Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Фичо каза:

Някой магеланец пробвал ли го е това?

В Унгария на две места има подобна писта. Името му е летен бобслей. В Авсрия и Швейцария също има на няколко места.

ek100a380.jpg

EmiratesZayedA380.jpg.pagespeed.ce.8bklb

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 15 часа, tch каза:

Окепазили хубавият самолет

Този на снимката е човекът от който зависи бъдещето на A380. Ако не беше Emirates вероятно щяха да са спряли напълно производството!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Детето ви има зъбобол? Няма проблем, дайте му кокаин за 15 цента ;) Резултатът е гарантиран! :lol: Реклама от 1885 година в САЩ ;)

11243789_1020cc19cefc7cf3e6b87252449ad91

1900-та година петият най-продаван артикул без рецепта в аптеките в САЩ е бил кокаинът ;)

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

16 ноември е "Денят на толерантността".

На тази дата през 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността.

Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги каза:

Много опростено, но пък лесно дешифриране на казуса с температурите в различни градове на планетата

Харесват ми някои двойки градове, които се падат един до друг на графиката, съответно се възприемат като за сходни за живеене :)

• Кабул/Бостън
  • Хонолулу/Киншаса
  • Киев/Халифакс
  • ...
  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Японска железопътна компания се е извинила официално на пътниците, че влакът и е тръгнал 20 секунди по рано от колкото е по разписание ;)

Tokyo train company’s apology for 20-second-early departure is one of the best things about Japan

https://en.rocketnews24.com/2017/11/16/tokyo-train-companys-apology-for-20-second-early-departure-is-one-of-the-best-things-about-japan/

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, домосед каза:

Харесват ми някои двойки градове, които се падат един до друг на графиката, съответно се възприемат като за сходни за живеене :)

• Кабул/Бостън
  • Хонолулу/Киншаса
  • Киев/Халифакс
  • ...

Сигурен съм, че е търсен ефект :)

Връзка към коментар
преди 23 часа, домосед каза:

• Кабул/Бостън
  • Хонолулу/Киншаса
  • Киев/Халифакс
  • ...

Хаха, а на мен ми харесаха If you love cold and hate heat - Ulaanbaatar, където лятото си става 35C без проблем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Първият функциониращ прототип на аеротаксито Vahana на Airbus вече е готов за практически изпитания.

Vahana е витлов апарат с вертикално излитане и автопилот. Пропелерите са монтирани на конзоли, което елиминира нуждата от специална площадка - размерите на летящото такси са компактни и позволяват паркиране навсякъде.

На теория серийното производство може да започне още през 2020 г.

https://vahana.aero/

5e_xy1jin.jpg

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Като сме почнали за самолетите и аз да пусна нещо интересно.:dancing:

Защо самолетите нямат парашут в случай на инциденти?Много странно...B)

Тук

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.