Прескочи до съдържание

Здравейте пътешественици :)

Препоръчани мнения

Здравейте и от мен :)

Казвам се Ангелина и съм на 24 години, научих скоро за сайта от една колежка в работата и от тогава много теми и пътеписи изчетох. 

В момента уча магистратура и работя като бизнес анализатор, но като всички тук много ми се пътува.. Досега съм била основно в Европа и някои части на азиатската част на Турция. 

Следващите ми дестинации ще бъдат Прага и Тоскана в края на юни месец, не се стърпях при тези изгодни билети на УизЕър, а пък и Тоскана ми е в топ списъка с местата, които искам да посетя. Прага от друга страна също ми е много желана дестинация и много изгодна от Милано, за разлика от София - така че реших с "един куршум - два заека" както се казва да направя.

Радвам се, че във сайта има толкова позитивно настроени хора, обичащи пътуванията. Ще ми бъде приятно да обменяме впечатления и съвети за различни теми :)

Редактирано от Ангелина
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Накъде е тръгнал тоя свят, леле...! Едно време колежките си говореха в работата за мъже и манджи, а сега... Е, поне пак е с М :)

Добре дошла, венсеремос! :) Тоскана, тосдамаджана... Всякак може! :)

Връзка към коментар

Елена имам чувството, че не ходи в Прага, само защото веднъж за винаги ще спре да се радва на чуждите истории от там и не е склонна на тая жертва!

Ангелина, добре дошла :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

"Ангел" означава вестител. Добре дошла!

Нашата икономика има нужда от много вестители, а не от самозванци, тунеядци, папконосители, клатик*рци и усвоители на европейски средства.

Всеки един роден политик, а по презумпция той е плиткочел, необразован илитерат, трябва да иде до Флоренция, за да види как работи политиката, а не да ми пищи като озлочестена мома вечер по телевизията. Не случайно бившият кмет на Флоренция в момента е премиер на Италия (горко му на младежа!).

Всеки един бизнес анализатор трябва да посети Тоскана, за да види как работят парите и какво са постигнали те.

А пътешественикът има приятната задача да избира измежду "тосканските китове" Флоренция, Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно, и колко много още, и да ги съчетае с по-малките по площ, но интимно-великолепни Арецо, Ангиари, Монтерки, Сан Сеполкро, Капрезе...

Италия е регионална държава и мисля, че е много добра идея да спреш вниманието си на Тоскана, като, разбира се, си пазиш джобовете. Флоренция - европейска столица на джебчиите... :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря на всички за топлото посрещане.С удоволствие ще споделя впечатления от пътуванията. Тоскана ми е мечта от много време, ако има някой пътувал с автобуси и влакове из градчетата ще се радвам да сподели опит, тъй като ще съм сама и вариант за обиколка с кола не ме устройва.

Връзка към коментар

Здравей и добре дошла и от мен.

Наскоро пътувах из Италия и бях и тук-таме из Тоскана. Ако избереш като основно място Флоренция би могла от там да правиш еднодневни преходи до други интересни места из Тоскана. В дясно от централната жп гара е автобусната гара и от там можеш да намериш автобуси, пътуващи до отделните градчета из Тоскана. Има автобуси до различни точки.

До Сиена пътувах с автобус. Пътят е около 1.20 минути, зависи от трафика. Общо взето има автобуси през целия ден, през около 30 мин., така че остава да си избереш удобно време. До Пиза има удобни влакове и доколкото знам пак е около час път. 

Връзка към коментар

Здравей и добре дошла и от мен.

Наскоро пътувах из Италия и бях и тук-таме из Тоскана. Ако избереш като основно място Флоренция би могла от там да правиш еднодневни преходи до други интересни места из Тоскана. В дясно от централната жп гара е автобусната гара и от там можеш да намериш автобуси, пътуващи до отделните градчета из Тоскана. Има автобуси до различни точки.

До Сиена пътувах с автобус. Пътят е около 1.20 минути, зависи от трафика. Общо взето има автобуси през целия ден, през около 30 мин., така че остава да си избереш удобно време. До Пиза има удобни влакове и доколкото знам пак е около час път. 

Благодаря за препоръките :) За сега съм се спряла на варианта за влак от Милано до Пиза (излиза най-изгодно), ще съчетая обиколката на региона и с малко couchsurfing, та може би няма да се установя на едно място, но пък мисля, че във всеки случай ще бъде интересно изживяване. 

Връзка към коментар

Благодаря за препоръките :) За сега съм се спряла на варианта за влак от Милано до Пиза (излиза най-изгодно), ще съчетая обиколката на региона и с малко couchsurfing, та може би няма да се установя на едно място, но пък мисля, че във всеки случай ще бъде интересно изживяване. 

Пожелавам ти едно вълнуващо пътешествие. Със сигурност ще направиш най-добрия план за теб.

Подобно на теб и аз пристигнах в Тоскана от Милано с влак, но избрах Флоренция, като главен град на региона. Предпочетох да отседна на едно място, за да не губя време при пренасянето от място на място, но през деня обикалях различни градчета. Много държах да отседна в близост до града, но да е в автентична вила сред маслинови горички и ползвайки couchsurfing успях да го постигна.

И за да те стимулирам още повече за пътешествието, гледка от стаята ми:

Истинската "зимна" Тоскана

post-514-0-44620300-1397766350_thumb.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ех красота, покрай такива снимки като твоята mililia съвсем забравих за Прага, само за Италия правя планове засега.

А въпросната колежка, която ме светна за форума май се подвизава тук под ника Пожето, да си признава бързо, да не се крие :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

А въпросната колежка, която ме светна за форума май се подвизава тук под ника Пожето, да си признава бързо, да не се крие :)

Признавам си без бой! :D

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.