Hakkâri Spor Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 А аз най-мразя като вляза в някой магазин и да ми обръщат изрично внимание, докато разглеждам. Да ме питат "с нещо да помагаме?". Не разбират, че така притесняват клиентите. Като има доста клиенти в магазина и съм "невидим" ми е много по-комфортно. 9 1
Дани Магелани Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 9 часа, Hakkâri Spor каза: А аз най-мразя като вляза в някой магазин и да ми обръщат изрично внимание, докато разглеждам. Да ме питат "с нещо да помагаме?". Не разбират, че така притесняват клиентите. Като има доста клиенти в магазина и съм "невидим" ми е много по-комфортно. И аз така. А побеснявам, когато няма поставени цени. И ми казват, питайте и ще ви ги кажа. Излизам веднага, без да попитам за цена, дори да имам интерес. 12
Topfly Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 В Източна Европа хората ядат доста малко плодове и зеленчуци, но и продължителността на живота е по ниска... 5
Lirea Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 18 часа, Hakkâri Spor каза: А аз най-мразя като вляза в някой магазин и да ми обръщат изрично внимание, докато разглеждам. Да ме питат "с нещо да помагаме?" Аз им казвам, че могат да ми помогнат със 100 лева. Бързо им минава меракът, не разбирам защо. 😁 Иначе извън тази тема: Някакъв криптомилионер организира лов на съкровища, като бил скрил 5 ковчежета с ценности на 5 различни места в САЩ. Общата стойност на ценностите вътре било над 2 милиона долара. За да ги намерите, трябва да си купите книгата му, в която има шифровани улики за всяко ковчеже. Та, ако на някого му се решават загадки за кеф или за пари, ето: https://treasureinside.com 6
neuromancer Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 Хаха, тук някакъв инфлуенсър беше постнал за някаква парична награда, която скрил на един площад в града, и като резултат площада бил разкопан и вандализиран и бяха почнали дело за повреда на публична собственост. 1 3 2
Иван Попов Публикувано: 1 декември, 2024 Публикувано: 1 декември, 2024 Какво е ноктуризъм и защо все повече пътешественици го избират? Туристическите компании регистрират рязък ръст на интереса на пътуващите към почивки, свързани с "ноктуристиката". Наблюдава се бум на пътуванията до норвежката дестинация Тромсьо, тъй като все повече туристи избират нощни преживявания и по-хладен климат, пише The Indеpendent. Booking.com съобщи, че търсенията за настаняване в града са се увеличили повече от два пъти до края на октомври в сравнение със същия период на миналата година. Снимка: iStock by Getty Images Но какво обяснява тенденцията, наречена ноктуризъм - съкращение от нощен туризъм - и защо все повече хора искат да се съсредоточат върху различни преживявания от посещенията на барове и ресторанти, след като слънцето се скрие. Увеличават се самолетните връзки между света и Тромсьо, и той се превръща в популярна база за онези, които се отправят на арктически пътувания, за да наблюдават Северното сияние и да се радват на компанията на китове. В миналото регионът е бил труден за достигане поради ограничените възможности за полети. Данните на компанията за авиационни анализи Cirium показват, че през декември 2023 г. са били извършени само 22 полета от Обединеното кралство до Тромсьо, изпълнявани само от Norwegian Air Shuttle и Wizz Air. През декември тази година общият брой ще нарасне до 87, тъй като British Airways, easyJet и SAS пускат нови маршрути. EasyJet започна да лети до Тромсьо от летищата Гетуик, Манчестър и Бристол по-рано този месец, а градът ще се превърне в най-северната дестинация на British Airways, когато започне да го обслужва от летище Хийтроу на 1 декември. Райън Пиърсън, регионален мениджър за Обединеното кралство и Ирландия в Booking.com, заявява: "Наблюдаваме нарастващ интерес, не само от Великобритания, към уникални дестинации като Тромсьо, като пътниците са нетърпеливи да изпитат нещо ново и незабравимо по време на следващата си почивка. Туристическата индустрия на Норвегия продължава да процъфтява, благодарение на ангажимента на страната да покаже природните си чудеса и увеличаването на достъпните маршрути за полети от цяла Европа, особено до Тромсьо. "Това допринесе за 122% ръст на годишна база на търсенията за зимна почивка в дестинацията, тъй като пътниците търсят приключения през тези студени месеци.", допълва Пиърсън. Тромсьо е "идеалното място" за ноктуристика заради "ясното, тъмно небе и възможността да се наблюдава Северното сияние". Снимка: iStock by Getty Images Пиърсън добавя: "Тъй като все повече пътешественици търсят тези пейзажи, ние се надяваме, че те ще се вдъхновят да ги оставят такива, каквито са ги намерили, като гарантират, че тези забележителни дестинации ще останат непокътнати за бъдещите посетители." Но Норвегия става все по-популярна и за круизи. Ambassador Cruise Line отчита 54% ръст на резервациите за скандинавски плавания през годината до края на март в сравнение с предходните 12 месеца. 11
Граф Вронски Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 От няколко години следя Drew в инстаграм. Знаех, че наскоро беше в България. И вчера флагът на страната ни ми привлече вниманието към поста му. Дори не знаех какво значи думата slum (копирам от речника: беден квартал; коптори). Оказа се, че репортажът му е за един от кварталите на Пловдив. 10 1
Argentique Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 преди 25 минути , Граф Вронски каза: От няколко години следя Drew в инстаграм. Знаех, че наскоро беше в България. И вчера флагът на страната ни ми привлече вниманието към поста му. Дори не знаех какво значи думата slum (копирам от речника: беден квартал; коптори). Оказа се, че репортажът му е за един от кварталите на Пловдив. Ето че имаш идея за следващото си посещение в Пловдив. Само колата я остави в центъра. Понеже преди години съм ходила в Столипиново на туризъм 😄, ще ти кажа, че има още доста хляб да ядат до нормалните квартали в широкия център на Кайро. 😄 Но до два баш коптора там не стигнах, ако ти е интересно, ги виж 😄: – City of the Dead (Qarafa) - голяма площ с гробници, сред които си живеят хора. – При забалините (Garbage City) - коптски квартал, където на първите етажи хора сортират боклук, доста доходен бизнес. Обаче по тези места е по-добре да се ходи с местен, а таксита отказвали да влизат особено във втория. И е хубаво да не привличаш много вниманието, а на нас това не ни се отдаваше много и имаме стотици селфита и клипове с египетски ученици, които незнайно защо искаха да се снимат точно с нас. 😄 6 1
Captain45 Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 На 25.11.2024 г. в 18:41, neuromancer каза: Хаха, тук някакъв инфлуенсър беше постнал за някаква парична награда, която скрил на един площад в града, и като резултат площада бил разкопан и вандализиран и бяха почнали дело за повреда на публична собственост. Не знам дали сте попадали на "Орёл и Решка"? В края на всеки епизод скриваха банкнота от по 100 долара.
stanimir Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 On 12/2/2024 at 10:43 PM, Topfly said: Australia vs Europe 7
new one Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 преди 28 минути , stanimir каза: Australia vs Europe За пръв път виждам карта на Европа, на която в Полша е най-североизточната точка на континента. Вярно, че не е политически коректно да слагаме бившия сесесере, при това целия, без изключения даже за Прибалтика, ама поне скандинавския да го имаше 😉 1 1
Topfly Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 1952-ра година един французин средно е изпивал по 225 чаши вино на година. На снимката е показано това количество вино. Някои обаче са пиели доста по малко, а други много повече. 5
stanimir Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 1 hour ago, new one said: За пръв път виждам карта на Европа, на която в Полша е най-североизточната точка на континента. Вярно, че не е политически коректно да слагаме бившия сесесере, при това целия, без изключения даже за Прибалтика, ама поне скандинавския да го имаше 😉 Не е до политика , просто така се придобива по-лесно представа за мащаба.Ето как изглежда при други наслагвания : 9
new one Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 Така определено е по-добре - сега, ако разкарат самовлюбения остров, завъртят малко дог хеда и включат Русия до Урал, ше стане точно 😉 все пак Европа е 25% по-голяма от Австралия 4
bulpa Публикувано: 10 декември, 2024 Публикувано: 10 декември, 2024 На 9.12.2024 г. в 9:19, Граф Вронски каза: От няколко години следя Drew в инстаграм. Знаех, че наскоро беше в България. И вчера флагът на страната ни ми привлече вниманието към поста му. Дори не знаех какво значи думата slum (копирам от речника: беден квартал; коптори). Оказа се, че репортажът му е за един от кварталите на Пловдив. Я, виждам пловдивски магеланец @Hristo Kolev ПП - Павел е върха, да срещнеш ютюбският си идол на живо в махалата ти - безценно! 2 1 1
Hristo Kolev Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 18 часа, bulpa каза: Я, виждам пловдивски магеланец @Hristo Kolev ПП - Павел е върха, да срещнеш ютюбският си идол на живо в махалата ти - безценно! Хахаха, така е, аз бях ,,българският" гид на Дрю, имахме с нас и едно момче от махалата - Георги, който има доста вдъхновяваща история. Цялото нещо беше една голяма лудница, запознах се с Дрю през май в Берлин на представяне на неговата книга, разговорихме се, той разбра, че съм от Пловдив, и първата му асоциация беше за Столипиново. Не твърде приятно за мен това да е представата на хората за Пловдив, веднага извадих историческия арсенал (работил съм като екскурзовод) и дадох всичко от себе си да обясня за какъв забележителен град става въпрос. В крайна сметка той се нави да дойде и да снима в Пловдив, като аз трябваше да организирам кажи-речи цялата логистика, като той имаше само малко над 24 часа в страната. Прекарахме първата половина от деня на центъра и в Стария град, а следобеда - в Столипиново, което беше идеята на неговото видео. В крайна сметка това е Ютюб съдържание и се търси сензация в известна степен. Смятам, че се получи интересно видео (като цяло положително, защото се показват позитивни лица от ромската общност), макар че очаквах да сложи доста повече от първата част от деня (историческото лице на Пловдив). Но в крайна сметка аз бях гид и преводач, не режисьор 😄 Дрю планира евентуално лятото да дойде пак за друг проект, така че може би ще има ново видео за България 22
bulpa Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 4 часа, Hristo Kolev каза: Хахаха, така е, аз бях ,,българският" гид на Дрю, имахме с нас и едно момче от махалата - Георги, който има доста вдъхновяваща история. Цялото нещо беше една голяма лудница, запознах се с Дрю през май в Берлин на представяне на неговата книга, разговорихме се, той разбра, че съм от Пловдив, и първата му асоциация беше за Столипиново. Не твърде приятно за мен това да е представата на хората за Пловдив, веднага извадих историческия арсенал (работил съм като екскурзовод) и дадох всичко от себе си да обясня за какъв забележителен град става въпрос. В крайна сметка той се нави да дойде и да снима в Пловдив, като аз трябваше да организирам кажи-речи цялата логистика, като той имаше само малко над 24 часа в страната. Прекарахме първата половина от деня на центъра и в Стария град, а следобеда - в Столипиново, което беше идеята на неговото видео. В крайна сметка това е Ютюб съдържание и се търси сензация в известна степен. Смятам, че се получи интересно видео (като цяло положително, защото се показват позитивни лица от ромската общност), макар че очаквах да сложи доста повече от първата част от деня (историческото лице на Пловдив). Но в крайна сметка аз бях гид и преводач, не режисьор 😄 Дрю планира евентуално лятото да дойде пак за друг проект, така че може би ще има ново видео за България Дрю се е инфлуеснал от принц Чарлз (вече крал Чарлз ІІІ) 😀 През 1998 г. беше на посещение в Пловдив по покана на Петър Стоянов, точно с програма Столипиново и Стария град. Но тогава бяха лъснали махалата, за разлика от сега. Да, и според мен добре се е получило видеото, особено срещата с Павел беше толкова емоционална. 6
lamerz1912 Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Бях приятно изненадан в понеделник, когато видях клипчето. Детенцето Павел ми е пациент. Супер голям сладур е, но дори не подозирах, че се справя с английския. С нетърпение очаквам да дойде той или баща му, и да разкаже за преживяването си с Дрю. А относно принц Чарлз и неговото посещение в Столипиново, за което вметна bulpa, също има интересна история. Той е присъствал на случайна ромска сватба, а хората от тази сватба вече станаха дори част от фолклора на Пловдив, или поне на футболните фенове. Младоженеца е известният бат Вълчо (фен на един от пловдивските отбори), а първото им дете е кръстено - Даяна. Въпросното момиче, вече не се казва така, защо бат Вълчо беше сърдит, че не е получил подарък от принц Чарлз. Иначе в момента бат Вълчо, все още работи като таксиджия в Пловдив, поне вече не е копърка като преди. (случайно или не, бат Вълчо и семейството му, по едно време също ми бяха пациенти :). 10 2
the7endless Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 Къде искат хората по света да пътуват за Коледа: Източник :)) 2 2
Argentique Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 2 часа, the7endless каза: Къде искат хората по света да пътуват за Коледа: Мен пак не са ме питали 😄, но ще се разгранича от целия свят, защото искам на топло. В прекия смисъл. Останалите да мръзнат в Лондон пешачката (транспортът не работи на Коледа) или във Виена, където сигурно ще работят само 1/10 от заведенията, с арабски уклон. Пък аз ще ходя на перфектния коледен базар. 😜 9 1
stanimir Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 А тия от прерийните щати никой не ги пита, или не искат да ходят никъде за Коледа 😞 4 1
the7endless Публикувано: 11 декември, 2024 Публикувано: 11 декември, 2024 преди 17 минути , Argentique каза: Мен пак не са ме питали 😄, но ще се разгранича от целия свят, защото искам на топло. В прекия смисъл. Останалите да мръзнат в Лондон пешачката (транспортът не работи на Коледа) или във Виена, където сигурно ще работят само 1/10 от заведенията, с арабски уклон. Пък аз ще ходя на перфектния коледен базар. 😜 Към този и аз бих се телепортирала веднага, особено ако има щандче с понша 😇 1 2
stanimir Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 Когато сам си търсиш белята ... 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега