Прескочи до съдържание

Проверки за сигурност при полет от/до Израел

Препоръчани мнения

Ами не знам, на мене Лондон ми се видя по-скъп, и храната и транспорта, но това няма голямо значение, все пак всеки си прави сметката сам. Аз се движих само с автобуси, не съм ползвала такси, както по горе писах, никъде не ползвам такси, само в краен случай. И на Шабат избягах в Йордания, точно заради това, че нищо не работи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А според мен най-ярко остана усещането точно от шабат. Не съм виждала такова изпразване на улиците, нещо невероятно като усещане.

Излъгах, сега на Бали беше по!, че нали хванахме Новата Година и ни заточиха за 24 часа в хотела. Ако навън нямаше патрули щях да се пробвам да изляза да видя какво е, ама викам да не сърдя хората...

Връзка към коментар

Точно това заточение не мога да издържа, аз обичам да препускам и програмата ми е на макс, един такъв празен ден ще ме подлуди, но на който му харесва, може да си го нагласи.

Връзка към коментар

В Ерусалим това изобщо не е празен де. Да, по-тих е, но най-малко празен. Виждаш толкова неща, които в лудницата не би и забелязал, точно тогава има едно такова усещане...абе много различно.

Единственото неудобство са не работещите транспорт и заведения, но има /поне аз видях 2/ работещи супермаркети, нон-стоп, така че не е болка за умиране. :)

Редактирано от Тони
Връзка към коментар

От горе написаното разбрах разпит по двойки, тройки и групово.

Това да не ти е немски "развлекателелен" филм, забранен до 18-годишна възраст...:)

Относно цените - след последното ми ходене, преди три години, гледах по телевизията, че имаха национална стачка за скъпотията на живота в Израел. Извинявам се, ама едно меню в Макдоналдс беше около 20 долара, ако не и повече...

Редактирано от Sun4o
Връзка към коментар

Запомнила съм, че дюнера в Хайфа беше 10 лв., в Йерусалим обаче беше сравнително по-евтино, ядохме едни гевреци големи, които струваха 1,60 лв. Това е нормална цена според мен, другите цени не си спомням.

Връзка към коментар

В Израел последно бях 2010,цените на храните по пазарите бяха по ниски от БГ и определено по ниски от УК,в ресторантите е малко по различно,но сравнено с УК е пак по-евтино..В палестинската част има страхотни места където може да се хапне превъзходно на палестински цени(безалкохолни),също усещането е малко по автентично.Протестите до колкото се сещам бяха основно за цените на имотите, които са наистина безумни,горе долу английски цени при гръцко-испански нива на доход.Мерките за сигурност ,не знам колко са ефективни ,но определено са много изнервящи,подгответе се с много време и нерви и не споменавайте връзки с араби и пътувания в Близкия изток,не че ще направят нещо,просто ще се удължи ненужно мъчението.Шабат си има своето очарование ако си с рентакар,обикновено в по светски градове като Телавив,Хайфа,Ейлат и Ашдод не се забелязва.Добра възможност е да се отскочи тогава до Мъртво море на плаж или в пустинята.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.