Прескочи до съдържание

Подходяща дестинация за сватбено пътешествие

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте отново,

аз все пак държа да се върнем към поставените ограничения от Lindt: месеца (сезона) - СЕПТЕМВРИ и географската област - Европа или Югоизточна азия.

Аз бях отговорил в първия си пост по тази тема съобразявайки се с тези 2 изисквания и моите субективни предпочитания за екзотични дестинации.

За това предложих Индонезия + повлиян от 1 конюнктурен фактор като промоция на самолетни билети на катарците до Бали (за съжаление от Истанбул). Съгласявам се, че всички предложения за Европа са ОК - вече извън лудницата на сезона, с наистина висока вероятност за прекрасно време.

От моите проучвания съм достигнал до извода, че подходящи за пътувания са тези екзотични дестинации, който са между Екватора и Тропика на Рака като Бали, Занзибар в Танзания (имало уж хубави плажове), Мавриции (предложено вече по -горе) и класиката Малдивите.

За Рио в Бразилия (попадащ в същите географски ширини)също съм чувал, че през септември  времето е много хубаво (сух сезон), но тук е редно да се попита Neuromancer  за достоверността на това твърдение. За Рио в Бразилия нали има и някаква тридневна промоция на КЛМ!?

Доминиканската република и Карибите са класически места за сватбени пътешествия (имам лични познати, които вече бяха там по същия повод ей сега през април), но септември месец не е ли дъждовен сезон? Навремето урагана Катрин удари Ню Орлеанс през Септември - не, че ураганите бушуват непрекъснато, но дъждовете може да развалят едно хубаво прекарване в екзотична дестинация. Доколкото съм чел, Подветрените острови на Карибите (в т.ч. Холандски Антили  - Аруба, Кюросао) не попадат в коридора на ураганите и са подходящи за посещение в периода.

За цени до там нямам никаква представа.

Продължаваме с предоставяне на мнения. Поздрави.

Редактирано от Valley
  • Харесвам 3
Публикувано:

Доминиканската република и Карибите са класически места за сватбени пътешествия (имам лични познати, които вече бяха там по същия повод ей сега през април), но септември месец не е ли дъждовен сезон? Навремето урагана Катрин удари Ню Орлеанс през Септември - не, че ураганите бушуват непрекъснато, но дъждовете може да развалят едно хубаво прекарване в екзотична дестинация. Доколкото съм чел, Подветрените острови на Карибите (в т.ч. Холандски Антили  - Аруба, Кюросао) не попадат в коридора на ураганите и са подходящи за посещение в периода.

За цени до там нямам никаква представа.

Продължаваме с предоставяне на мнения. Поздрави.

Ива ще даде повече подробности, но мисля, че септември се води предимно ураганен сезон, не дъждовен. Вали си повече, но не е например като в Бали дъждовния сезон, където се изсипва почти ежедневно... просто има риск да засечеш ураган :) И то важи основно за по-външните острови, вътрешните като Доминиканската Република мисля са по-защитени. 

Публикувано:

Доминикана е относително защитена от ураганите, от една страна, че е вътрешен остров, както каза Георги. От друга страна, островът е предимно планински - Кордилера Централ се простира почти през целия остров, успоредно с Атлантика. Има 4 върха около 3 хил. метра, като Пико Дуарте е 3175 м. Това е причината ураганите да не засягат острова фатално. 5 години съм тук и не бих казала, че ураганите са нещо, с което трябва да се съобразяваш за почивка в Доминикана. До късмет е. Ураганът тук значи 2 дена вятър и дъжд. За тия 5 години разбрах що е ураган когато мина Ирене или Айрин през 2011 г. Тогава вятърът стигна 160 км/ч и вдигна вълни на северния бряг, където бяхме. Вълните плискаха по прозрците на терасата ни, която беше на 20 метра от брега, на втория етаж. Ходех от прозорец на прозорец вечерта и окончателно се ужасих, когато предвидливият ми мъж каза "Я вземи сложи паспортите в едно найлоново пликче". :)..  Е, мина. На сутринта имаше под терасата изкоренени дървета. Отклоних се много от темата, приказлива съм, извинете.

Та, септември, октомври, ноември, април, май и юни съм казвала многократно, че са най-подходящите месеци за почивка тук. Не само като температури - минали са жегите, водата е най-топла, но и като цени на хотели и билети. Като никак, ама никак не сте застраховани, че няма да ви завали по време на престоя. Хубавото е, че всичко минава за ден. В Доминикана няма туристически и нетурстически сезон, винаги е пълно с туристи.

Публикувано:

Iva_a, а знаеш ли как е положението с времето в Куба и Мексико през септември?

Зани, Куба е абсолютно същото. В най-крайните си точки двата острова са на под 150 км. Там сме били зимата, съвсем еднакъв климат. Мексико на Юкатан също, с 2-3 градуса по-топло. Аз не можех да дишам, но пък ние, умниците, отидохме август. Ако няма ураган да ви докара дъжд по това време, септември е идеален. Водата е най-топла тогава. Малко се отваляват туристите - децата на училище, пенсионерите още не са дошли. Само младите щъкат.

Времето е непредсказуемо. Миналата година пролетта излязоха прогнози за ураганите - колко, къде. Нищо подобно. Нито един ураган нямаше 2013 година. Месец май го дават най-влажният и дъждовен в годината по тия земи, а сега вече 2 месеца не е капвала капка и край нас има една лагуна, която пресъхна и се напука земята. То бързо минава лошото време, но като са ти преброени дните и имаш предварителна програма е неприятно.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.