Прескочи до съдържание

Тест по география

captain_oveur

Препоръчани мнения

На Европейското

79897

average 156km

average 2,9 sec

Сега ще има да си цъкам по цели дни и нощи, ужасно зарибяващо е . :) 

Световното не ща да го пробвам, даже, че кой знае как ще се изложа... :D

Връзка към коментар

Има една точка със 4 щата, които се пресичат, иначе след 10 дни съм на водопада Виктория, там са Замбия и Зимбабве, а на 50-60км Намибия и Ботсвана и като че ли има обща граница на 4-те, но не съм сигурен.

Ах! Благородно ти завидях! :) 

Иначе да - мисля, че точно там някъде в близост до водопада Виктория се пресичаха четири граници.

Връзка към коментар

Ей, това било голяма зарибявка! :)

Европейско: 89 100 (от 4 опита) ... немските градове ми изядоха най-много точки, голям срам! :о

Световно: 127 961 (от 2 опита) ... ама докато се усетя, че им пише държавите отзад, ме скъсаха на някакви незнайни градове : )))

Спомням си, че навремето имаше подобна зарибявка във фейсбоклука - четири дисциплини, ако не се лъжа; едната беше да отгатваш на коя държава са посочени контури на границата; друга - да познаваш знамена и т.н. 

:)

Връзка към коментар

Между другото има и изцяло български вариант на тази игра. И е само България.

Много е забавна, особено като те закове за някое село.  :D

Ще се опитам да я открия и ще дам линк.

Връзка към коментар

Наистина са страшна зарибявка тия тестчета. На европейското изкарах 91 066, а на световното 167 202. Не е зле като за първи опит.

167 202 - би ме, аз най много направих 161000, като изпуснах едни 5000, значи тавана ми е там някъде...трябва една класацийка да си направим във форума, че иначе в света няма как да се класираме, те онези са 'нехора'

Връзка към коментар

Тези тестове имат смисъл само ако ги направиш веднъж и посочиш резултатите. В противен случай нещата започват да се наизустяват, резултатите са некоректни и цялата работа отива на кино...

Връзка към коментар

Ами не е реален, но е като разрешен допинг в спорта. Ако целта ще максимален резултат врътнете го хиляда пъти, нищо не пречи и конкуренцията да направи същото, накрая най-добрия ще е начело на класацията. 

Дали това да си начело се трансферира в познания по география вече е отделен въпрос :)

Връзка към коментар

Я да се направя на мъж без карта:

Южна Корея

Сан Марино

Гамбия

Лесото

Индонезия

Папуа Нова Гвинея

Сингапур

може да има и грешки, все пак наистина не гледам в картата

Индонезия граничи с Папуа Нова Гвинея, Малайзия и Тимор Лесте  :)

Връзка към коментар

Може също да участвате всеки ден с отговор на географския въпрос на WorldAtlas:

http://www.worldatlas.com/geoquiz/current.htm#.UXao3kocbGg

Аз често изпращам предположения, но нямам пробив досега.

Пожелавам ви по-голям успех от моя! Има и награда - $100.00 cash

Връзка към коментар
  • 3 години по-късно ...

И като гледам, гледам, никой не е посочил Австралия!

Или щото тя не граничи с ни един съсед ли? Ами по вода не се ли брои?   :)

Редактирано от iaia_mama
Връзка към коментар

Е, Австралия не би трябвало да се брои.

Ето една интересна игричка, с google street view ви пускат на произволно място, имате право да се разхождате и разглеждате и трябва да познаете къде се намирате. Може да предизвиквате и приятели и да играете един срещу друг.

https://geoguessr.com/

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

Е, Австралия не би трябвало да се брои.

Ето една интересна игричка, с google street view ви пускат на произволно място, имате право да се разхождате и разглеждате и трябва да познаете къде се намирате. Може да предизвиквате и приятели и да играете един срещу друг.

https://geoguessr.com/

Поразцъквахме я тази игра  едно време :) http://magelanci.com/topic/449-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%BA%D0%B8/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.