Iva_a Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 Привет, пътешественици! Имам нужда от помощ. Очертава се пътуване до Атина края на май-началото на юни месец. Била съм в Гърция милион пъти и никога не стигнах до Атина. Имаме на разположение 10-12 дена, с дете на 3,5 години сме. Обиколката из Атина е ясна, горе-долу. Основният въпрос е с какво да комбинираме. Ще ми се поне до 2 острова да стигнем. Днес се избистри идеята и датите и започвам ровенето. Четох мненията за Пелопонез, може да отидем. Още не съм наясно с разстоянията. Дайте, моля, предложения за места близо до Атина и кои острови са за предпочитане.
lesy Публикувано: 27 април, 2014 Публикувано: 27 април, 2014 На Пелопонес -Нафплио /Nafplio/,Микена, Епидавъра и дори Коринтския канал. Обаче аз бих поела към Цикладите щом разполагам с време. 1
Iva_a Публикувано: 27 април, 2014 Автор Публикувано: 27 април, 2014 На Пелопонес -Нафплио /Nafplio/,Микена, Епидавъра и дори Коринтския канал. Обаче аз бих поела към Цикладите щом разполагам с време. И на мен такива пъклени мисли ми се въртят. Ще трябва да видя разстояния и фериботи. А за Атина колко време ще ни е достатъчно?
Георги Матеев Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 А за Атина колко време ще ни е достатъчно? Според мен 2 дни преспокойно ще ти стигнат в Атина, макар че ако сгъстиш програмата може и за 1 ден да разгледаш всичко по-интересно там. 3
Тони Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 И според мен не повече от два. От там може направо по островите с местните авиокомпании. Имат много приемливи цени. Само си избери острови.
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 И според мен не повече от два. От там може направо по островите с местните авиокомпании. Имат много приемливи цени. Само си избери острови. Аха, това сега е трудният въпрос. Кои острови? И да е красиво, и интересно. Дните стават малко повече, 13, така че има достатъчно време. Трябва ли ни кола по островите?
mililia Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Ако имате 13 дни за обиколка идете на Цикладите. Взимате ферибот до Миконос и оставате там за 2-3 дена. Има хубави плажове, но пък е много скъпо. После отново с ферибот и на Сирос. Столицата му е страхотна, въпреки, че е административен център. Има какво да се види. може да останете също 2 дена. После се прехвърляте на Наксос или Пирос. Не помня кой беше първи по пътя. Аз съм била на Пирос. Там разглеждате за един днен столицата и после наемате автомобил за плаж 1-2 дена. И накрая черешката на тортата Санторини. Плажовете там не са нищо особено- има с бял, черен и червен пясък. но пък има какво да ес види и в Оя, Имеровигли, Фира, Пиргос и още доста малки градчета. после със самолет до Атина или там където искате. По островчетата можете срещу 20 евро на ден да наемете автомобил или АТВ. На място ще преценявате. 1
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 Ако имате 13 дни за обиколка идете на Цикладите. Взимате ферибот до Миконос и оставате там за 2-3 дена. Има хубави плажове, но пък е много скъпо. После отново с ферибот и на Сирос. Столицата му е страхотна, въпреки, че е административен център. Има какво да се види. може да останете също 2 дена. После се прехвърляте на Наксос или Пирос. Не помня кой беше първи по пътя. Аз съм била на Пирос. Там разглеждате за един днен столицата и после наемате автомобил за плаж 1-2 дена. И накрая черешката на тортата Санторини. Плажовете там не са нищо особено- има с бял, черен и червен пясък. но пък има какво да ес види и в Оя, Имеровигли, Фира, Пиргос и още доста малки градчета. после със самолет до Атина или там където искате. По островчетата можете срещу 20 евро на ден да наемете автомобил или АТВ. На място ще преценявате. Благодаря ти. Мъжът има колебания относно Миконос, не сме постигнали разбирателство още. Сирос, Пирос и Санторини са вече в програмата.
mililia Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Благодаря ти. Мъжът има колебания относно Миконос, не сме постигнали разбирателство още. Сирос, Пирос и Санторини са вече в програмата. Ами сигурно, славата му е на гейски остров. Между другото там съм виждала най-красивите мъже. Ако славата на острова не е такава никой не би се осъмнил какви са. Поведението им си е много точно. Там може да отидете само за една нощувка. Достатъчно е да се разгледа столицата. Но пък плажовете там според мен са най-добри - не тези пред хотелите, а Парадайз и Супер Парадайз - до тях се стига с лодка. Ама знам ли ти живееш на място с хубави плажове, та може и да не наблягаш на тях. По дълъг престой там не си заслужава с оглед на цените, супер високи. 1
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 Ами сигурно, славата му е на гейски остров. Между другото там съм виждала най-красивите мъже. Ако славата на острова не е такава никой не би се осъмнил какви са. Поведението им си е много точно. Там може да отидете само за една нощувка. Достатъчно е да се разгледа столицата. Но пък плажовете там според мен са най-добри - не тези пред хотелите, а Парадайз и Супер Парадайз - до тях се стига с лодка. Ама знам ли ти живееш на място с хубави плажове, та може и да не наблягаш на тях. По дълъг престой там не си заслужава с оглед на цените, супер високи. Да, може така да направим, с една нощувка. Дали втората половина на май е подходящо време за там? Зная, че става много горещо лятото.
Двуцветко Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Какво търсиш? Плажове, романтика, архитектура, природа, тълпи, уединение? Или от всичко по малко ? Миконос, Наксос, Парос (под Пирос може би имаш предвид Парос?), Иос, Санторини е добър маршрут, за да се види цялата прелест на Цикладите за първи път за по 2-3 дни на всеки остров. На едни ферибоотни потоци/линии са. Ако искаш да задълбаеш има и малки Циклади и т.н. Бих тръгнал от Миконос от горе и слязъл през споменатите до Санторини и от там обратно до Атина. За Миконос по-добрия/краткия/евтин вариант за фери е от Рафина, връщане от Санторини - до Пирея. 1
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 Какво търсиш? Плажове, романтика, архитектура, природа, тълпи, уединение? Или от всичко по малко ? Миконос, Наксос, Парос (под Пирос може би имаш предвид Парос?), Иос, Санторини е добър маршрут, за да се види цялата прелест на Цикладите за първи път за по 2-3 дни на всеки остров. На едни ферибоотни потоци/линии са. Ако искаш да задълбаеш има и малки Циклади и т.н. Бих тръгнал от Миконос от горе и слязъл през споменатите до Санторини и от там обратно до Атина. За Миконос по-добрия/краткия/евтин вариант за фери е от Рафина, връщане от Санторини - до Пирея. Да, от всичко по малко. само тълпите да са по-малко, ако е възможно . Тъкмо се чудех как да преживея тия 6 часа от Пирея до Миконос с ферито.
mililia Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Дали втората половина на май е подходящо време за там? Зная, че става много горещо лятото. То тази година времето не е нормално. Аз там съм ходила втората половина на септември, беше извън сезона и нямаше много туристи. През втората половина на май времето трябва да бъде приятно топло. Вероятно ще подухва вятър така, че едва ли ще е задух. Съмнявам се обаче, че морето ще е топло и ще става за къпане. По скоро в басеините на хотелите. 1
Petkan Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 (редактирано) Аха, това сега е трудният въпрос. Кои острови? И да е красиво, и интересно. Дните стават малко повече, 13, така че има достатъчно време. Трябва ли ни кола по островите? Нали си ми приятелка, ще помагам Знам, че обичаш зеленината. Давай към Северните Споради - Скиатос, Скопелос, Алонисос . Почти всичко останало е камънак и маслини...., което пък не пречи морето да е прекрасно де. Кола ще ви трябва, защото при всички положения ще искате да обикаляте. Рент а кар-а в Гърция не е скъп. Редактирано 28 април, 2014 от Petkan 2
Lindt Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 Нали си ми приятелка, ще помагам Знам, че обичаш зеленината. Давай към Северните Споради - Скиатос, Скопелос, Алонисос . Почти всичко останало е камънак и маслини...., което пък не пречи морето да е прекрасно де. Кола ще ви трябва, защото при всички положения ще искате да обикаляте. Рент а кар-а в Гърция не е скъп. Крит в края на май-юни няма да е толкова изсъхнал. Или поне бугенвилии ще има в изобилие. Но идеята ти е добра.
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 Нали си ми приятелка, ще помагам Знам, че обичаш зеленината. Давай към Северните Споради - Скиатос, Скопелос, Алонисос . Почти всичко останало е камънак и маслини...., което пък не пречи морето да е прекрасно де. Кола ще ви трябва, защото при всички положения ще искате да обикаляте. Рент а кар-а в Гърция не е скъп. Приятелю, ти съвсем ме обърка Ми то много хубаво и там ...А сега накъде?!
Spqr Публикувано: 28 април, 2014 Публикувано: 28 април, 2014 (редактирано) А за Атина колко време ще ни е достатъчно? За мен Атина е странен град. Ако бъде разгледан на бързо, да кажем за 1 ден и в този ден се включат Омония, Монастираки, площадът пред парламента и преките между тях, то градът би оставил меко казано неприятно, да не кажа гнусливо чувство. Защо странен? Защото другите европейски столици, градове обикновено в централната част е интересната/красивата, а малко извън тази зона спада нивото. В Атина е обратното, центърът особено около Омония и Монастираки наподобява гето и битпазар в едно, а малко извън тази зона има райони, които приличат на Италия и архитектурно, и със своята растителност. А археологическият музей в Атина е на световно ниво. Бил съм близо 4 дни в града и има как да се уплътни времето, 2 до 3 дни е по-оптимално за разглеждане. Редактирано 28 април, 2014 от Spqr 3
Iva_a Публикувано: 28 април, 2014 Автор Публикувано: 28 април, 2014 За мен Атина е странен град. Ако бъде разгледан на бързо, да кажем за 1 ден и в този ден се включат Омония, Монастираки, площадът пред парламента и преките между тях, то градът би оставил меко казано неприятно, да не кажа гнусливо чувство. Защо странен? Защото другите европейски столици, градове обикновено в централната част е интересната/красивата, а малко извън тази зона спада нивото. В Атина е обратното, центърът особено около Омония и Монастираки наподобява гето и битпазар в едно, а малко извън тази зона има райони, които приличат на Италия и архитектурно, и със своята растителност. А археологическият музей в Атина е на световно ниво. Бил съм близо 4 дни в града и има как да се уплътни времето, 2 до 3 дни е по-оптимално за разглеждане. Толкова сме отделили. 3 дена ще останем, живот и здраве, в Атина. Няма да бързаме. Ще отидем задължително до музея. Там сме на гости, та разчитам да ни разведат домакините из интересните места.
ECC Публикувано: 29 април, 2014 Публикувано: 29 април, 2014 Надявам се,че ще пътувате до Атина със самолет,защото с кола и с малко дете няма да вие лесно.Тол такси се събират на около 15 места от Солун до Атина,безброи ограничения на скоростта,яки глоби с отнемане на шофьорска книжка и .... За Миконос изобщо не се чудете.Може да е гейски,но за мен е един от най-хубавите гръцки острови. 1
Бръмбар Публикувано: 29 април, 2014 Публикувано: 29 април, 2014 Приятелю, ти съвсем ме обърка Ми то много хубаво и там ...А сега накъде?! Северните Споради са прекрасни, но мисля, че за края на Май и с отправна точка Атина, Цикладите са по-добър избор. Водата обаче и там според мен все още ще е студена за плуване, иначе нормално за плаж и за разходки би трябвало да е добре. 1
гост Публикувано: 5 май, 2014 Публикувано: 5 май, 2014 Благодаря ти. Мъжът има колебания относно Миконос, не сме постигнали разбирателство още. Сирос, Пирос и Санторини са вече в програмата. Аз не бих отишла на Миконос, особено с малко дете. За Сирос, Парос и Санторини - ок. Атина - 2/3 дни стигат, както са те посъветвали. 1
Iva_a Публикувано: 5 май, 2014 Автор Публикувано: 5 май, 2014 Аз не бих отишла на Миконос, особено с малко дете. За Сирос, Парос и Санторини - ок. Атина - 2/3 дни стигат, както са те посъветвали. Какви са ти съображенията за Миконос? Ние мислехме да се отбием до там с една нощувка.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега