Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

преди 32 минути , Adventurer каза:

Знам, знам... просто вече рядко ме учудва нещо... даже ми напомни за този скорошен случай

Оф, то, като влезе в магазина, какво да си купи човек:((

Една позната работи в някаква немска лаборатория за контрол на храните. Зеленчуците били пълни с пестициди, включително - бебешките пюрета на Ганчев, месата - с хормони и АБ...

А по повод случая със заразената тюна на Ер Франс, преди време, ми беше попаднала една статия.

За рибите - в някои от тях, си живее   бактерия,  причиняваща заболяване, подобно на това, което причинява вирусът на Ебола. Човекът се заразява при ядене на сурова риба, ако се обработи термично, бактерията се унищожава.

Така че, внимателно, с яденето на сурова риба.:))))

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Оф, то, като влезе в магазина, какво да си купи човек:((

Една позната работи в някаква немска лаборатория за контрол на храните. Зеленчуците били пълни с пестициди, включително - бебешките пюрета на Ганчев, месата - с хормони и АБ...

А по повод случая със заразената тюна на Ер Франс, преди време, ми беше попаднала една статия.

За рибите - в някои от тях, си живее   бактерия,  причиняваща заболяване, подобно на това, което причинява вирусът на Ебола. Човекът се заразява при ядене на сурова риба, ако се обработи термично, бактерията се унищожава.

Така че, внимателно, с яденето на сурова риба.:))))

Значи, забравете сушито :dry:

• Браво 1
Връзка към коментар

Заради мача вчера, днес летището на Мадрид е поставило рекорд по опрации-кацане/излитане и по брой пътници.

1744 операции излитане или кацане за деня и 239379 пътници.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
8 minutes ago, Alexander said:

Заради мача вчера, днес летището на Мадрид е поставило рекорд по опрации-кацане/излитане и по брой пътници.

1744 операции излитане или кацане за деня и 239379 пътници.

И донякъде свързано с темата - онагледени полетите след мача.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 2.06.2019 г. в 15:23, Asterisk каза:

Значи, забравете сушито :dry:

Аз, лично, нито суши, нито сашими, нито татарбифтек или севиче не ям. И едната причина е тази, която описах, а другата е, че не ми харесват:))))))

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Много шегаджии се подиграваха, че рано или късно НТА ще возят пътниците на крилата на самолета, но изглежда, че това скоро може да стане реалност...

28065621_d62ea77296c2e454ef9cefccafaef3c

KLM to fund development of fuel-efficient Flying-V plane

https://edition.cnn.com/travel/article/klm-flying-v-plane-scli-intl/index.html

• Замислям се 2
Връзка към коментар
23 minutes ago, Topfly said:

Много шегаджии се подиграваха, че рано или късно НТА ще возят пътниците на крилата на самолета, но изглежда, че това скоро може да стане реалност...

28065621_d62ea77296c2e454ef9cefccafaef3c

KLM to fund development of fuel-efficient Flying-V plane

https://edition.cnn.com/travel/article/klm-flying-v-plane-scli-intl/index.html

Много "дебели" тези крила. Може да ги поизтънят, като вместо седалки наредят легла 🙂 

Връзка към коментар

След като Тръмп откри държавата Намбия, апът maps.me откри държава Збамбви, която е открила посолство в столицата на Ботсвана Габороне (Хаборони, сетсвана)

Aq3Cu49F-N0GEYnitCL9mMhbyjzzsp-dwRgQ38qz4jfO-EoCrbvFwpS067jgvd2-MdalpHocd9XPGFMmLgeuegVj48Wc24Fgn3BSXj5fcqZVKSvn3k9dlldk1Kxp1NzqpFgSV1sIy53LsQI1tfsxvWW4jl3Y5OFZiQiCtD28EagDN1SJCVJDIyIsveoPX8ECKh_PjzOxep4_WPWem3mxGmOr_1eFIV_7qOJ4iuufIqcYEzUamyMoaVHbY2bH32ZEzO908lpwbLjjcWPNMNA88HBYOG8IONibra4v6f4KIr42UynOikUw_41NxiOUFvaH7gzchIUdAUlO5FyHCsuIZQuG8gH-Ec3mgQdjXHiuZPNZ3eJHa6A98BKluuWwlG_kTMJcGBqqyC_ulaSkJWyPXtG2GDP2nAu9CR5W2jWjGOByD22IFlU1R4Hm-A22l0JOTGB7kjnRVR_ZDe1pjszilQXti2xvkUlKk64w30-m5oAx8jBV1UTRNBXcndKCvcE-hNX8lrrTll_oHOMSMDsY4LfCkl5riPgAeg1mBDdP7NR-qovV3vE3KKGteLIlebBZJbg_MdApc5icHBM0hqX52z77V7H_5VBCZFVdKJVMmPPOrmL4kZCNp176sWd25tt3sFs4fURu04b_iST2os9SOejVP8U31AvG=w496-h882-no

#отМястотоНаСъбитието

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 35 минути , stanislavpp каза:

Секси Магеланка от САЩ на едва 21 години, е посетила всички страни в света https://dnes.dir.bg/spektar/mlada-amerikanka-postavi-rekord-poseti-vsichki-strani-na-planetata-snimki

Човек без работа и с много пари

Връзка към коментар
преди 7 часа, tch каза:

Човек без работа и с много пари

Доколкото си спомням не е точно такъв случая. Няколко пъти излиза тая история, на момичето и плащат за да посети всички държави и по пътя да рекламира някаква кауза или нещо подобно.

Връзка към коментар
преди 23 часа, stanislavpp каза:

Всъщност, реалността се оказва малко по-различна от първоначално представената в медиите... , тъпото е, че вече и уж по-сериозни медии като Euronews, например,  са склонни да поместват сензационни "новини" преди да си проверят фактите докрай, но това е друга тема, за която едва ли е мястото да нищим тук, във форума. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Георги Матеев
На 5.06.2019 г. в 23:54, stanislavpp каза:

Секси Магеланка от САЩ на едва 21 години, е посетила всички страни в света https://dnes.dir.bg/spektar/mlada-amerikanka-postavi-rekord-poseti-vsichki-strani-na-planetata-snimki

Да направи същото с български паспорт и тогава да се похвали 🙃

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanislavpp каза:

За огромно съжаление,  мнозинството от 21 годишните секси българки дори не могат да изброят имената на  21 страни...

То па щото американките могат...😀

• Харесвам 2
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , zhivko7 каза:

То па щото американките могат...😀

Да, гледала съм клипче в което ги питат да кажат страна която почва с U, и никой не се сети за нито една 😂

• Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.