Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ще цитирам нещо от пътепис на boogy83, който четох наскоро. Запомних го, защото и на мен ми е правило впечатление на много места по света.

"Животинките са навсякъде из града и не се притесняват от хората, много е красиво и приятно да ги гледаш и те да не се боят от теб."

Но мнения като по-горното обясняват защо там е така, а тук вече дори врабчетата и гугутките са рядкост. В природата животни вредители няма...

• Харесвам 9
Публикувано:
1 hour ago, new one said:

В София има 2 случая на убити от кучета хора!

А колко случая на убити и пребити хора от други хора има?

Както децата, така и кучетата се възпитават и повлияват от средата в която се намират. Причината да се срещат агресивни кучета е същата, поради която страната ни продължава да е пълна с келеши. По мои наблюдения, вторите категорично са по-многобройните и създаващи повечето проблеми. 

Общо взето, в света има само един вид, който категорично може да се нарече вредител и това не са кучетата…

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Броя на децата спрямо броя на кучетата в Буенос Айрес :

IMG_20250103_112955.jpg

Не спрямо броя на кучетата, а на всички домашни любимци 😉 

Учете го тоя испански, ей! 😄 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

В грижата за животните няма нищо ужасяващо.

Между грижата за животните и поставянето на животните много по високо от хора има разлика. Имам един приятел за когото връзката му с кучето беше много на по високо ниво от колкото всяка друга връзка с приятели, роднини или жени. Преди няколко години почина баща му и във Фейсбук не написа една буква по въпроса, но когато почина кучето му изписа цял роман за това каква загуба е за него смъртта на кучето му и че е загубил съществото, което е най-важно за него в живота.

За мен има нещо болно в това, че масово хора заместват деца и човешки отношения с животни. Проблемът не е, че обичат животните, а това че само с животните са способни да имат нормални взаимоотношения и в повечето случаи мразят хората и всички човешки отношения.

• Харесвам 7
Публикувано:

И с какво кучето е виновно за емоционалните проблеми на човек, ако в някакви трудни моменти то е било единствената опора на въпросния човек, нормално да го цени. Това че някакви хора са ти роднини определено не значи, че трябва да ги харесваш, но определено и не трябва да се откъсваш от човешкия контакт. Като цяло това е от модерните "болести". За децата има и финансова причина, в образованите общества при несигурност хората раждат по малко и от обикновено, защото тия хора искат да осигурят нещо за това дете.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 53 минути , Topfly каза:

Между грижата за животните и поставянето на животните много по високо от хора има разлика. Имам един приятел за когото връзката му с кучето беше много на по високо ниво от колкото всяка друга връзка с приятели, роднини или жени. Преди няколко години почина баща му и във Фейсбук не написа една буква по въпроса, но когато почина кучето му изписа цял роман за това каква загуба е за него смъртта на кучето му и че е загубил съществото, което е най-важно за него в живота.

За мен има нещо болно в това, че масово хора заместват деца и човешки отношения с животни. Проблемът не е, че обичат животните, а това че само с животните са способни да имат нормални взаимоотношения и в повечето случаи мразят хората и всички човешки отношения.

Съгласен съм с почти всичко, ама вината за това не е на животните ...

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Topfly каза:

в повечето случаи мразят хората и всички човешки отношения.

Още по-болен ми се струва случаят, когато някои нямат "ни дете, ни коте"...

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

А също така много хора имат и деца, и кучета. И това всъщност е много полезно за самите деца, учи ги на грижовност, добро отношение към животните, отговорност. И да, има и лоши кучета, но те са станали такива заради хората, а не по природа. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Най-северната точка на Бразилия е по-близо до Канада, отколкото до най-южната точка на Бразилия.  

May be an image of map and text

• Харесвам 19
Публикувано:

Най-дългият железопътен маршрут в Канада, известен като Трансканадски, се управлява от VIA Rail и свързва градовете Ванкувър (на западния бряг) с Торонто (на изток), пресичайки страната. Този пасаж обхваща около 4466 километра, пресичайки различни региони и спиращи дъха пейзажи, като Скалистите планини, прериите на Манитоба и Саскачуан, горите на Онтарио и северните езера.

Маршрутът се извършва основно по VIA Rail Canadian и предлага на пътниците уникално изживяване при пътуване, с луксозни удобства и панорамна гледка към канадския пейзаж. Въпреки че продължителността на пътуването варира в зависимост от услугата, то обикновено продължава повече от 4 дни, осигурявайки бавно и спокойно пътуване за тези, които искат да изследват обширната канадска територия.

FB_IMG_1735949842004.jpg

• Харесвам 12
Публикувано:

За художественото наследство може и да е вярно. Един единствен град  притежава в пъти по-голямо историческо наследство от да кажем САЩ и Канада взети заедно.Със сигурност е много по-богата от следващите претенденти Гърция , Франция и Испания.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 3.01.2025 г. в 22:39, stanislavpp каза:

IMG_2764.jpeg.bcfa88125f7a41f72f9d92adb9668bd2.jpeg

IMG_2763.jpeg.8618889c5774ceca94d6127cf4bfb495.jpeg

Тази класация ми е меко казано странна, липсва Италия и България, но има Южна Африка макар и на края

Публикувано:

Италианци, британци, французи или испанци ряпа да ядат, пред величието на балканската и руската култура 😉

greek2.jpg.be941471869fe604e59ec15da56f6725.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 15 часа, Topfly каза:

Италианци, британци, французи или испанци ряпа да ядат, пред величието на балканската и руската култура 😉

greek2.jpg.be941471869fe604e59ec15da56f6725.jpg

На Балканите сме все велики нации.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.