aleksandrina Публикувано: 5 август, 2019 Сподели Публикувано: 5 август, 2019 Рим? Имаше още снимки. Дай линк към сайта, моля! :) Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 5 август, 2019 Сподели Публикувано: 5 август, 2019 16 hours ago, akair said: Това гообсъждахме в темата за новите самолети. ФАА са казали своето ДА. Една а/к вече ги е поръчала тези седалки. Коя е тази авиокомпания? Странно е, че за една толкова елементарна промяна, никой не се е сетил до сега? Връзка към коментар
akair Публикувано: 5 август, 2019 Сподели Публикувано: 5 август, 2019 3 hours ago, Topfly said: Коя е тази авиокомпания? Странно е, че за една толкова елементарна промяна, никой не се е сетил до сега? Засега от приизвидитея на седалки не дават информация за името на клиента. Спекулациите са за Спирит и Фронтиър. Аз няма да се изненадам, ако клиентът се окаже АА за 2-ра фаза на проект Оазис. 2 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 5 август, 2019 Сподели Публикувано: 5 август, 2019 На 4.08.2019 г. в 9:07, Goal & Boss каза: Баси, първо го прочетох като „гугъл Марс“... Не че няма и такова 🙂 https://www.google.com/mars/ 3 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Какво да пийнем в петък вечер? Scientists made vodka from grain grown at Chernobyl, and it’s totally drinkable and doesn’t glow https://www.fastcompany.com/90387857/scientists-made-vodka-from-chernobyl-grains-and-its-totally-drinkable-and-doesnt-glow Връзка към коментар
akair Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Някой в Китай си мечтае за 747: 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 12 август, 2019 Сподели Публикувано: 12 август, 2019 Снимка на най-големият крокодил (8,6м), който историята познава - Куинсланд ,Австралия , 1917г 1 1 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 12 август, 2019 Сподели Публикувано: 12 август, 2019 Хотел Ryugyong (Capital of willows), кръстен на едно от старите имена на Пхенян, е мегаломански проект от народно-демократичен тип, който със своите 330 метра е трябвало да учуди света като най-високият хотел в света или поне така са "мислели" в нечии партиен дом, когато са започнали да го стоят през 1987 г. Сградата вероятно е трябвало да прилича повече на планина, вдъхновена от легендата за родения в свещената за корейците планина Пектусан Ким Чен Ир, отколкото на пирамида или ракета, но и в крайния резултат има предостатъчно символика. Както повечето проекти от подобен род и този преминава през различни кризи по отношение на техническото изпълнение, използваните материали и финансирането. Първоначалното му увековечаване с пощенски марки още преди цялостното му издигане не попречило на корейското правителство впоследствие да заличава недовършеният скелет на сградата от "официални" снимки и карти за дълъг период от време. Дори стотният рожден ден на конституционно провъзгласеният за "eternal President of the Republic" Ким Ир Сен през 2012 г. не помогнал, нито проявеният за кратко интерес от веригата Кемпински. Рюгьон печели и все още държи "титлата" на Гинес за най-високата необитавана сграда в света, а от скоро е накичен като коледна елха отгоре до долу с LED дисплеи, използвани за светлинно шоу и сцени от филми и клипове, гарнирани със здравословно количество пропаганда. Друг любопитен факт са ежедневните ревюта предимно от американци, които явно предпочитат да "отсядат" в този емблематичен хотел. 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 Предполагам малцина знаят , че легендарният спиртовар Джак Даниелс е починал от ритане на личният си сейф! Забравил шифъра за отварянето му, ритал и ритал сейфа от яд , вследствие на което се е инфектирал големият палец на единият му крак , което довело до закъсняла ампутация, инфекцията се е разнесла из цялото тяло и довела до кончината му ... П.П. Има ли фенове на уиски, да си отвориме една темичка по подобие на бирената? 3 4 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 преди 5 минути , stanislavpp каза: П.П. Има ли фенове на уиски, да си отвориме една темичка по подобие на бирената? Уиски или бърбън 😉 Иначе съм "за" 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 Бърбъна е също вид уиски, Джак Даниелс е Тенеси уиски,а Джим Бийм е пример за бърбън уиски. 1 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 преди 1 минута , stanislavpp каза: Бърбъна е също вид уиски, Джак Даниелс е Тенеси уиски,а Джим Бийм е пример за бърбън уиски. Знам, беше (може би) плоско заяждане, защото аз обичам по-скоро малцово шотланско уиски, от колкото бърбън, който се прави основно в САЩ 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 преди 6 минути , tch каза: Знам, беше (може би) плоско заяждане, защото аз обичам по-скоро малцово шотланско уиски, от колкото бърбън, който се прави основно в САЩ Уиски на 2019г е именно скоч , Glenmorangie Grand Vintage malt 1991 . Разговарял съм през годините с няколко шотландеца за най-добрият скоч според тях, отговорите винаги са били някой от светата Троица “Glen” : Glenmorangie, Glenfiddich или Glenlivet ! 4 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 Давай смело с темата, имаш ли колекция от къде какво си пил? 🙂 Аз съм по-скоро аматьор, но са ми интересни обичаите при пиенето на уиски, от чашите през дегустацията, на какво да обръщаме внимание преди да отпием, по време на преглъщането и т.н. Имам един приятел, който във фейса публикува редовно ревюта, но честно казано неговите ми звучат доста снобарски почти всичките са еднакви. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 14 август, 2019 Сподели Публикувано: 14 август, 2019 За работещите в UK (@Rainy и не само): https://offnews.bg/sviat/biometrichni-danni-na-milioni-iztekli-v-internet-709311.html Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Преди два дни намерих на улицата в Созопол една загубена кредитна карта. За щастие фамилията беше доста рядка и бързо открих собственика във Фейсбук. Писах му и той отговори, че си е загубил картата и е в хотел на разстояние около 500 метра от мен. Предложих му да го изчакам за да си вземе картата, но той каза, че сега не му е удобно и да я оставя на рецепцията. Оставих картата на рецепцията, но той не се появи и чак след повече от 48 часа изведнъж ми писа, че не намира рецепцията. Слязох върнах му кратата и без едно благодаря си тръгна... 5 1 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 преди 2 часа, Topfly каза: Преди два дни намерих на улицата в Созопол една загубена кредитна карта. За щастие фамилията беше доста рядка и бързо открих собственика във Фейсбук. Писах му и той отговори, че си е загубил картата и е в хотел на разстояние около 500 метра от мен. Предложих му да го изчакам за да си вземе картата, но той каза, че сега не му е удобно и да я оставя на рецепцията. Оставих картата на рецепцията, но той не се появи и чак след повече от 48 часа изведнъж ми писа, че не намира рецепцията. Слязох върнах му кратата и без едно благодаря си тръгна... @Topfly,поведението на господина е меко казано неадекватно.Затова се замислих,дали е възможно не той да е истинският собственик на картата.Може да са повече хората със странното име и не всички да имат Фейсбук.Или е било нещо от рода Глебко Клепков:) 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 1 hour ago, Мари Николова said: @Topfly,поведението на господина е меко казано неадекватно.Затова се замислих,дали е възможно не той да е истинският собственик на картата.Може да са повече хората със странното име и не всички да имат Фейсбук.Или е било нещо от рода Глебко Клепков:) Теоритично има такава вероятност, но на практика едва ли е възможно. Във Фейсбук имаше двама със същото малко и фамилно име и единият ми писа, че не е той, а другият реагира, че е той. Не е вероятно да регистрираш фалшив профил във Фейсбук със странно име и да имаш късмет някой със същото име да загуби близко до теб кредитна карта. Да не говорим, че ако беше измамник щеше да бърза да вземе картата преди оригиналния собственик да я е блокирал. Според мен беше някакво неадекватно и безотговорно момче на около 20 години, което се е напило и си е изгубило картата. Мама и тате вероятно не са го научили на отговорно и учтиво поведение и когато е свършил кеша се е сетил, че има да си взима от една рецепция кредитна карта...Ако беше измамник също е по вероятно да е учтив за да не буди съмнение... 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Преди 1 час, Topfly каза: Теоритично има такава вероятност, но на практика едва ли е възможно. E ти не му ли зададе за всеки случай един-два контролни въпроса - каква е картата, от коя банка, какъв цвят е ? 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Преди 1 час, Фичо каза: E ти не му ли зададе за всеки случай един-два контролни въпроса - каква е картата, от коя банка, какъв цвят е ? Не вменявай на @Topfly полицейски функции, ако обичаш! Аз поне два пъти съм намирал банкови карти и винаги съм ги носил в банката-издател. Помня, че последния път помолих служителката да не блокира картата, ако все още е активна, а да се свърже със собственика и просто да му я върне. Личните документи обикновено ги връщам директно на собствениците лично, за да им спестя евентуални разправии с милицията. Само в Сантяго като намерих лична карта на една мома, я предадох на първия срещнат полицай. Оказа се полицайка. А беше хубавка, да му се не види! 3 Връзка към коментар
akair Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Затова пък Венци Мицов (политик и музикант или музикант и политик) обяви на целия свят, че са му върнали забравения портфейл - има баланс в природата 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 преди 2 часа, Фичо каза: E ти не му ли зададе за всеки случай един-два контролни въпроса - каква е картата, от коя банка, какъв цвят е ? Аз нали съм ви разказвал историята със Стиснатия Банкомат в Лагос? Един неделен следобед попаднах на Него. Даде парите, колкото бях поискал, но не ми изплю картата. Обадих се на дежурния телефон от сайта на банката собственик на банкомата да питам какви са ми шансовете да си я получа обратно. Служителят, преди да се усети, че политиката на банката е, за да не стават грешки, винаги в такива случаи да препоръчват моментално анулиране на картата, се изпусна, че мога да питам в клона в 8 часа. Поколебах се. Ако се окажеше, че не съм жертва на измама, а прост хардуерен проблем (като задръстил се принтер) и зорлем си анулирам картата точно преди Коледа щях да си създам допълнителни неудобства. Реших да се доверя на високата репутация на Нигерия като страна на честността и почтеността в бизнеса и върховенство на закона и си легнах спокойно, без да звъня и на моята банка. В понеделник банковият клон със Стиснатия Банкомат отваря в 8:00. В 8:05 заварих поне 50 души на опашка на гишетата. Но се ориентирах кой е мениджърът и се обърнах директно към него. За пореден път се възполвах от Бялата Привилегия. Обърна ми внимание на часа, без да ме връща през секретарка. Прати един служител да ми я потърси. Ама да посоча точно в кой банкомат? Няма нужда. Той ще ги прегледа всичките дузина. 15 минути по-късно служителят се върна с … цяло тесте пластмасови карти! Коя е твоята? Избери си! Избрах си. Проблемът - решен. Никаква лъжа и измама. Ха, сега пробвайте същата процедура в западна държава 15 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Нигерия не беше ли в Западна Африка? 5 Връзка към коментар
akair Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Срещу само 28 млн долара получавате нов, почти неползван 747-400 - един японски дядо го е ползвал да ходи до магазина - само на 16 000 часа, с нов душ прясно боядисан и прясно минал С чек https://thepointsguy.com/news/buy-your-own-japanese-air-force-one/ 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега