Прескочи до съдържание

Люксембург

Препоръчани мнения

Аааа, а защо ще пропусне коледния базар в Трир, дето хич не е за изпускане. ;) Греяно винце с вурстчета и много хубава празнична атмосфера. На мен в Люкси /и наоколо/ много ми харесва, ако има и кола под наем, ще е по-лесно.

Връзка към коментар

от Люксембург си струва да се отскочи до Триер,  където има няколко обекта на Юнеско

Може ли да дадеш малко повече подробности за това?

Връзка към коментар

Трир е най-старият град на Германия, от забележителностите на prima vista се сещам за Porta Nigra, базиликата с тронна зала на император Константин (която в момента е превърната в протестантска църква, ако не се лъжа), термите, няколко църкви (катедрали не са май, защото нали уточнихме кога една църква е катедрала) и да не забравяме, че е родният град на Карл Маркс ;) По-късно и снимки мога да пусна, но са другия компютър, който в момента е зает. Красив град е.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Може ли да дадеш малко повече подробности за това?

http://whc.unesco.org/en/list/367

ето тук са описани

автобусът от Люксембург спира точно до Порта Нигра, до нея има и туристическо бюро

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Автобус, много линии пътуват към центъра. Изчакай на тази спирка: https://goo.gl/maps/4Sy8LhmYwKr, Quai 1, почти всичко от там е към центъра. Слез на Hamilius. По принцип можеш да ползваш mobiliteit.lu за инструкции врата до врата, мобилното им приложение е много добро също.

Редактирано от LaBarba
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...
На 20.09.2015 г. в 21:54, bad kid каза:

от Люксембург си струва да се отскочи до Триер,  където има няколко обекта на Юнеско и се разглежда бързо

има редовни автобуси от центъра

Виждам, че от централната гара в Люксембург има RE влакове до Триер. Дневната карта е 4 евро. На сайта на CFL пише, че картата и билетите важат за " all services of the public transport network without any restrictions". Не ми е ясно все пак само за влакове ли са или може да се ползват и за автобуси в самия Люксембург?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Да питам @Tedy или някой друг, ходил до Вианден - дневната карта за гр. транспорт, важаща за цял Люксембург, валидира ли се или не е необходимо?

До Замъка Вианден ми се ще поне в едната посока да отидем с лифт, заради гледките. Разбирам, че на връщане от замъка към лифта е стръмно изкачване, та как е по-добре, да вземем лифта само на отиване? На връщане към гарата - пеша и с автобус №570?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.