Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

Боинг имат проблем с "паркирането" на ново-произведените 737 MAX . Вече ги държат и на паркинга за служители на завода

Boeing-737-MAX-employee-parking-lot-1-62

https://www.avioforum.com/civil-aviation/manufacturers/boeing-skladira-max-na-parkinga-za-koli/

• Смея се 2
Връзка към коментар
2 hours ago, stanimir said:

Накрая да не идат за скрап,  кой летял-летял.

Няма,няма .. Тръмп им е казал как да решат проблема .... като ребрандират модела и му дадат ново име.

Опс... това май е за темата за счупения тъпомер 😉 

Връзка към коментар
3 hours ago, Климент said:

Боинг имат проблем с "паркирането" на ново-произведените 737 MAX . Вече ги държат и на паркинга за служители на завода

Boeing-737-MAX-employee-parking-lot-1-62

https://www.avioforum.com/civil-aviation/manufacturers/boeing-skladira-max-na-parkinga-za-koli/

По-скоро е обратното - автомобилите на служителите биват паркирани в завода, когато мястото не се ползва за местене (или паркиране) на самолети 😉 Заводите на Боинг са изненадващо компактни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Кьолн видяхме ята с птици и настана дискусия какви са.Оказа се,че са папагали.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/tropicheskite-papagali-prevzemat-evropa-305779

Статията е от 2008 година,но папагалите са си още там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Прегазваш полицай пиян, плащаш милион и триста хиляди евро, семейството му се отказва да те съди и се прибираш щастлив. Добре дошли в страната на усмивките!

• Шок 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Прегазваш полицай пиян, плащаш милион и триста хиляди евро, семейството му се отказва да те съди и се прибираш щастлив. Добре дошли в страната на усмивките!

Еми той полицая така или иначе вече го няма, поне близките да се възползват... странно е, че държавата не иска да го накаже 🙄

На 28.06.2019 г. в 19:27, Emil Chakalov каза:

В Кьолн видяхме ята с птици и настана дискусия какви са.Оказа се,че са папагали.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/tropicheskite-papagali-prevzemat-evropa-305779

Статията е от 2008 година,но папагалите са си още там.

Само в БГ ги няма още. ;(

Аз много обичам папагали, ама те са леко шумнички създания... и са големи побоиници. 

Връзка към коментар

Не знам дали е за тази тема или за авиоинциденти ....

https://dnes.dir.bg/svyat/nelegalen-patnik-padna-ot-kolesnika-na-samolet-v-london

Нелегален пътник е паднал от колесника на самолет при заход за кацане на летище Хийтроу в Лондон. Мъжът е намерен мъртъв в градина на къща в предградие на британската столица в неделя следобед.

Машината е изпълнявала 9-часов полет от столицата на Кения - Найроби.

Свидетел разказва, че е чул звук и отишъл да погледне през прозореца на горния етаж. Тогава видял тялото на мъжа, което било "непокътнато", защото било като "ледено блокче".

Друг съсед разказа, че наблюдавал самолет, който се готвел да каца, и видял как тялото на човека пада от него.

Властите се опитват да идентифицират загиналия. В отделението, в което са разположени колесниците на самолета, са намерени чанта, вода и храна. Ще бъде извършена аутопсия, но смъртта не се третира като подозрителна, допълниха полицията.

Макар и рядко, подобни инциденти вече са се случвали. През 2012 година 30-годишият Жозе Матада от Мозамбик загина, след като падна от колесника на самолет, кацащ на летище Хийтроу в Лондон от Ангола. Смята се, че той е оцелял при температура от -60 градуса по Целзий по време на 12-часовия полет.

През 2015 г. тяло на мъж пък падна в магазин в Ричмънд, Югозападен Лондон, след като пътувал в ходовата част на самолет от Йоханесбург, Южна Африка.

• Шок 3
Връзка към коментар
преди 14 минути , Polina каза:

Към дамите - не си обличайте големите деколтета, ако ще летите - цък 🙂

Е, поразФърлила се е каката, нали иде от море.:yahoo:

Връзка към коментар

Екип зъболекари,  извади 252 зъба от горната горна част на 14-годишно момче от Пакистан,  което има стотици зъби в горната и долната челюст. При първия етап на лечението - операция на горната горна челюст, са били отстранени 252 зъба. Според мен, това е част от триадата на Синдром на Гарднър, тежко , наследствено, генетично заболяване. Изключително рядко, се причинява и  от мутация на ген.

След време, ще бъде направена операция и на долната челюст.

Неотдавна, имаше подобен случай в Индия, с момиче, с 232.

image.png.f28102e2d2e96b95bacda084689e6cea.png

image.png.336665dd1251d7e786d71e386d49972b.png

Източник:

Ali Dental Clinic, Исламабад, Пакистан

• Шок 4
Връзка към коментар

Италианската дизайнерска фирма Avio Interiors е измислила нова концепция за седалки в няколко класи за НТА. От доста време се говори за седалки за правостоящи в самолетите, но основният проблем пред тази концепция е, че поради аварийните изходи не могат да се возят повече хора от сегашния максимум. Avio Interiors са решили проблема, като въвеждат три класи. Новата класа  basic economy със седалките наречени SkyRider ще са правостоящите. Разстоянието между двете седалки ще е 58,42 сантиметра, при 71-76 сантиметра при сегашните НТА.

DSC_1132-1600-ap.jpg

DSC_1134-1600-ap-768x768.jpg

Ще има нормална економи класа, която е подобна на сегашната и премиум економи или бизнес класа със седалки с име SkyWawe

DSC_1138-1600-ap.jpg

Концепцията е разработена за НТА, като Norwegian които работят с няколко класи в самолетите си.

Колкото и да е странно вероятно не компании, като Ryanair ще въведат първи концепцията за правостоящи пътници...

• Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , Topfly каза:

Италианската дизайнерска фирма Avio Interiors е измислила нова концепция за седалки в няколко класи за НТА. От доста време се говори за седалки за правостоящи в самолетите, но основният проблем пред тази концепция е, че поради аварийните изходи не могат да се возят повече хора от сегашния максимум. Avio Interiors са решили така проблема, като въведят три класи. Новата класа  basic economy със седалките наречени SkyRider ще са правостоящите. Разстоянието между двете седалки ще е 58,42 сантиметра, при 71-76 сантиметра при сегашните НТА.

От доста време се мотаят такива идеи и снимки... Аз викам - да направят малко по-остри краищата на седалките и жените ще сме облагодетелствани да получим И happy ending масаж. За мъжете не знам... 🤭

Връзка към коментар
5 minutes ago, Rainy said:

От доста време се мотаят такива идеи и снимки... 🤭

Така е, но това е първата концепция, която влиза в рамките на сегашните регулации и може да се осъществи. Интересно е ще има ли авиокомпания, която да поеме такава смела стъпка и пътниците как биха приели подобни промени? Хубавото на предложението е, че не е толкова радикално и ръскът за авиокомпаниите е по малък.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Topfly каза:

и пътниците как биха приели подобни промени? 

Убедена съм, че ако цената е достатъчно ниска - особено по скъпи маршрути или в силен сезон, тези подобия на седалки първи ще свършват. Опитът ми показва, че цената е най-големият мотиватор (доказано категорично и в този форум). 

Връзка към коментар
Йосиф Милчов
преди 1 минута , Rainy каза:

Убедена съм, че ако цената е достатъчно ниска - особено по скъпи маршрути или в силен сезон, тези подобия на седалки първи ще свършват. Опитът ми показва, че цената е най-големият мотиватор (доказано категорично и в този форум). 

Абсолютно съгласен. Не мисля, че би било проблем особено за полет който трае 2 до 2,5 часа. За междуконтинентален полет вече, може би било не комфортно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 minutes ago, BlackArt77 said:

Абсолютно съгласен. Не мисля, че би било проблем особено за полет който трае 2 до 2,5 часа. За междуконтинентален полет вече, може би било не комфортно.

Ако има колан, който да те държи през гърдите може да не е чак толкова неудобно дори и да спиш и да пътуваш на по дълги разтояния.  Правата поза по принцип е по здравословна от седналата, защото има по малък шанс да получиш тромбоза...

Връзка към коментар

А защо не ни наредят на няколко етажа легнали, да ни вържат ръцете и краката, да ни бият по едно сънотворно .... и така най-добре ще се пътува до 12-13 часа полет - няма тромбози, няма схващания ...

Мисля, че НТА започват да прекалявт с тези "икономични" концепции ...

Връзка към коментар

Абе имат още какво да работят по оптимизацията и доброто запълване на самолетите ... :grin:

caca-riba.jpg

преди 1 минута , georgebg каза:

А защо не ни наредят на няколко етажа легнали, да ни вържат ръцете и краката, да ни бият по едно сънотворно .... и така най-добре ще се пътува

Трий бързо, докато не го е прочел някой от екипа на О'Лиъри! :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , Topfly каза:

Смееш се ти, ама си купуваш билети по 1 евро, когато може

Разбира се! :yes:   Както добре знаеш - аз съм за това да има свободно предлагане на всякакви опции. А вече кой какво ще си избере според желанието и възможностите си е негово право. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 35 минути , Rainy каза:

От доста време се мотаят такива идеи и снимки... Аз викам - да направят малко по-остри краищата на седалките и жените ще сме облагодетелствани да получим И happy ending масаж. За мъжете не знам... 🤭

Ти мъжете не ги мисли. Утре е цветният парад и може дори опашки да се извият за такива седалки. 🤣

• Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.