Георги Матеев Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 (редактирано) От 2 дни ровя за хотел / хостел в Ню Йорк и не мога да намеря почти нищо за под 200-250 лева на нощ. То бива бива висок стандарт, ама чак пък толкова Гледах също в airbnb, но и там не излизат кой знае какви оферти. Някой да има идея откъде може да се намери по-икономично настаняване в Ню Йорк? По принцип имам само 2 изисквания - стаята да има собствен санитарен възел, както и да е близко до метро станция. Става въпрос за периода от 27 Ноември до 01 Декември (4 нощувки). Редактирано 27 април, 2014 от Георги Матеев
Георги Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 Ами не е лесна работата Но ако търсиш Манхатън ще са такива цените. Хитрия начин за спестяване там е да се пласираш в околните квартали/градчета. Jersey е фаворит в това отношение, има удобен транспорт с PATH, има и автобуси, които обаче предполагам в пиковите часове няма да са много ок. Ето това го бях споменал в съседната тема, не съм спал там, но по начало с този бюджет няма голям избор: http://www.booking.com/hotel/us/best-western-robert-treat.en-gb.html?aid=368032 От другата страна пък е Queens. При първото си ходене спах много дълбоко в Queens, но и много евтино... но 1 час с метрото, всеки ден отиване и връщане + разходки, уморително е и не препоръчвам. Ето това май в момента е на добра промоция, 40 минути от Рокфелер Център ми го дава: http://www.booking.com/hotel/us/the-parc.en-gb.html?aid=368032 Имай предвид, че там разстоянията не са малки и където и да си ще ползваш метро. Джърси е по-удобно за Даунтаун, където е Статуята на свободата, Уолстрийт, World Trade Center, Brooklyn Bridge. Queens е по-удобно за Midtown - Rockfeller Center, Empire State Building, Central Park, Times Square. За Airbnb мога да те свържа с моя хост, половин българин е и е много свеж. Със сигурност цените бяха доста под тези, но си беше доста път. Каза, че е направил нов апартамент в Бруклин, но и там е далечко... 3
alex0001 Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 И аз гледам място за нощуване в NY и на мен ми се струват скъпи.Една приятелка американка ми каза да гледам в groupon.Аз си направих регистрация и наистина има доста големи намаления, ама още не знам дали мога да си запазя хотел от България и т.н. 1
Георги Матеев Публикувано: 27 април, 2014 Автор Публикувано: 27 април, 2014 Метрото е ясно... Иначе този хотел в Queens изглежда супер добре и цената е ОК, обаче наистина идва доста далечко. Upper West Side в Манхатън (на 2 минути пеша от Central Park) е сравнително близо до повечето забележителности, нали? Май открих нещо поносимо в този район.
Георги Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 Метрото е ясно... Иначе този хотел в Queens изглежда супер добре и цената е ОК, обаче наистина идва доста далечко. Upper West Side в Манхатън (на 2 минути пеша от Central Park) е сравнително близо до повечето забележителности, нали? Май открих нещо поносимо в този район. Да, ОК е като локация, имаше един хостел там, но не знам дали предлагаше индивидуални стаи. Трябва само да се види колко Upper е, че района преминава в Харлем, който въпреки че не е като едно време все още си има зони, които трябва да се избягват вероятно
Георги Матеев Публикувано: 27 април, 2014 Автор Публикувано: 27 април, 2014 Почти към най-горната (крайна) част на Central Park се пада, от лявата му страна. Харлем не е много далече оттам. Кофти ли звучи района?
Kyuubi Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 The Jane в Meatpackers District е най-доброто, което намерих. Сто долара, няма собствена баня, малки стаи като каюти, но перфектна чисота, интернет и разположение. Моята любима част на Манхатън - до гринуидж вилидж и уест вилидж - много уюутни кафенца и барове, метрото не е мно далече, аз често и пеша си трамбовах. Точно до Хъдсън и е исторически хотел - в него са били настанени оцелелите от Титаник. Освен това дават и колела, мисля безплатно. Аз бих спал там всеки път, много е добро за тая цена 1
Георги Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Почти към най-горната (крайна) част на Central Park се пада, от лявата му страна. Харлем не е много далече оттам. Кофти ли звучи района? Аз спах много по-навътре в Харлем и нямаше проблем и не изглеждаше да има. Но имаше някакъв университет наоколо, постоянно млади хора и полиция. Нямам представа дали твоя район е същия, прочети ревюта за хотела, те ще си кажат. Макар че ги гледай с една идея по-скептично, че за много хора почти всяка улица, по която няма постоянен трафик и всеки чернокож ги кара да си мислят, че са в средището на Bloods и Crips Бих обърнал внимание на предложението на Kyuubi също, на мен Грийнуич също ми остана в главата, макар и да прекарах само половин следобяд там. И е на удобно място между Midtown и Downtown. 1
Георги Матеев Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 (редактирано) The Jane в Meatpackers District е най-доброто, което намерих. Сто долара Не изглежда никак лошо, но вероятно са си вдигнали цените, или конкретно за края на ноември са по-високи. Бърз преглед в booking.com показа за 4 нощувки крайна цена 980 лв. (с всички такси) за най-евтината възможна стая. Иначе аз в крайна сметка май се спрях на този хотел: http://www.morningsideinn-ny.com/ Локацията му в Upper West Side Манхатън е напълно приемлива, на 300 метра има метро станция, в района са налични доста супермаркети и заведения, а ревютата са по-скоро ОК. В момента budgetplaces.com дават крайна цена $105 на вечер за супериорна двойна стая (с отделен санитарен възел, Wi-Fi, климатик, хладилник и т.н.). Между другото за първи път попадам на http://www.budgetplaces.com и съм приятно изненадан от цените им. Доколкото виждам сайтът е базиран в Барселона, има и българска версия. Редактирано 28 април, 2014 от Георги Матеев 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега