neuromancer Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 преди 45 минути , master_of_germs каза: Аз в самолет не аплодирам при самото приземяване, а понякога, когато старшият стюард ни благодари, че сме ползвали услугите на авиокомпанията. Ако съм доволен от обслужването,де. В автобус също така, ако при пристигането шофьорът се обърне към пътниците с пожелание и благодарност. В такси е различно, там си изказваш благодарността лично, защото и шофьорът обикновено ти пожелава приятен ден на една ръка разстояние от тебе. Но в автобус или самолет, или на представление си малко по-далеч от тези, на когото можеш да изкажеш лично благодарността си, затова аплодираш, вместо да се провикваш. Ми поне на повечето ми полети на излизане екипажа стои на изхода и ти пожелават приятен ден, така че винаги можеш да благодариш лично 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 56 minutes ago, master_of_germs said: ОК, ако сте на организирана екскурзия примерно с автобус и екскурзоводът накрая ви пожелае приятен ден и благодари за отделеното внимание, пляскате ли? Организираната екскурзия много повече прилича на театрално представление от колкото на нормален редовен превоз от точка А до точка Б и там е по адекватно да ръкопляскаш. Добрият екскурзовод прави цяло шоу с шеги, адекватно музикално оформление, реакция на въпроси на публиката и т.н. Ако ръколяпляскам не е защото са ми пожелали приятен ден, а защото като цяло “представлението“ ми е харесало... При нормално пътуване обаче, на излизане от самолета, автобуса и т.н., нищо не пречи да се усмихнеш, поздравиш и благодариш за коректната услуга...В такива случаи не ми се струва адекватно да ръкопляскам... 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 (редактирано) Мен самото ръкопляскане не ме дразни толкова, колкото момента, в който се случва - една секунда след докосване на пистата, когато още има достатъчно време много неща да се объркат. Изчакайте самолетът да спре напълно пък тогава... Към същата категория дразнещи типове са и тези, които стават при светещи лампи за коланите 1-2 мин след като самолетът е кацнал и рулира по пистата и дори кабинният екипаж още си седи с коланите по местата. Редактирано 10 февруари, 2019 от П.Кръстев 10 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 Аз мода да добавя и хората които говоря по телефона в момента в който самолета излита или каца. 🙄 7 Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 преди 2 часа, master_of_germs каза: ОК, ако сте на организирана екскурзия примерно с автобус и екскурзоводът накрая ви пожелае приятен ден и благодари за отделеното внимание, пляскате ли? Не, като излизам от автобуса мога да му кажа 2 мили думи 🙂 преди 42 минути , П.Кръстев каза: Към същата категория дразнещи типове са и тези, които стават при светещи лампи за коланите 1-2 мин след като самолетът е кацнал и рулира по пистата и дори кабинният екипаж още си седи с коланите по местата. Тия са дори по-дразнещи, обикновенно балканци, на които трябва няколко пъти да им се повтаря като на стадо. Докато не го шибне някой куфат в главата докато рулира самолета де 2 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 (редактирано) 6 hours ago, dimitrov6 said: пътниците от опашката на самолета, които първи се втурват към изхода след кацането Аплодисментите не ме дразнят толкова, но на това винаги съм се чудил. Като кацне как голяма част се втурват на пътеката все едно ще излязат след 2 секунди и настава едно бутане и ръгане на пътеката, кой да си вземе първи багажа и да излезе. Голяма забава е, като се има на предвид, че същите бързащи хора обикновенно след проверките са кажи речи по едно време пред летището с последните излязли от самолета. Редактирано 10 февруари, 2019 от BlackArt77 7 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 (редактирано) Аз не бих казала, че ръкоплясканията при кацане чак ме дразнят. Но аз обикновено не ръкопляскам. Според мен аплодисментите биха били намясто, само в случай, че е имало някаква ситуацията, при която екипажа е показал голям професионализъм и всичко е завършило о'к. А от най-дразнещите ме неща са: 1/ Не точно ревящите бебета и дребосъци, а по-скоро родителите им, които просто си седят без да правят нищо, за да ги успокоят някак. 2/ Ако този, който седи до мен така е надул музиката в ушите си, че и аз я чувам дори самата аз да съм със слушалки. 3/ Това, че щом самолетът спре и повечето веднага скачат, сякаш вратите на мига ще се отворят и ще излязат. И по повод т.3 да кажа и друго - към края на 2017-та летях с Уиз от Лутън до Каунас (Литва). Повечето пътници бяха литовци, имаше и малки деца, включително бебета. Е как пък никое от тях нито ревна, нито се чу детски глас? А като кацнахме нямаше аплодисменти и никой не стана от мястото си преди да отворят вратите, макар че летището е малко, от типа на това в Меминген, и самолетите идват толкова близо до вратите му, че няма нужда от автобус. А щом отвориха вратите, хората започнаха да стават и излизат от самолета един по един, по ред на редовете последователно, без никой да им го е казал предварително, поне аз не чух подобна покана. Няма блъсканица, няма бутане и чакане на някой, свалящ си багажа отгоре. Пътникът става, сваля си багажа и тръгва към вратата, в този момент става следващият и т.н. Всичко стана тихо, много бързо и спокойно. Според мен това е въпрос на възпитание и култура. Редактирано 10 февруари, 2019 от iaia_mama 12 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 преди 6 часа, master_of_germs каза: ОК, ако сте на организирана екскурзия примерно с автобус и екскурзоводът накрая ви пожелае приятен ден и благодари за отделеното внимание, пляскате ли? Аз в самолет не аплодирам при самото приземяване, а понякога, когато старшият стюард ни благодари, че сме ползвали услугите на авиокомпанията. Ако съм доволен от обслужването,де. В автобус също така, ако при пристигането шофьорът се обърне към пътниците с пожелание и благодарност. В такси е различно, там си изказваш благодарността лично, защото и шофьорът обикновено ти пожелава приятен ден на една ръка разстояние от тебе. Но в автобус или самолет, или на представление си малко по-далеч от тези, на когото можеш да изкажеш лично благодарността си, затова аплодираш, вместо да се провикваш. Пак повтарям. Аз обикновено не ръкопляскам в самолет. Но не виждам защо да се дразним на тези, които го правят. Това не е признак на лошо възпитание. Нека приемем, че това е част от източноевропейската култура. А различието в културните особености не бива да се заклеймява. То, ако е така, трябва изобщо да спрем да пътуваме по чужбина. Разбира се, всеки има правото да се дразни. Но да се използват квалификации от рода на "глупост" по повод на ръкопляскането вече идва малко свръх... 😕 Ще ти дам емотиконче с ръкопляскане за мнението. Що се отнася до географския произход, Бруно Бодзето го включва като италианска черта в клипчетата си. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2019 Поредната Бг банда в Бали заловена да точи КК, този път съставена от неуспели ММА бойци : https://dnes.dir.bg/krimi/balgari-na-bali-iztochili-okolo-5-500-dolara-ot-bankomati 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 11 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2019 (редактирано) Revealed: The Oldest passenger planes still in service - have you flown on any of them? Някой може ли да се похвали с полет на някой от тези? @домосед @Георги Матеев ? *Статията е от 2017 и може да не е напълно актуално към момента. Редактирано 11 февруари, 2019 от П.Кръстев Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 Пиян руснак е паднал по стълбите, когато е слизал от полет Тенерифе -Будапеща.. 1 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 (редактирано) 1 hour ago, Topfly said: Пиян руснак е паднал по стълбите, когато е слизал от полет Тенерифе -Будапеща.. Е сега, всеки може сам да избере начина на слизане За пиенето да допълня: A Мъск иска да произвежда пътнически ракети земя-земя .... закъснял е 🙂 Редактирано 12 февруари, 2019 от Гост 23*6 Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 преди 19 минути , georgebg каза: Е сега, всеки може сам да избере начина на слизане Важното е да не е с краката напред. 😁 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 (редактирано) преди 27 минути , vorbis каза: Важното е да не е с краката напред. 😁 Абе, то и с главата напред, като този господин също не е добре:))))) П.П. Подсети ме, да поровя - тия руснаци, що толко много пият? Да нямат, някой дефектен ген😲 Редактирано 12 февруари, 2019 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
VVP Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 По-скоро не могат да пият. 😁 Връзка към коментар
akair Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 9 minutes ago, AlexandraKo said: тия руснаци, що толко много пият? ми то с такъв живот не се издъжа по друг начин... 🙂 2 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 преди 40 минути , AlexandraKo каза: Абе, то и с главата напред, като този господин също не е добре:))))) П.П. Подсети ме, да поровя - тия руснаци, що толко много пият? Да нямат, някой дефектен ген😲 Народопсихология. Те пият, за да се напият, а не за да им е хубаво на душата. И се наливат с това, което ще ги доведе най-бързо до резултата. Без значение качество и вид на напитките. Коя е причината? Много са. От лошия пример в семейството и нагласата, че пиенето е най-естественото нещо. До невъзможност да живее в реалността трезвен. И в добавка властни съпруги и тъщи. Има и изключения, но неголям процент. 3 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 12 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2019 преди 3 часа, Topfly каза: Пиян руснак е паднал по стълбите, когато е слизал от полет Тенерифе -Будапеща.. Глупости, просто го е хванал jet lag-a и рязко си е полегнал Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 (редактирано) Биткойн - бабушки копат в Сибир Редактирано 13 февруари, 2019 от Фичо 2 Връзка към коментар
angelmechtatel Публикувано: 13 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 Има ли някой, който да е използвал неговите услуги? https://m.economy.bg/humancapital/view/27213/Profesiya-lovec-na-evtini-samoletni-bileti?fbclid=IwAR1VEVszg7o1a3V1hl38P-CgT_yxXtXOAcVzlJPGdGMPjSMsfPjSjM4BX7Q 3 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 (редактирано) преди 30 минути , angelmechtatel каза: Има ли някой, който да е използвал неговите услуги? https://m.economy.bg/humancapital/view/27213/Profesiya-lovec-na-evtini-samoletni-bileti?fbclid=IwAR1VEVszg7o1a3V1hl38P-CgT_yxXtXOAcVzlJPGdGMPjSMsfPjSjM4BX7Q Браво на пича, че е успял да го организира като печеливш бизнес! Обаче "най-добрите му оферти": са далеч от това, което са постигали много от магеланците в нашия форум, както може да се установи от тази тема: Редактирано 13 февруари, 2019 от Фичо 2 3 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 13 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 преди 7 часа, Фичо каза: Браво на пича, че е успял да го организира като печеливш бизнес! Обаче "най-добрите му оферти": са далеч от това, което са постигали много от магеланците в нашия форум, както може да се установи от тази тема: Беше в България преди няколко години, имахме уговорка да разменим опит, но не дойде. Има безплатен нюзлетър с прилични оферти и платен с още по-добри. 2 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 13 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2019 (редактирано) 39 minutes ago, Topfly said: Да от днес официално граничим с Република Северна Македония. https://dariknews.bg/novini/sviat/makedoniia-oficialno-e-preimenuvana-na-severna-makedoniia-2147693 Редактирано 13 февруари, 2019 от BlackArt77 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега