Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

преди 26 минути , П.Кръстев каза:

Перката на хеликоптер се синхронизира със скоростта на затвора на камера

Писах го и по-горе. Перка има Карлсон, който живее на покрива. Летателните апарати имат винтове, които се състоят от лопати. Носещи и опашни винтове имат вертолетите ( хеликоптери по Хамерикански) и теглещи и тикащи за самолетите. 😐

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, дядо Пепи каза:

Писах го и по-горе. Перка има Карлсон, който живее на покрива. Летателните апарати имат винтове, които се състоят от лопати. Носещи и опашни винтове имат вертолетите ( хеликоптери по Хамерикански) и теглещи и тикащи за самолетите. 😐

@дядо Пепи, очевидно си експерт в областта. Четем те с интерес. Но позволи ни да се изразяваме и по-свободно.

Е, не чак като то мен - дето казах, че МИГ-овете заставали вертикално и си спирали двигателите.:grin: (Един колега, син на бивш военен пилот, ме е заблудил и вече страда :punish:)

• Смея се 1
Връзка към коментар

Transportation Security Administration officers in Baltimore made an explosive discovery while searching a traveler’s checked luggage, when it turned out a soldier packed a missile launcher along with his toothbrush

5d3f447cfc7e9367028b45a9.jpg

https://www.rt.com/usa/465333-tsa-baltimore-airport-missile-launcher/

• Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 23 часа, дядо Пепи каза:

вертолетите ( хеликоптери по Хамерикански) 

Доколкото ми е известно, който направи пробива в съответната област, той избира и налага терминологията. Съответно - хеликоптери и космонавти. Самальотите и вертальотите нека си останат при крепостните.

Впрочем думата хеликоптер е въведена от французин, а по същество, както и много други термини, е гръцка. Всеки средноинтелигентен човек ще се справи с дешифрирането.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

.... "мисъл", формулирана от новия член на СЕМ пред парламента:

"Ако фундаментът е образование, то кое ни учи на хъс и мотивация за развитие? Това е работата ни. Това е и част от желанието ми аз да участвам, като дам своята полезност, защото за мен резултатът се мери с процент полезност. Да, можех да ползвам времето си във връзка с убеждението на това вие да вземете решение, но убеждението е даване на доверие. Така че в този смисъл мандатната позиция не предполага изпитателен срок в изпълнението на един проект, полезността какво остава след теб. Това е моята позиция."

От тук

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, funny каза:

.... "мисъл", формулирана от новия член на СЕМ пред парламента:

"Ако фундаментът е образование, то кое ни учи на хъс и мотивация за развитие? Това е работата ни. Това е и част от желанието ми аз да участвам, като дам своята полезност, защото за мен резултатът се мери с процент полезност. Да, можех да ползвам времето си във връзка с убеждението на това вие да вземете решение, но убеждението е даване на доверие. Така че в този смисъл мандатната позиция не предполага изпитателен срок в изпълнението на един проект, полезността какво остава след теб. Това е моята позиция."

От тук

преди 17 часа, Светославов каза:

А си мислех, че Цецерон е неподражаем... Да се смееш ли, да плачеш ли 😞

Ееее, ма то, си е висш пилотаж, с много думички , да не кажеш нищо.:((((

Дето вика внучката - наредил е всичките думички, дето ги знае, без да има мисъл...

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
На 1.08.2019 г. в 3:00, Tisho каза:

Интересно.. 

https://news.bg/world/iran-maha-chetiri-nuli-ot-valutata-i-smenya-imeto-y.html?amp=true

Вероятно админите ще ме санкционират, обаче... 

Всъщност това е важно за всички, които възнамеряват да пътуват за Иран в (близко) бъдеще. Трябва да внимават при обмяна на валута да не им пробутат стари, неденоминирани банкноти.

Връзка към коментар
преди 24 минути , Goal & Boss каза:

Всъщност това е важно за всички, които възнамеряват да пътуват за Иран в (близко) бъдеще. Трябва да внимават при обмяна на валута да не им пробутат стари, неденоминирани банкноти.

...и те мисля не са малко, доколкото знам - за магеланци говоря.

Има ли някаква информация откога ще е в сила паричната реформа? Поне аз не успях да намеря такава дата.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Goal & Boss каза:

Да, като мен например - след по- малко от месец! Обаче и аз не разбрах от кога влиза в сила, обаче си мисля, че за да стане изведнъж, трябва да се напечатат стотици тонове банкноти! Вероятно известно време ще си важат и старите... Ама да не гадаем.

Връзка към коментар

"The world is not enough ...", както се пееше в една песен. Та, спомням си как, когато бяхме деца, в научните филмчета и статии (за разлика от научната фантастика, където по няколко пъти я бяха каталогизирали тая галактика ...) само се предполагаше дали съществуват планети около други звезди ... И сега, за по-малко от 30 години, откритите планети вече са няколко хиляди.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 7/31/2019 at 8:44 AM, Topfly said:

Нова концепция за повече място за лактите в средната седалка

molonlabe2.png

molonlabe-1.png

molonlabe3.png

Това гообсъждахме в темата за новите самолети. ФАА са казали своето ДА. Една а/к вече ги е поръчала тези седалки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
46 minutes ago, akair said:

Това гообсъждахме в темата за новите самолети. ФАА са казали своето ДА. Една а/к вече ги е поръчала тези седалки.

малко "крива" се получава траекторията за заемане на седалката до прозореца ... да няма заседнали по пътя, особено след като ми се случи наскоро да бъда свидетел как един младеж  измъква половинката си ... застопорил крака от двете страни на пътеката 😉 ...  

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.