Прескочи до съдържание

Чекиране през мобилно приложение?

Препоръчани мнения

Конкретно ме интересува за Austrian Airlines, но не пречи да се образовам и за други компании. :)

1. Някакви особености?

2. Къде получавам бордната карта?

3. Има ли нужда да я разпечатвам?

4. Има ли допълнителна такса?

Сега се сещам за тези въпроси...

ПП Извинявам се, ако има подобна тема.

Връзка към коментар

1. Няма, почти същото като нормалния онлайн чекин :)

2. Може да я получиш като атачмънт, който да свалиш. Може да е пдф изпратен на имейла ти, може да е на MMS, може и въобще да не я получиш, твой си избор. 

3. Не, няма нужда. Дори може да отидеш на гейта с мобилния си телефон и там на място да сканират кода от екрана. Не знам дали работи от летище София това де, май не. 

4. Няма допълнителна такса при всякакъв чекин с Austrian.

Просто си направи мобилния чекин, избери си място, а ако искаш на самото летище си вземи хартиените бордни карти :)

Връзка към коментар

...

Просто си направи мобилния чекин, избери си място, а ако искаш на самото летище си вземи хартиените бордни карти :)

Благодаря!

От къде си взимам картите?

Връзка към коментар

Благодаря!

От къде си взимам картите?

от гишето на летището, от автомати, ако има такива... общо взето каквато е нормалната процедура. С допълнителната опция, че можеш и просто да представиш баркода директно с телефона, но пак, дано някой каже дали това е възможно на софийското летище. 

Връзка към коментар

Георги, благодаря! 

Имам още време да се  почудя дали да пробвам мобилен начин или стандартен.

Честно казано, самото чудене е най-големия проблем, че го мислиш и се тормозиш :)

Действай с мобилния чекин, колкото да си избереш подходящо място, после отиди на гишето да си получиш бордната карта и така. 

Връзка към коментар

E то е направено да работи :-) Ако има проблем ще е бъг. А си мисля, че ако няма да работи на дадено летище ще си каже, напр. за Бразилия си казва да вземеш бордна карта. Иначе то си показва бордната карта на екрана с баркод, който се сканира. Но точно на Austrian не съм го ползвал.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

След като мина пътуването ми, искам да кажа, че исках да вляза в час с новото, но ... от София не се предлага услугата. :)

На връщане от Виена е възможно, като има избор как да си получиш бордната карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Винаги когато е възможно си правете онлайн чекин. Мобилен или хартиен, така ще си спестите нерви и време. Факт е, че авиокомпаниите правят стандартен овърбук на местата. Не ви го пожелавам, много е неприятно да не те качат на самолета, защото не си се чекирал предварително.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Винаги когато е възможно си правете онлайн чекин. Мобилен или хартиен, така ще си спестите нерви и време. Факт е, че авиокомпаниите правят стандартен овърбук на местата. Не ви го пожелавам, много е неприятно да не те качат на самолета, защото не си се чекирал предварително.

То това не е сигурно. В понеделника като пътувах една жена беше минала чекирането на гише и взела бордната си карта. В последствие дойде една група и каза, че част от тях не е успяла да се чекира, защото нямало места. После дойде и тази част от групата като каза, че са им намерили места. При качването на борда на първата жена излезе дублирано място. При проверката се оказа, че въпреки че преди това е била чекирана са я изтрили от системата и са вкарали друг човек на нейното място. такова поне беше обяснението. Накрая проблемът бе лесно разрешен- пратиха жената в бизнес класа.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.