Customer без име веднага ми се наби на очи. Мейлът обаче е пратен от официален адрес на Iberia и същевременно знаят точно на коя дата съм летял с тях и по какъв маршрут (т.е. това вече е персонална и конкретна информация). И не приканват да се кликва където и да е, а просто има данни на гифт карта и обяснения колко важен клиент съм им 🙂

Преди 1 час, Kosta Grudov каза:

Tanjer също е изписано много странно "Tangiern" ако правилно разчитам, че е малко замазан скрийншота. Намирисва нещо 😄

И все пак - ако е само код, без никакъв линк няма никакъв проблем кода да се използва в системата на Iberia и да се види валиден ли е или не..

Грешката в изписването на Tangier също ми направи впечатление, макар че по-долу е изписано още 1 път - вече правилно. Единственият линк е най-долу в дребния текст за Contact Us.

Току-що проверих гифт картата директно на https://www.iberia.com/gb/gift-card/ и излезна. Стойност €200, валидна до 31 декември и за еднократна употреба (т.е. изглежда сумата трябва да се изхаби накуп), важи за Wamos, Iberia Regional, Air Nostrum, Privilege, Iberia Express, Iberojet, Hi Fly, Iberia, Titan Airways. Явно е напълно истинска.

Оставам учуден, но им благодаря за подаръка и ще го похарча с кеф 🙂

П.С. Като върнах лентата май се сетих какво е станало и защо системата е отчела проблем тогава. Трябваше ми конкретната отсечка Танжер-Мадрид, която струваше неприличните €200. Съвсем случайно открих обаче, че ако купя Танжер-Мадрид-Маракеш на 1 билет с Iberia (да, шокиращо можех да летя вътрешен марокански маршрут с кратко 40-минутно прекачване в Мадрид) цената беше.... €70 - вероятно е било така за да се конкурират с директния Раян по същата линия. Купих този билет, разбира се, и просто прекратих пътуването си в Мадрид, който за мен беше крайна дестинация. Системата на Iberia обаче явно е отчела, че не съм успял да направя връзката за такова кратко време и съм изпуснал втория полет до Маракеш. И сега ме "компенсират" - случайно или не - точно с толкова, колкото струваше директния полет Танжер-Мадрид 🙂 Ами голямо браво от мен, така се задържат клиенти.

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

Когато летиш толкова много със сигурност изпадаш в ситуации с минимална вероятност да сполетят епизодичните пътници.В случая е добра , но няма начин понякога да няма и не чак толкова добри 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, jorocontrola каза:

В повечето случаи е така, но не винаги е толкова директно. Може кликването на линкове или комбинация от клавиши да доведе до инсталиране на malware на устройството, който може да е най-различен, вкл. да записва комбинация от натискани клавиши за да краде пароли и достъп до картови данни (keylogger), да създава скрит достъп до системата за хакери (backdoor) u  т.н. Но доста се отдалечихме от темата за иберийските промоции. Аз не съм специалист в областта на софтуера и сигурността и може и да не съм съвсем коректна в обясненията, само периодично минавам обучения по кибер сигурност, но те и атаките стават все по-изобретателни 😊

Публикувано:

Гледам едни билети на Иберия.

Въпроса ми е - тарифата Basic  е с описание - 

1 item max. 10 kg (56x40x25cm) and 1 personal accessory included, on flights operated by oneworld airlines. On board or in the hold, depending on the available space. For all other airlines, check with the flight operator.

Това означава ли че освен 1 item max. 10 kg (56x40x25cm)  може да носим раница ?

Или може би само някаква малка чантичка?

Публикувано:

ами да, това personal item е като малкия багаж на Уиз, нещо което седи под предната седалка.

• Благодаря 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Започват Мадрид -  Торонто с тясна машина.Далечните дестинации които обслужват с този модел самолет вече са 10 , сред които и Доминиканска Република , Пуерто Рико и Бразлилия:

Линк

FB_IMG_1781848081202.jpg

• Харесвам 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.