Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

4 minutes ago, AlexandraKo said:

Не знам, дали е за тука, че не е любопитно, а очаквано:

“Жертвите на елекронната цигара в САЩ вече са 47”
Всъщност, как е по- правилно: електрическа или електронна?

Електронна. 

И аз в началото като въведоха забраната за пушене на закрити места си взех такава елекронна цигара. Едно, че не заместваше тютюневия вкус, друго, че от нея ме болеше главата. Спрях ги за няма и месец. От тогава си продължавам с тютюн и се съобразявам със забраната. Даже се дразня от задимени помещения.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
2 hours ago, traveler said:
3 hours ago, AlexandraKo said:

Всъщност, как е по- правилно: електрическа или електронна?

Направо смарт 🙃

Честно казано си е един реотан, но на никой няма да му хареса, и за да се вземат пари, си трябва и присажадне на "мозък" 😉 

Връзка към коментар

Електронна цигара , а не електрическа!

47 жертви срещу 450 000 , които умират ежегодно от обикновени цигари в САЩ. 

Изглежда Масачузетс ще са първият щат с тотална забрана за продажба на ментолови цигари и “вкусови” електронни цигари. Много ме съмнява обаче да забранят вкусовите марихуани ( банан, ягода , боровинка и т.н.) , ‘щото марихуаната си е направо полезна за здравето...

преди 8 часа, ДиянаВ каза:

Електронна. 

И аз в началото като въведоха забраната за пушене на закрити места си взех такава елекронна цигара. Едно, че не заместваше тютюневия вкус, друго, че от нея ме болеше главата. Спрях ги за няма и месец. От тогава си продължавам с тютюн и се съобразявам със забраната. Даже се дразня от задимени помещения.

Без да съм пушил и една електронна цигара , мисля че въпросните JUUL нямат много общо със старите електронни цигари..

• Харесвам 2
Връзка към коментар

България блесна с „наука“ на Антинобеловите награди

На церемонията за наградите Иг-Нобел*, известни също като Антинобелови награди, тази година се появи и България. Името на страната ни фигурира сред екипа от учени в сферата на биологията, които са изследвали каква е разликата между мъртви и живи намагнитизирани хлебарки.

Иг Нобеловите награди за 2019 г. бяха връчени на 29-ата първа годишна церемония на 12 септември 2019 г., в театъра на Сандерс в Харвард. Церемонията беше излъчена по интернет.  На нея стана ясно, че екип с българско участие печели наградата за биология, за откритието им, че мъртвите намагнетизирани хлебарки се държат по различен начин от живите намагнетизирани хлебарки.  Учените, публикували своя доклад, озаглавен „Биомагнитна характеристика на живите американски хлебарки”,  са от Сингапур, Китай, Германия, Австралия, Полша, Сащ, България.

* Иг-Нобел – от английски: Ig Nobel Prize, от игра на думи: ignoble – низък, позорен.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

'Everything Is Not Fine': Nobel Economist Calls on Humanity to End Obsession With GDP
https://www.commondreams.org/news/2019/11/25/everything-not-fine-nobel-economist-calls-humanity-end-obsession-gdp

"If we measure the wrong thing," warns Joseph Stiglitz, "we will do the wrong thing."

buy-more-stuff_0.jpeg?itok=ZREBq_9V 

Това специално за @Topfly го поствам, може да го приеме като подранил коледен подарък... :grin: 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Интересно - на сайта на JIR е спомената България, но нито един от авторите не работи в българска институция (https://www.nature.com/articles/s41598-018-23005-1#author-information). Определено е жалко, тъй като публикация в Нейчър си е постижение.

Връзка към коментар

Дали е любопитно, не знам. Ама, като предупреждение на тези, които имат Фейсбук:

Над 100 измамени от оферта във фейсбук

Поръчваш елегантно палто, получаваш яке-менте за няколко лева. За поредната измама сигнализират десетки жени, които се оказаха излъгани след покупка в интернет.

Само за 10 дни излъганите са над 100. А за проблема сигнализират във форуми и групи в социалните мрежи. Подадени жалби има и в районните управления на полицията почти в цялата страна.

Продажбите се извършват през група във Facebook, в която се предлагат палта и елеци от естествен косъм.

„Това е пълна измама. Поръчваш едно, получаваш друго”, разказа Светла Иванова от Първомай, която е потърпевша.

„След като отворих пратката, видях, че не е това, което поръчах. Едно черно китайско яке. Не съм само аз – има много, много такива потърпевши”, разказва Иванова пред Нова телевизия.

Сред тях е и жена от Варна, която предпочита да остане анонимна, защото се страхува от измамниците. Излъгана е по същата схема, въпреки че първоначално ниските цени на луксозните палта във Facebook групата я усъмняват.  

„Бяха пуснали палта на промоция за 190 лв. с подарък блузка. Всички жени знаем, че палтата от естествен косъм започват от 400 лв. нагоре. Въпреки всичко се подлъгах и реших да поръчам”, разказва потърпевшата. 

Цялата статия е в заглавието.

Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Дали е любопитно, не знам. Ама, като предупреждение на тези, които имат Фейсбук:

Поръчваш елегантно палто, получаваш яке-менте за няколко лева. За поредната измама сигнализират десетки жени, които се оказаха излъгани след покупка в интернет.

Само за 10 дни излъганите са над 100. А за проблема сигнализират във форуми и групи в социалните мрежи. Подадени жалби има и в районните управления на полицията почти в цялата страна.

Продажбите се извършват през група във Facebook, в която се предлагат палта и елеци от естествен косъм.

„Това е пълна измама. Поръчваш едно, получаваш друго”, разказа Светла Иванова от Първомай, която е потърпевша.

„След като отворих пратката, видях, че не е това, което поръчах. Едно черно китайско яке. Не съм само аз – има много, много такива потърпевши”, разказва Иванова пред Нова телевизия.

Сред тях е и жена от Варна, която предпочита да остане анонимна, защото се страхува от измамниците. Излъгана е по същата схема, въпреки че първоначално ниските цени на луксозните палта във Facebook групата я усъмняват.  

„Бяха пуснали палта на промоция за 190 лв. с подарък блузка. Всички жени знаем, че палтата от естествен косъм започват от 400 лв. нагоре. Въпреки всичко се подлъгах и реших да поръчам”, разказва потърпевшата. 

Е, то в случая фейсбук не е виновен. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, slujitel каза:

Е, то в случая фейсбук не е виновен. 

Никъде не се твърди, че самият Фейс е виновен. Предупреждението е, защото " изгодната " оферта е там и всички измамени са наловени там.

Хората, дето си нямат Фейсбук, няма как да видят офертата и съответно, да се подлъжат.

Сега стана ли ясно?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , AlexandraKo каза:

Никъде не се твърди, че самият Фейс е виновен. Предупреждението е, защото " изгодната " оферта е там и всички измамени са наловени там.

Хората, дето си нямат Фейсбук, няма как да видят офертата и съответно, да се подлъжат.

Сега стана ли ясно?

На мен ми стана ясно още първия път. Исках да кажа,  че като си нямаш в главата може и на улицата да те излъжат.  Принципа нямаш фейсбук, няма измама ми звучи нелепо.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

А защо това е водеща новина в национални медии, може ли някой да ми обясни, че не го разбирам аз това

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Kalina Ivanova каза:

А защо това е водеща новина в национални медии, може ли някой да ми обясни, че не го разбирам аз това

То май с новините които гледаме напоследък въпроса е Защо НЕ е водеща новина в националните медии

• Харесвам 3
Връзка към коментар
3 minutes ago, Kalina Ivanova said:

Защото батерията на ББ падна и медиите няма с какво да се занимават, а фейсбук опустя и се навъдиха всякакви (други) измамници ....

Връзка към коментар

Стенк , той често е летял по 4 полета дневно ( по два полета в посока) и се е прибирал почти всеки ден. Една сериозна част от тези полети обаче не ги е летял (само е правел резервациите) затова и накрая АА чрез съда са му анулирали лайфтайм билета...

• Замислям се 1
Връзка към коментар
2 hours ago, stanislavpp said:

Стенк , той често е летял по 4 полета дневно ( по два полета в посока) и се е прибирал почти всеки ден. Една сериозна част от тези полети обаче не ги е летял (само е правел резервациите) затова и накрая АА чрез съда са му анулирали лайфтайм билета...

Пълен аматьор! Аз на негово място щях да сключа договор с някоя куриерска фирма и щях да си летя 5 дена в седмица в първа класа 🙂 Ако добре си спомням в първа класа разрешаваха поне два куфара по 30 килограма. Като добавим и 10 килограма ръчен багаж и ето ти 70 килограма куриерски пратки на полет 🙂 При 4 полета на ден, това са 280 килограма на ден. 5 дни в седмицата са 1400 килограма. 52 седмици в годината са близо 73 тона. За 10 години можеше да превози 730 тона карго със самолет и в същото време да си гледа кефа в първа класа 🙂

Ако 250 000 долара ги разделим на 730 000 килограма се получава по 34 цента на килограм. Ако взимаше от куриерските фирми по 1 долар на килограм, можеше да изкара 500 000 долара 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Връзка към коментар

А Кайли Дженър официално е най-младата самоиздигнала се милиардерка , само на 22 години , след като продаде 51% от козметичната си компания за 600 000 000 $ : https://www.elle.com/uk/life-and-culture/culture/amp29855769/kylie-jenner-cosmetics-sold-shares-coty/

Връзка към коментар
преди 2 часа, Topfly каза:

Пълен аматьор! Аз на негово място...🙂

Затова не си - щото да мислиш за карго, докато си пиеш шампанското - и шампанското ще се възмути и ще си махне прозаично бълбукащите красоти! :laugh: 

Връзка към коментар

Някой ако иска повече подробности за въпросния човек с неограничените полети: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/sep/19/american-airlines-aairpass-golden-ticket

Историята е интересна, макар и хич да не мога да съчувствам на клетия човек с неограничени полети първа класа от днес за утре, който изведнъж лошата компания му е взела и видиш ли, сега се налагало да пътува като плебеите...особено като се има предвид по какъв начин е използвал паса, докато е бил активен. 

И двете страни са били доста некоректни според мен. АА, защото му прекратяват пасс-а без никакво предупреждение, ако наистина ги притесняваше начинът, по който е използван можеха да му изпратят първо предупреждение, но те директно са отрязали, което за мен означава, че са търсели просто повод да се отърват от брутално подценена инициатива, която им е носила големи загуби. А той пък е брутално злоупотребявал с паса, по начин тип "имам ол инклузив, защо пък да не се плесна върху масата с бюфета и да размажа всичко, защото никой не ми го забранява".

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.