Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

Публикувано:

Това не знам дали е за тук или за темата с куриозите, или за другата с рекламите.

Берлинският градски транспорт иска да влезе в ЮНЕСКО. И ето тук ясно обясняват защо😆

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Истината е, че когато създателите на първия GSM-апарат го включили за пръв път, получили известия за неплатена сметка към А1 и две пропуснати обаждания от Чък Норис.

• Смея се 10
Публикувано:

НАСА се фука с новата си играчка, но за разлика от други няма да я продава, а просто ще я захвърли на Марс след около половин година... 
https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2019-251 

И както казва Анакин "it's working", е после малко се пообъркаха нещата, но това е друга тема, с което ви напомням и за едно друго галактическо събитие тези дни...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Adventurer каза:

И както казва Анакин "it's working", е после малко се пообъркаха нещата, но това е друга тема, с което ви напомням и за едно друго галактическо събитие тези дни...

Първите коментари показват невероятна нужда за купуване и консумиране на алкохол...включително от хора, които не пият. 

Източник: много малка, но предана извадка от фенове на...не знам дали още се брои само за трилогия, а за останалите епизоди да сме малко като: 

matrix_revisited.png

Публикувано:
1 hour ago, Adventurer said:

а просто ще я захвърли на Марс след около половин година... 

Абсурд е да стъпи до половин година на Марс, освен ако дотогава не направят някъде декорите и да "излъчват на живо за цялото човечество" 😉 .... 

Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

Първите коментари показват невероятна нужда за купуване и консумиране на алкохол...включително от хора, които не пият. 

Източник: много малка, но предана извадка от фенове на...не знам дали още се брои само за трилогия, а за останалите епизоди да сме малко като: matrix_revisited.png

Само с "две" изречения, винаги съм смятал въпросната сага за много оригинално представяне на класическата концепция за "тъмното" и "светлото", но някак непохватна и без особена "дълбочина", може би защото зад тази идея никога не е имало няколко дебели книги, в които някой да е вложил доста повече усилия, а всичко винаги е било въпрос на разхвърляни идеи обикновено съшити с впечатляващи (за времето си) ефекти.... С други, думи страшно много потенциал захвърлен на вятъра с посредствена реализация, което между другото наскоро се потвърди и от източника - самият @Брани, който малко или много си призна, че е професионален въздухар... :grin:

Холивуд за толкова години обаче нищо по-добро не измисли (тежко алергичен съм към всички комиксови супер герои извиращи от всякъде по няколко пъти в годината) и затова се стигна до там Дисни да продава препакетирани стари идеи тамън за трети път в тази "трилогия", което от тяхна гледна точка беше много успешен ход и начин да запалят нови фенове с вече доказана рецепта и да си гарантират приходи за години напред, риска с напълно нова история вероятно е бил прекалено голям за тях. Наивно се надявам, че най-накрая ще приключат тази история (Скайуокъровата) и ще започната нова, която пак за леко развлечение ще става или както някой беше казал ще бъде като Стар Трек, ще имаме филм всяка година или две и един ще става за едни, друг за други..., а от време навреме може и да виждаме и по-малко комерсиални и по различни идеи тип "A Star Wars Story". Подхода с различни режисьори за всяка следваща трилогия може и да доведе до нещо интересно, все някъде трябва да е останал и талант в тази галактика...:mda:

Сега ако някой е имал някаква запазена идеалистична представа за "трилогията" била тя "оригиналната" или "последващата", то това е малко като носталгията на хората по миналото и несъзнателното му разкрасяване т.е. плод повече на създадена представа от дистанцията на времето отколкото на обективна реалност... :wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
2 hours ago, Фичо said:

Малко повече от половин година, за юли е предвиден полета. 

да стъпи на Марс става въпрос ...

44 minutes ago, Брани said:

... .. ... .. . ... .

напълно подкрепям 😉 

Публикувано:
преди 5 часа, Adventurer каза:

Само с "две" изречения, винаги съм смятал въпросната сага за много оригинално представяне на класическата концепция за "тъмното" и "светлото", но някак непохватна и без особена "дълбочина", може би защото зад тази идея никога не е имало няколко дебели книги, в които някой да е вложил доста повече усилия, а всичко винаги е било въпрос на разхвърляни идеи обикновено съшити с впечатляващи (за времето си) ефекти.... С други, думи страшно много потенциал захвърлен на вятъра с посредствена реализация, което между другото наскоро се потвърди и от източника - самият @Брани, който малко или много си призна, че е професионален въздухар... :grin:

Малко като странична вметка, но цялото това нещо за вечната битка и необходимия баланс между добро и зло е залегнало с много по-голяма дълбочина и ефект в Туин Пийкс. Ама не знам до колко Линч може да се брои за Холивуд.

Аз съм като цяло неутрален към сагата, определено не съм фен, но не съм и мега хейтър...макар и Брани може да е на друго мнение имайки предвид колко бъзици е отнесъл от мен 🙂 Но със серийното бълване на епизоди, спинофи и т.н. по график, определено не мисля, че може да бъде постигнат друг резултат освен финансовия, а Дисни целят точно това (за едни четири милиарда говорим), а не дълбочина в битката между светло и тъмно. Но да, може и сагата да си има нейния Нолън, някой ден...

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
На 20.12.2019 г. в 15:15, Adventurer каза:

... самият @Брани, който малко или много си призна, че е професионален въздухар... :grin:

Не си разбрал правилно @Брани - идеята му е, че професионално кара хората да летят във въздуха, дишат трудно въздух и т.н. И това от горе-долу 5-тата минута на Нова надежда 😆

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Oldkozel каза:

Не си разбрал правилно @Брани - идеята му е, че професионално кара хората да летят във въздуха, дишат трудно въздух и т.н. И това от горе-долу 5-тата минута на Нова надежда 😆

И това е така, но и той е прав, понеже преди време бях споделил с какво точно се занимавам в реалния живот - а то е в техническата сфера - с популяризиране на технологии и средства за обработка на самия въздух.

Но - както много пъти казвам, не искам да се самоизтъквам! 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

im-137166?width=1260&size=1.5

The New War Against Africa’s Christians

Fulani raiders ‘are Islamic extremists of a new stripe, more or less linked with Boko Haram,’ but present throughout Nigeria.

https://www.wsj.com/articles/the-new-war-against-africas-christians-11576880200?mod=e2fb&fbclid=IwAR1ZTH64wn0FthjFTh7OhLiNdLimB1PFYTSJHUf1ek4DDE691wOciK92UpU

• Шок 1
Публикувано:

Haй-cĸъпият пoлeт в cвeтa вĸлючвa двoйнo лeглo, дyш и иĸoнoм (BИДEO)

image.png.8dae9b658ed335dbc86746b239bc0d63.png

Haй-cĸъпият caмoлeтeн билeт в cвeтa ce пpeдлaгa oт Еtіhаd Аіrwауѕ, ĸoятo e втopaтa пo гoлeминa aвиoĸoмпaния в OAE. C нeгo идвaт yдoбcтвa ĸaтo двoйнo лeглo, дyш и дopи иĸoнoм. Aпapтaмeнтът, ĸoйтo пpeдocтaвя тoзи билeт e зa пpъв път пpeдcтaвeн пpeз 2014 г. в caмoлeтитe нa Аіrbuѕ А380 нa aвиoĸoмпaниятa и e дocтъпeн caмo зa няĸoлĸo мapшpyтa пo цeлия cвят. Дaдeнo мy e имeтo Thе Rеѕіdеnсе (Peзидeнциятa). Имa cлyxoвe, чe билeтитe дocтигaт дo 67 000 дoлapa, нo в зaвиcимocт oт дecтинaциятa ви, тe мoгaт дa бъдaт мнoгo пo-мaлĸo, пишe Тhе Ѕun.

За повече инфо цък.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Граф Вронски
    • traveler
    • nadia
    • 3 i
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.