Прескочи до съдържание

София - Амстердам, 158 евро с България Ер

Препоръчани мнения

Темата е позамряла и за да не пускам нова просто ще сложа тук  друга новина от автора на темата :

София - Амстердам на цена 158 Е - двупосочно с България ЕР

Всеки ден - сутрин
Понеделник, сряда, петък - и следобедни полети

post-140-0-95474500-1398186028_thumb.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз мисля , че цената е добра за директен полет до Амстердам с редовна авиокомпания особено ако гониш някоя евтина връзка каквито дал Господ оттам.

Имам само три полета с тях , но пък без никакви забележки.

При еднаква цена с Wizz винаги бих и предпочел BG Air откъм обслужване , чистота и отношение към клиента. С Wizz винаги съм летял единствено заради цената.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Цената със сигурност е добра, въпреки че не е новост, а я има от няколко месеца. От времето на Малев не са падали толкова цените до Амстердам

Връзка към коментар

Аз два пъти съм летял София - Амстердам, и един път София - Брюксел с FB за по 120 евро като имаше преди 3 години някаква промоция за Брюксел и Амстердам от по 120 Е. Като за услугата им онази цена горе-долу биваше. Но още тогава имаше големи закъснения без обяснение.

Сега обаче с това разклатено и мъгляво разписание, което не се знае дали изобщо ще бъде спазено, и обявения полет ще бъде изпълнен, предпочитам да летя с Wizz, въпреки че и на тях не съм им кой знае колко голям фен. В един момент за мен се оказа, че нискотарифните са по-сигурни от нещото наречено "национален" превозвач.

Връзка към коментар

Аз какво да кажа за Air Berlin ,  като полета ми закъсня с три часа в първите два от които не получихме и грам обяснение и накрая им се откъсна по една малк аминерална вода и сникърс за "вечеря" ... пристигнахме по никое време и ми провалиха плановете за вечерта в Берлин.

Да летя ли повече с тях или не ?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

wilks , те щото Wizz не спряха изненадващо Будапеща и Киев , или нямат закъснение по 4-5 , та и повече часа ?

Особено от Италия всяка година има по няколко кошмарни закъснения.

По две от тия точки съм потърпевш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Отдавна не съм проверявал , но колко излиза най-евтиния вариант София-Айндховен (+ трансфер до Амстердам с Wizz ) с включен багаж  ?

Ако цената е над 80-90 евро за мен в никакъв случай не би оправдала неудобството спрямо директен полет.

Ако пътувам само до Амстердам ще се навия , но ако гоня някакъв дълъг полет през Схипхол ще заложа на BG Air.

Ееех имаше време когато се стигаше до Схипхол и за 4 евро  ... със SkyEurope  :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

40-50 евро в двете посоки е Айндховен - Амстердам. (Схипхол - Амстердам мисля, че е 10 евро в двете посоки). Ако търсиш Амстердам, ако търсиш куфар, нищо не може да бие тази цена. Освен това в много дни България Ер имат и сутрешен и вечерен полет до там, което прави нещата несравнимо по-удобни от Айндховен. Полета от Айндховен освен това в лятото разписание е супер рано, което предполага тръгване от Амстердам с влака около 5 часа сутринта...

Абе с две думи, ако целта е само Амстердам не мисля, че Уиз е алтернатива при билет 150 евро от Бг Ер. Ако целта е южна Холандия, тогава вече е по-равносилно. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Значи стигаме до извода , че цената е добра . Това което налива малко катран в кацата е наистина несигурната обстановка около националния превозвач , но при идеални условия офертата е съвсем конкурентна.

И на мен 158 евро за този полет ми се виждат множко при положение , че за 550 някой хора пътуват до Австралия , а други с пари за едно излизане в амстердамска кръчма джиткат до Америка ама такива са реалностите ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

wilks , те щото Wizz не спряха изненадващо Будапеща и Киев , или нямат закъснение по 4-5 , та и повече часа ?

Тук не разбрах защо се обръщаш към мен, пишейки за Wizz. Както се вижда, ясно съм уточнил, че и на тях, и политиката им не съм особен фен напоследък. Тук има хора, които летят с виолетовите при всеки удобен случай или нова дестинация. Аз ги ползвам само 2 пъти в годината. И то не всяка година :)

Все пак дори и тях предпочитам пред ФБ. А скоро може на всички ни да се наложи да го правим...което не виждам как ще подобри положението ни.

Аз мисля , че цената е добра за директен полет до Амстердам с редовна авиокомпания особено ако гониш някоя евтина връзка каквито дал Господ оттам.

А аз точно ако гоня евтина връзка, не бих се доверил на ФБ. Точно поради причината, която съм посочил в предното мнение - неспазването на разписанието. И ако отменят полета какво следва. Ни автобус помага, нито има друга алтернатива за директен полет от София до Амстердам. Аз лично предпочитам с прекачване в Берлин с easy. Но тук екстрата с включения багаж мен така или иначе не ме касае, защото не я ползвам. За други това може би ще изиграе решаваща роля в избора.

Да летя ли повече с тях или не ?

В резултат на досегашния ми опит, и отношение към изпълнение на поетите двустранни задължения, каквито всъщност са покупката на билети, аз лично гледам да ги избягвам. Поне докато не си променят начина на ръководене и изпълнение на основната дейност. Въпреки че като монополисти понякога нямам друг избор по определени дестинации. Разбира се, ти може да имаш противоположно мнение. Аз казвам само моето.

Мисля, че вече се досажда с плюенето по България Еър . Еми  извинявайте ама за 158 евро няма как да се стигне до Амстердам . 

Митко, съжалявам че съм ти досаден с това, което съм писал, но след няколкото опита да им обърна внимание с молби и препоръки в писмен вид, останали без отговор, не ми остава друго. Държа да уточня, че тук не става въпрос за плюене, или обиждане "за спорта", а за посочване на реални факти. Ако смяташ, че си измислям, мога да ти пратя мейлите, с които вече 3 (за единия), и 4 (за другия полет), ми променят разписанието.

Както и датите с часовете на минали полети с ФБ, с които съм имал над 2 часа закъснение, без да предоставят нито ваучери поне за вода, нито информация за причините. Не знам дали ще можеш да ги провериш за толкова години назад, но може да пробваш. Оставят те да висиш и чакаш като теле сещаш се какво. Ако това трябва да се толерира, и се счита за нормално отношение, ще се съглася. Но засега не виждам основателна причина да спра "да досаждам". След като претендират за национален превозвач, следва да имат поведение и отношение към клиентите си като такива.

П.П. Все още чакам някой да даде отзиви за кълцаната наденица, широко рекламирана като поредния продукт, който ще изкачи авиокомпанията до нивата на най-добрите световни авиопревозвачи :D

Връзка към коментар

Изборът на синьо и оранжево има доста логично обяснение...  Има доста литература изписана относно избора на цветове, контраст между фон и текст,... Във всеки color selector, който използва HSV encoding, ясно се вижда защо синьото и оранжевото са добър избор.

Отделна тема е дали и до каква степен картинката на stenk е запазила качеството на оригиналното изображение  :)

Връзка към коментар

забрави ли  - тревизо, варна и измир :lol:. Честичко правя критични прекачвания на Бергамо, но не е имало закъснения, а дори предварения с  по  20 минути. :)  Имаше един полет дето от много мъгла кацнаха на Малпенсата :biggrin: , достатъчно за объркване на всичко.

ТИМ пак си търсят роби, които да работят на граждански договори, да не си получават редовно заплатите и най-много 6 месеца работа. :rofl:http://www.air.bg/bg/careers

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Значи стигаме до извода , че цената е добра . Това което налива малко катран в кацата е наистина несигурната обстановка около националния превозвач , но при идеални условия офертата е съвсем конкурентна.

И на мен 158 евро за този полет ми се виждат множко при положение , че за 550 някой хора пътуват до Австралия , а други с пари за едно излизане в амстердамска кръчма джиткат до Америка ама такива са реалностите ;)

Между другото - австрийците, луфти и напоследък сърбите гравитират около тая цена, но са с 20-30 евро отгоре. Но там пък ги има прекачванията, не е директен полета. Пак е конкурентно до Амстердам. Просто влака и шътъла са скъпи в Холандия, а пък дистанцията Айндховен - Амстердам, колкото и да е малка държавата си минава почти през половината територия и си отнема време. 

Аз наистина много рядко летя с Бг Ер до там, но аз имам безплатен влак, като цяло не ми трябва куфар, не ми е Амстердам крайната точка, и това е което накланя рязко нещата в полза на Уиз, въпреки неудобните за мен летни часове. Но мисля, че за средностатистическия турист цена от 160 евро в летния сезон директно до Схипхол е супер. 

Връзка към коментар

Всеки си се оплаква, от което е потърпевш!

Сега си гледам статистиката, имам 9 полета с България Ер и 7 с Уиз.

Резултатът:

България Ер 1 отменен от 9.

Уиз 2 отменени и един закъснял 8 часа от 7 общо.

Какво да ми е мнението?

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Резултатът:

Какво да ми е мнението?

Аз отдавна спрях да се опитвам да вкарвам някаква логика в подобни изцяло безсмислени спорове. Самият факт, че постоянно се сравнява стандартна с нискотарифна компания е достатъчен, за да ме откаже всякакви опити за рационален диалог по темата. Явно съм демоде и за мен все още има значение с какъв тип авиокомпания летя...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Резултатът:

Какво да ми е мнението?

Мнението ти да е, че статистическите ти данни са прекалено малко за категоричен извод :) И че си голям карък, щото аз нямам толкова отменени полети от много повече и с двете компании :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предполагам аз съм най-големият карък , защото почти не се сещам за полет с Wizz излетял навреме :)

Минимум 20-25 мин. закъснение , като първият ми полет до Рим началото на 2007 закъсня с 3 часа. Следващото най-голямо беше 4-ри часа към Лондон и още помня как изгоряхме с едни 76 паунда за влака там ...

Неведнъж съм срещал абсолютно непрофесионално отношение от екипажа , като да се хилят и закачат като в 8-ми клас , за хигиената е смешно дори да говорим.

Както казах те са ми в листата единствено и пак единствено заради цената. При равни други условия никога не биха ми били първи избор.

Като споменах връзките през Амстердам имах предвид някой далечен полет. За мен е немислимо да пътувам към Азия за 3-4 седмици с ръчен багаж ...  :)

Ето , че при Air Berlin имам една греда от един полет. Не мога  разбира се да си правя генерални изводи , но както се казва в добрия стар  английски виц "Намерихме лъжичката , но лошото чуство остана"  :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От 8 полета с катарците имам три с по два часа закъснение...

Въпрос на късмет явно. :)

Абсолютно - при мен от 11 на катарците всички до един на време. 

За това и не трябва да прекаляваме със заклинанията против този или онзи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От 8 полета с катарците имам три с по два часа закъснение...

Въпрос на късмет явно. :)

Верно ще да е до въпрос на късмет. С Wizz, аз имам към 40 полета (отсечки), като 2/3 от тях са направени до края на 2010 г. и най-голямото закъснение с тях ми е било 10-20 мин. забавяне на летището преди излитане, които след това така или иначе се наваксват по време на полета.

С ФБ са ми общо сигурно 2 пъти по-малко, но с 3 закъснения от над два часа. За сегашните промени на часовете на предстоящите полети вече даже не ми се говори и коментира. Иначе и с австрийците съм имал закъснения (малки), с други май не. С Ryan съм цепил секундата.

Въпрос на късмет, както каза Тони. :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Всъщност "законът на големите числа" казва, че при достатъчно голям набор от повторения ще стигнете до (почти) точната честота на "случване" на дадено събитие :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.