Прескочи до съдържание

Пътен атлас - идеи??


Препоръчани мнения

Ако нямаше атласи едно време, можеше и да не се появи тази страст към пътувания, която имам в момента. Или поне не в толкова голяма степен. Имах един стар училищен атлас за 9 клас май беше (син със Земното кълбо на корицата), с физическа карта на Европа (изд. някъде 80-те години), "завещан" от братовчед ми. На този атлас всички главни пътища в Европа поради големия мащаб, бяха очертани и повторени от мен с различни цветове моливи за различни маршрути от точка А до точка Z през B, C, D и т.н Спомням си, че в 4-ти клас, само до Амстердам от София бях измислил 13 или 14 различни маршрута. Някой от които минаваха и през Испания и Португалия, Полша или Дания :)

Не само атласа е единственият "виновник", де. Но наред с другите фактори - филми, предавания (примерно "Един мъж, един автомобил, една камера" със Симеон Идакиев), книги, и атласа тогава изигра основна роля за осъзнаването и формирането на сегашната ми зависимост.

 

Та така с атласите при мен. :)

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Разбира се, може и да е въпрос на добра ориентация. Когато съм го питала защо не си купи навигация, че да е по- лесно и да не влачим карти, отговорът е, че така човек става мързелив и губи навика да се ориентира, а не винаги навигацията помага. Не знам дали е така, но е факт че ние се движим само по карти извън и в градовете.

Да, има нещо такова наистина.

 

Аз съм по-често навигатор, отколкото шофьор в чужбина.

Иначе от няколко години ползвам GPS, но винаги обичам да имам и карта на хартия под ръка.

GPS-ът е полезен при сложни пътни възли и в градовете най-вече, но пък на хартиена карта по-лесно се ориентирам за общите посоки, а и човек е по-наясно с мащаба, който малко се губи при GPS-а.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.