Прескочи до съдържание

Подходяща дестинация за сватбено пътешествие

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, пак съм аз!

Повечето ми познати са наясно с ровенето ми из форума и увлечението по пътуванията, така че постоянно ме бомбандират с въпроси. А аз за жалост нито съм романтична, нито имам желание да се женя.  

Настоящият казус е за сватбено пътешествие през септември. Но ще ми е интересно като цяло да ми опишете вие как си представяте перфектен меден месец(седмица). 

Предложих Мадейра, защото няма да е страхотна жега. Бали, ако не бъркам сезоните. И се изчерпах. Помощ!

Публикувано:

Мии...както винаги с такива въпроси, добре ще е да се знаят интересите на младоженците. Клишето е, че хубав ол инклузив на хубаво място ще им допадне, но мен ако ме вържеш за 2 седмици на едно място ще съм като затворник. Така че хора и предпочитания всякакви. Добре е и поне груба идея за бюджет да се знае. 

Класиката според това, което съм чел във форума е Санторини. 

Публикувано: (редактирано)

Е, да, но ако сложа бюджет и интереси, ще се превърне в моя тема, а не свободна за всевъзможни предпочитания и хрумки. Иначе ми зададоха 3000 евро бюджет, септември и Европа/Югоизточна Азия. 

Редактирано от Lindt
Публикувано:

Здравей,

катарците се опитват да развият полетите от азиатското летище на Истанбул - Сабиха. До вчера се рекламираха с промоции за полети през Доха до Бали (Денпасар) през септември за 480 евро. Като сложиш 50 евро (ако са с автобус) за  транспорт до и в Истанбул идваше към 530 евро. Да, сухия сезон за Бали е до септември и коренно се различава от сухия сезон на Пукет (Тайланд), Лангкави (Малайзия) или нещо във Виетнам, който е от ноември до април. Не знам какво е оцеляло от тази промоция - проверете на www.qatarairways.com  .

• Харесвам 1

Аз, разбира се, няма как да не се намеся в тази тема, тъй като идеята ми е с това да се занимавам. Доминикана е райско място за романтична сватба. Не е за пренебрегване и фактът, че тук сключеният брак е законен и признат в България. Процедурата е доста облекчена. Може да бъде символична сватба на морския бряг за вече сключили брак, може да бъде бъде генерална репетиция или просто да бъде едно романтично подновяване на брака из плажовете на Доминикана. Символичната и официалната сватба тук могат да бъдат организирани на много места. Имам предвид различни плажове бели, жълти, самотни, оживени, острови, яхта, ресторант на брега, на коне, на бъги, под водата, на голф игрище, на кой каквото му хрумне.

Настаняването също е възможно по няколко начина - хотели ол инклузив, апартаменти на брега, супре лукс вили за повече хора. Аз лично препоръчвам мобилност - наем на жилище и кола, за да може да се разгледа максимално острова, тъй като Доминикана не е Пунта Кана. Има толкова хубави и интересни кътчета по-далече.Тук цените за организирането на ритуал, в зависимост от мястото е в порядъка от 900 долара до 2200 долара за яхта 3-4 часа. Готова съм да дам повече подробности за плажове и места и цени.

Снимките са от сватбата на наши близки, а дребният е малкия ми син :)

post-1273-0-12617600-1399557743_thumb.jpg

post-1273-0-62050200-1399557858_thumb.jpg

Редактирано от Iva_a
  • Харесвам 3
Публикувано:

Ами, аз нямам опит, но да вкарам някаква логика. Колкото повече се повишава фактора екзотичност (горе-долу свързан с отдалеченост от България, от там пък свързан с по-скъпи самолетни билети), толкова повече ще намалява фактора за качествен хотел и по-луксозно прекарване, защото ще има по-малко пари за харчене като са издумкани голяма част за билетите! Друго с което може да се маневрира е времето - сиреч да се отиде на далеч, да се прекара луксозно, но например само седмица. 

Бали е супер стига да търсят история, култура, природа. Но съм чувал, че плажовете не струват много, ако целта е мързел. Въпреки, че имат добри хотели и курортни зони не бих отишъл аз лично за това там. 

Може би Тайланд е добро предложение - една седмица излежаване на някой от островите и една седмица малко по-активно някъде (Камбоджа например?)...може би ще се събере в 3000 евро. 

Малдивите като плажна дестинация, може би ще стигнат за една седмица при подходящи билети и хотел...

А защо пък да е далеч? Една Сицилия примерно също не звучи зле! Може би Корсика като по-екзотично? Разсъждавам на глас само...

Друго, често съм чувал, че младоженци ги ъпгрейдват в бизнес класа по самолетите или по хотелите, за това каквото и да резервират да гледат някъде да вмъкнат небрежно тази информация, пък каквото стане :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Мии...както винаги с такива въпроси, добре ще е да се знаят интересите на младоженците. Клишето е, че хубав ол инклузив на хубаво място ще им допадне, но мен ако ме вържеш за 2 седмици на едно място ще съм като затворник. Така че хора и предпочитания всякакви. Добре е и поне груба идея за бюджет да се знае. 

Класиката според това, което съм чел във форума е Санторини. 

Аз не мисля да се повтарям/имам в предвид да се женя втори път/,макар че то нищо не се знае,но ако ме вържеш мен две седмици на Санторини ще прегриза въжето и ще избягам.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако трябваше да ходя сега на сватбено пътешествие в Европа сега, бих избирала между Корсика, Сардиния и Мадейра. С 3000 евро на някое от тези места ще си изкарат чудно - хем романтика, хем могат и да си обикалят, ако искат и няма да им доскучае  :) ! Сицилия също е вариант. Колкото до екзотичните далечни места не мога да дам съвет, понеже не съм ходила, но според мен навсякъде е примамливо, стига да обичат да обикалят :) !

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз, ако имах 3000 € и трябваше сега да се женя и да ходя на сватбено пътешествие щях да отида на о. Мавриций.

• Харесвам 1
Публикувано:

ИНДИЯ! Какво по хубаво за младоженци от едно пътуване до Тадж Махал и дворците на Раджастан. От опит знам, че за смешни пари, ще ви настанят в прекрасни хотели и ще ви накарат да се почуствате като раджа и рани :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Хм, Индия няма ли да е прекалено шоково?

И мен ме беше страх - абсолютно неоснователно. А и Златния триъгълник е най-излъсканата за туристи част на Индия

• Харесвам 1
Публикувано:

Да де, ако са настроени приключенски - ок, ама за мен честно казано Индия е далеч от преставите ми за романтика :-)!

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз си мисля, че Индия не е за всеки. Като младоженци предполагам,че биха искали нещо по-лежерно. Малта да речем или някакъв средиземноморски круиз - хем си обикаляш няколко готини места на един или два континента, хем си имаш лукс, хем не търчиш по летища, терминали и влакове. 

Забележка: Мен лично круизи не ме влечат и не съм ходил, но си давам акъл просто ;)

Ошко да каже! Те откак са се оженили, не са спрели да пътешестват сватбено! :):P

Аз, ако имах 3000 € и трябваше сега да се женя...

Да... Сещам се за един класически разговор:

- Тате, дай два лева!

- Аз ако имам два лева, ще се оженя, бе!

:)

И хайде по темата: от мен - Португалия.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1
Публикувано:

Подкрепям,Кептана напълно.Португалия предлага..............всичко и за всеки.Малта също е добър вариант,но за тези пари почти всичко е достъпно.Избора ще е много труден.

Публикувано:

И аз си мисля, че Индия не е за всеки. Като младоженци предполагам,че биха искали нещо по-лежерно. Малта да речем или някакъв средиземноморски круиз - хем си обикаляш няколко готини места на един или два континента, хем си имаш лукс, хем не търчиш по летища, терминали и влакове. 

Забележка: Мен лично круизи не ме влечат и не съм ходил, но си давам акъл просто ;)

И аз за круиз си мислех, но бъдещата булка не е сигурна как ще й понесе кораб. Малко е като с моя страх от Перу - да си профукам парите и отпуската и накрая две седмици да повръщам от височинна болест. Или да ми се дояде Макдоналдс, за тази заплаха четох някъде и сериозно ме уплаши. 

Всъщност до септември може да пробват бърз круиз из Гърция  и да им останат пари за втори път, ако им хареса. Поне спамът за круизи в пощата ми ме е оставил с подобно впечатление.

Публикувано:

Хм, ами то, колкото хора, толкова и идеи. Нормално, всеки е различен и има различни усещания. Lindh, да беше споменала какъв тип хора са, какво харесват...

Иначе, моето предложение е:

Ако е Европа, да е възможно най-далеч. И аз, като някои преди мен съм за Мадейра. Даже ще спестят от сумата за начало на съвместният им живот :)

Извън Европа - Малдиви. Вместват се в бюджета за медна (така ли се пише?) седмица, през която няма да има къде да си избягат, и така ще проверят, дали са направили правилният избор :P

• Харесвам 1
Публикувано:

Хм, ами то, колкото хора, толкова и идеи. Нормално, всеки е различен и има различни усещания. Lindh, да беше споменала какъв тип хора са, какво харесват...

Въобще не знам какви са, просто постоянно някой ме пита нещо и аз си харесвам въпроси достатъчно, за да тормозя невинните магеланци да мислят. Иначе пратих линк към блога на Зани, тя си има хубави снимки и описания и пътува по горе-долу това време. 

Публикувано:

Ние навремето избрахме круиз на Карибите и останахме много впечатлени. Ако не са пътували много навсякъде ще им е ок, обаче ако са пътували вече трябва да си изберат нещо по-така, което да ги впечатли, което пък от своя страна с навъртането на километража, става все по-трудно постижимо. Затова и тук започват да се появяват вече идеи за Северна Корея, за Чернобил и т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:

А от другата страна на Средиземно море мислили ли са? Тунис, Мароко имат страхотни курорти за романтичен меден месец, разходки в Сахара, културен туризъм и плаж на доста добри цени.

Публикувано:

И мен ме беше страх - абсолютно неоснователно. А и Златния триъгълник е най-излъсканата за туристи част на Индия

Никога не бих завел половинката в Индия - хотела ОК може да си като махараджа ама нали трябва и да излиза човек ?

Там вече сблъсъка с реалността е шоков ако си на меден месец.

Наистина би било подходящо само за авантюристични двойки. Виж една Шри Ланка ми се струва по-приемлива.

П.С. Аз също бих заложил на нещо в Европа - има толкова романтични и красиви места за които хора от цял свят мечтаят както ние мечтаем за делечната екзотика.

Лисабон , Андалусия , Сицилия ... какво му е лошото на Рим , Венеция , Флоренция или Париж ? Не е задължително да обикаляте като гламави местата които са ви вече толкова познати , а дето се казва може спокойно да се отдадете на изкушението и да се поглезите.

• Харесвам 3
Публикувано:

Сватбените пътешествия са нещо, което предизвиква романтични асоциации, независимо, че обикновено са непоправимо клиширани пътувания. Напомня ми малко за темата, в която обсъждахме кое място за предложение е романтично. 

Моето сватбено беше ... две години и половина след сватбата барабар с ремаркето, което по това време беше на почти 2 години и няколко месеца. За сина си говоря, ако някой не е разбрал. Андалусия. 

Иначе екзотиката също е доста субективно понятие. Познат от Сливен, който се премести за докторантура в Хамерика, се ожени за тайландка в кръчмата на чичо си в Червен бряг, след което отиде на работа в Кувейт. Е от това по-голяма екзотика - здраве му кажи.

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.