Фил Публикувано: 16 юли Автор Публикувано: 16 юли Китайската компания DJI заснема с дрон целия южен маршрут за изкачване на Еверест . Четириминутното видео е сглобено от няколко отделни клипа, заснети със средноформатен "Хаселблад" и дрон DJI Mavic 3 Pro. То показва с висока разделителна способност целия път от базовия лагер до върха. 19 1 1
traveler Публикувано: 16 юли Публикувано: 16 юли Не вярвах, че има такава навалица там, поне до 8000 м. 2
Фил Публикувано: 16 юли Автор Публикувано: 16 юли преди 37 минути , traveler каза: Не вярвах, че има такава навалица там, поне до 8000 м. тази снимка когато я видях за пръв път, бях 99% сигурен че е фотошоп https://www.nytimes.com/2019/09/18/sports/the-everest-climber-whose-traffic-jam-photo-went-viral.html 4 1 1
traveler Публикувано: 16 юли Публикувано: 16 юли преди 1 час, Фил каза: тази снимка когато я видях за пръв път, бях 99% сигурен че е фотошоп https://www.nytimes.com/2019/09/18/sports/the-everest-climber-whose-traffic-jam-photo-went-viral.html Сега да не би да вярваш, че не е? То на Мусала не съм виждал толкова хора.
chandni Публикувано: 16 юли Публикувано: 16 юли преди 17 часа, traveler каза: Сега да не би да вярваш, че не е? То на Мусала не съм виждал толкова хора. Какъв Фотошоп, отдавна се говори, че Еверест се е превърнал в туристическа дестинация: https://www.instagram.com/reel/C7Op8vDpoL3/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Колкото до Мусала, точно миналата събота бяхме там и навалицата си беше доста сериозна. Това, което лично мен ме учуди, беше, че повечето изкачващи бяха чужденци - групи сърби, гърци, македонци, румънци, немци, португалци, както и група от Израел... 3
Doctor Who Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли Преди 1 час, Topfly каза: Снимано в САЩ@ Преди седмица купих в Англия пакет калифорнийски бадеми изпечени и опаковани във Виетнам. / 1132 грама за 6.70 GBP/ 2 1 4
master_of_germs Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 16 часа, traveler каза: Сега да не би да вярваш, че не е? То на Мусала не съм виждал толкова хора. Снимката не е фотошоп. Още повече имаше дронски кадри, качени още същия ден. Разбира се, че невинаги е така. Но това беше преди няколко години в пролетен сезон за изкачване, който беше много зле откъм метеорологични условия. Поне десет дни поред ветрове и бури не позволяваха опити за изкачвания на Еверест и Лхотце. В базовия лагер се насъбра зверска навалица. И в първия хубав ден всички наред решиха да атакуват нагоре, понеже прозорецаът с добро време не се очакваше да продължи дълго. 5
Topfly Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 2 часа, Doctor Who каза: Преди седмица купих в Англия пакет калифорнийски бадеми изпечени и опаковани във Виетнам. / 1132 грама за 6.70 GBP/ Бадеми Магеланци 😄 1 5
MayaS Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 5 часа, Topfly каза: Снимано в САЩ. Да за такив продукти са ми разказвали. Правят го, защото се оказва, че това е най - евтино, колкото и странно да звучи. 1
vorbis Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 2 часа, MayaS каза: Да за такив продукти са ми разказвали. Правят го, защото се оказва, че това е най - евтино, колкото и странно да звучи. Абсолютно! Корабите не пътуват само от точка А до Б, но и наобратно (Б-А). А никой корабособственик няма да тръгне да прекосява океани с празен кораб. И ако няма голямо търсене на карго наобратно, тогава цените на услугата падат, с което се оправдава междинния им транспорт за преработка някъде из Азия например, където цената на труда и енергията е сравнително по-ниска. Да ме прощават за лаишкото мнение тукашните специалисти по логистика и ценообразуване. 4
jungfraujoch Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли Нещо интересно https://nova.bg/news/view/2024/07/17/463003/държавата-с-най-висок-национален-индекс-на-щастието-галерия/
new one Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли Преди 1 час, stanislavpp каза: Не че нещо, но най-високият връх в Сърбия е нашият Миджур, а той със сигурност не е 8500 фута или 2500 метра. Та малко не е съвсем вярно 😉 2
master_of_germs Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 1 час, stanislavpp каза: Сърбия, Сибир... бъркат ги нещо двата щата. 😄 Tо в Сърбия няма място с такава надмoрска височина, ако не броим Рудока, Джеравица, Люботрън и още няколко върха в Косово, а там тоалетни няма. Ама някой наистина е омотал Serbia vs. Siberia 😄 5
stanislavpp Публикувано: 17 юли Публикувано: 17 юли преди 23 минути , new one каза: Не че нещо, но най-високият връх в Сърбия е нашият Миджур, а той със сигурност не е 8500 фута или 2500 метра. Та малко не е съвсем вярно 😉 1 1 8
stanislavpp Публикувано: 21 юли Публикувано: 21 юли Вместо на Малдиви , Бора-Бора и други , скоро ще се ходи на хай енд курортец в Северна Корея : 2 1 1
traveler Публикувано: 28 юли Публикувано: 28 юли преди 40 минути , stanislavpp каза: Защо толкова малко? А атлетите за какво са? 1
Topfly Публикувано: 29 юли Публикувано: 29 юли Някой има ли идея защо се е пътувало без паспорт с Ориент Експрес?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега