Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

Публикувано:

Русия - страна с площ, колкото континента Южна Америка, е извън първите 10 страни в света по общ Брутен вътрешен продукт.

FB_IMG_1735158036022.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Anna Kalinovska каза:

Русия - страна с площ, колкото континента Южна Америка, е извън първите 10 страни в света по общ Брутен вътрешен продукт.

FB_IMG_1735158036022.jpg

Експорта на Полша вече е по голям като стойност в долари от този на Русия. цък

image.jpeg.9078f369ce2adca389c7b619652f0f81.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:

Интересен е и комунистически Китай с близо 5 пъти по-висок БВП от най-голямата демокрация в света Индия при съпоставимо население.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нито едното се дължи на комунизма, нито другото на демокрацията (ако може да се говори за такава с индийските касти).

• Харесвам 2
Публикувано:

@Topfly Това пък що за упражнение по географско остроумие би трябвало да бъде? В Северна Европа били празнували Коледа ден по-рано от Южна, като границата била между Австрия и Унгария.  

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.12.2024 г. в 23:51, ven62 каза:

Проблемът идва от това, че част от инженерите (предполагам строителните) са си решили, че с процент ще си мерят ъгъл.

Проблем няма, а обяснението е просто и произлиза от практичността/удобството - на място, на строежа, много по-лесно се построява геометрично наклон, зададен в проценти, или  като съотношение (1/2 ; 1/3; 1/4 и т.н.),  - отмерваш с рулетка заложението по хоризонтала, после правиш едно колче (или направо попа/стойката) със зададената височина, поставяш го отвесно и опъваш канапа по хипотенузата, което ти дава желания наклон на покрива, например. Даже и в проекта (на чертежите) наклонът да е обозначен с ъгъл в градуси, радиани или гради, майсторите ще го превърнат в съответното съотношение и така ще го изпълнят. 
image.png.d9c60b56ae4132a5d5b18297033595f0.png
Това ако говорим за обикновен строеж на сграда от сорта на еднофамилна къща със скатен покрив, а вече за по-сложни строежи като инженерни съоръжения (напр. мостове, язовирни стени и пр.), или пък съвременни големи сгради се използват модерни геодезични уреди, с които се управлява и контролира изпълнението на съответната проектна геометрия. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Не, не е зрителна измама. Нито по време на заснемането тя е обикновена пенсионерка, пазаруваща в кварталния супер в Berlin, Mitte.

MuttiMerkel.jpg

AngelaMerkelSMargi.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:
На 19.12.2024 г. в 10:28, master_of_germs каза:

@Kristian Desev, ти като изкара цяла учебна година в щата Мейн, направи ли тоя епичен полудневен трип да запишеш 7 държави в рамките на 3 часа и половина? 

😄

Screenshot_20241218_122529_Maps.jpg.6bd379ad793833f72bfe7ec44dbeba97.jpg

😄

Screenshot_20241218_122509_Maps.jpg.c050ca3b8a46597ca1bbeb6ec0eb8378.jpg

Възможно е даже да го удължиш леко, като хапнеш неаполитанска пица на обяд и после нещо сладко за десерт в Париж попътно 😉

Screenshot_20241218_115833_Facebook.jpg.5d2a7e72c2639c1341af9aee5a8d9e5e.jpg

Хахахахаха, сега виждам това споменаване 😅. Тази табела е уникална, ето и моя снимка оттам 

IMG_7598.jpeg.fd72288a13148be5795cc53d775b0a16.jpeg
Има много градчета в Мейн, които носят имената на други държави или градове по света, минавал съм и през Belgrade, Maine, а най-известната марка бутилирана вода в щата идва точно от Poland springs 😀. Norway също е много красиво градче. Като цяло американците невинаги са особено креативни при наименуването на градовете си, а Мейн е и един от първите щати, където се заселват европейци, така че е обяснимо защо се получава така с имената. 
Аз съм бил в Naples, Moscow и China, където е табелата, така че може ли да си броя Русия и Китай за посетени 😅?
Naples е много приятно градче, намира се на брега на Long lake и е много популярна дестинация през лятото, а Moscow e до самата граница с Канада и е едно от последните населени места в района. Пътят през ,,градчето” е много панорамен през зимата

Naples 

IMG_8397.jpeg.b6d0d6df5104a22602fdfccc23d65351.jpeg

IMG_8396.jpeg.5d102b8a64e1d6f01de2d12b3029f0f4.jpeg

IMG_8398.jpeg.4cda38dbd32ec3ccb194dcc534739cc9.jpeg

Moscow 

IMG_8446.jpeg.a5d7e1fd35c8ebad82b91229101e9648.jpeg

IMG_8448.jpeg.bcbab0ca6e84c22e0850e5bbd80f50e2.jpeg

IMG_8445.jpeg.4942494861d179aefc4885179ac8088c.jpeg

IMG_8452.jpeg.b2d949d42977816435db983745791d93.jpeg

• Харесвам 17
Публикувано:

FB_IMG_1735424504620.jpg

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
14 minutes ago, Anna Kalinovska said:

FB_IMG_1735424504620.jpg

Тази карта дали включва гостите на Фрау Меркел ? 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Италианец беше убит от акула в Червено море, предаде ДПА. 

48-годишният турист е прекарал Коледа в Египет със семейството си. Италианец на 69 години е тежко ранен от същата акула. В момента плажът на популярния курорт Марса Алам на Червено море е затворен, уточнява ДПА.

https://www.bta.bg/bg/news/world/news/806985-italianets-be-ubit-ot-akula-v-egipet

• Шок 8
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Италианец беше убит от акула в Червено море, предаде ДПА. 

48-годишният турист е прекарал Коледа в Египет със семейството си. Италианец на 69 години е тежко ранен от същата акула. В момента плажът на популярния курорт Марса Алам на Червено море е затворен, уточнява ДПА.

https://www.bta.bg/bg/news/world/news/806985-italianets-be-ubit-ot-akula-v-egipet

Досега май всички нападения от акули бяха в Шарм. Развали ми се статистиката

Публикувано:
преди 28 минути , Lindt каза:

Досега май всички нападения от акули бяха в Шарм. Развали ми се статистиката

Аз съм запомнила, че в Хургада са повечето случаи или поне последните години. 

В хотелът ни в Шарм имаше дежурен спасител, гледащ от високо, а плажът беше ограден, та ми беше чудно какво толкова гледа в плиткото, но явно друго е обяснението. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Mary каза:

Аз съм запомнила, че в Хургада са повечето случаи или поне последните години. 

В хотелът ни в Шарм имаше дежурен спасител, гледащ от високо, а плажът беше ограден, та ми беше чудно какво толкова гледа в плиткото, но явно друго е обяснението. 

Толкова добре ги събирам и статистически данни значи :mda:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 37 минути , stanimir каза:

Броя на децата спрямо броя на кучетата в Буенос Айрес :

IMG_20250103_112955.jpg

Ужасяваща статистика - ако се направи и за София, ще е още по-ужасяваща. А най-ужасяващото е, че кучкарите смятат добитъка си за по-ценен от децата - и свои, и особено чужди. Нови ценности, кво да правиш - някога просто се отстрелваха, като всеки вредител…

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 минути , new one каза:

кво да правиш - някога просто се отстрелваха, като всеки вредител…

Как може такива приказки? Нямам думи...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 23 минути , new one каза:

Ужасяваща статистика - ако се направи и за София, ще е още по-ужасяваща. А най-ужасяващото е, че кучкарите смятат добитъка си за по-ценен от децата - и свои, и особено чужди. Нови ценности, кво да правиш - някога просто се отстрелваха, като всеки вредител…

В грижата за животните няма нищо ужасяващо.

Да не говорим, че в София през последните години броят на бездомните кучета видимо е намалял много. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

В грижата за животните няма нищо ужасяващо.

Да не говорим, че в София през последните години броят на бездомните кучета видимо е намалял много. 

В София има 2 случая на убити от кучета хора! Два - хилядите нахапани, щото са “лоши”, то “моето куче добри хора не хапИ”, няма да ги броим! Единият беше на професор, върнал се у нас….

дори няма да отварям реч що за психично болен индивид следва да си, за да извеждаш всеки ден “детето” си в парка с ясната мисъл да се изсере и изпикае там, където е предвидено да играе бъдещето на “тази държава”. Спирам - всеки сам си преценЯ

Публикувано:
преди 37 минути , new one каза:

А най-ужасяващото е, че кучкарите смятат добитъка си за по-ценен...

.....някога просто се отстрелваха, като всеки вредител…

По отношението на човека към животните можем да съдим и за човека...

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

Ах аз пък скоро се чудех дали родителите чистят след децата си, понеже не веднъж съм ги виждал как изхождат децата си навън. Разбира се едва ли всички са такива, но определено се случва, знаем, че не всички деца могат да стискат.

Отношението към други същества дори няма да го коментирам, защото там се изисква поне някакво EQ. 

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.